Постанова
від 01.12.2014 по справі 809/3665/14
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" грудня 2014 р. Справа № 809/3665/14

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Скільський І.І., розглянувши у порядку скороченого провадження в приміщенні суду адміністративну справу за позовом Коломийської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області до громадської організації «Ініціативне Прикарпаття» про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Коломийська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області (далі - позивач) звернулася в суд з адміністративним позовом до громадської організації «Ініціативне Прикарпаття» (далі -відповідач) про припинення підприємницької діяльності.

Позовні вимоги мотивовані тим, що у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо відповідача внесені відомості про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням, а відповідно до частини 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» це є підставою для припинення юридичною особи, що не пов'язано з її банкрутством.

11.11.2014 року судом відповідно до пункту 3 частини 1 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України винесено ухвалу про відкриття скороченого провадження по даній адміністративній справі, яку направлено відповідачу для подання заперечення або заяви про визнання позову.

На адресу суду 17.11.2014 року вищевказані матеріали повернуто з довідкою поштового зв`язку: «за зазначеною адресою не значиться».

Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Відповідно до пункту 3 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів - у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Враховуючи те, що відповідачем не було подано до суду заперечення проти заявленого позову, а також те, що справа розглядається судом не за місцезнаходженням відповідача, поданий адміністративний позов підлягає розгляду в строк, визначений пунктом 3 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши адміністративний позов, дослідивши та оцінивши наявні в матеріалах справи письмові докази, суд встановив наступне.

Судом встановлено, що відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 30.09.2014 року (а.с.6-8), державну реєстрацію юридичної особи - громадської організації «Ініціативне Прикарпаття» проведено 29.03.2004 року. В графі «Статус відомостей про юридичну особу» витягу внесено запис: «відомості не підтверджено» (зворотній бік а.с.6), у графі «Дані про реєстраційні дії» витягу внесено запис: «внесення інформації щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою» (зворотній бік а.с.7,8).

Відповідно до довідки №182/09-07-25/07 від 25.09.2014 року, у відповідача станом на 25.09.2014 року заборгованості з податків і зборів до бюджету не має (а.с.9).

У відповідності до підпункту 20.1.37 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право, в тому числі, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Пунктом 67.2 статті 67 Податкового кодексу України встановлено, що контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення, зокрема, щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до вимог статті 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом. Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Статтею 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» визначено порядок державної реєстрації припинення суб'єкта господарювання - юридичної особи на підставі судового рішення.

Відповідно до вимог частини 1 статті 38 даного Закону суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Відповідно до абзацу 6 частини 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

За наведеного та враховуючи, що за відповідачем не обліковується заборгованості перед бюджетом, а у відомостях ЄДР щодо нього міститься відмітка про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням, суд вважає вимоги позивача обґрунтованими, а позов таким, що підлягає задоволенню.

На підставі статті 124 Конституції України, керуючись статтями 163-167, 183-2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - громадську організацію «Ініціативне Прикарпаття» (код ЄДРПОУ 33093778, проспект Михайла Грушевського, буд.19, кв.6, м. Коломия, Івано-Франківська область, 78200).

Постанову згідно частини 2 статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України допустити до негайного виконання.

Згідно частини 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» копію постанови направити реєстраційній службі Коломийського міськрайонного управління юстиції в Івано-Франківській області (78200, вул. А.Міцкевича, 2, м. Коломия, Івано-Франківська область).

Відповідно до ч.9 ст.183-2 КАС України постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 КАС України, апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Відповідно до ст.183-2 Кодексу адміністративного судочинства України у разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, рішення суду апеляційної інстанції по такій справі є остаточним і оскарженню не підлягає.

Суддя: /підпис/ Скільський І.І.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.12.2014
Оприлюднено09.12.2014
Номер документу41723862
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —809/3665/14

Постанова від 01.12.2014

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

Ухвала від 11.11.2014

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні