Ухвала
від 03.12.2014 по справі 915/1984/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

03 грудня 2014 року Справа № 915/1984/14

м. Миколаїв

Суддя Фролов В.Д., розглянувши матеріали

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Морська юридична компанія «Терра Лекс» (вул. Дунаєва, 34Д, оф. 315, м. Миколаїв, 54017)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОККАБЕЛЬ» (вул. Касіора, буд. 4, м. Миколаїв, 54017), код 31036702

про: визнання недійсним договору відступлення права вимоги

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю Морська юридична компанія «Терра Лекс» звернулося до Господарського суду Миколаївської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОККАБЕЛЬ» про визнання недійсним договору відступлення права вимоги № 07/08-1.

Дана позовна заява не може бути прийнята, у зв'язку з таким.

Відповідно до ч.1 ст. 3 Закону України "Про судовий збір", за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством, справляється судовий збір.

Відповідно до п. 2.21 Постанови Пленуму ВГС України № 7 від 21.02.2013 р. платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до позовної заяви (заяви, скарги) і мають містити відомості про те, яка саме позовна (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором.

Відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовленні із застосуванням технічних засобів (фотокопії тощо) цих документів, не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

Всупереч вищезазначеним вимогам, позивачем до позовної заяви додано копія платіжного доручення. Про, що відділом документального забезпечення господарського суду Миколаївської області 03.12.2014 р. складено акт.

Таким чином, у суду відсутні докази оплати позовної заяви судовим збором.

Крім того, у позовній заяві не вказано обставин, на яких ґрунтується позовні вимоги, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини.

Згідно ч.1 ст.56 ГПК України позивач при поданні позову зобов'язаний надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів рекомендованим листом з описом вкладення.

Позов не відповідає вимогам ст. 57 ГПК України, оскільки позовна заява не містить даних і відсутні документи, які підтверджують відправлення відповідачу копій позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до пп. 3,4, 6 ч. 1 ст. 63 ГПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо, зокрема у позовній заяві не вказано обставин, на яких ґрунтується позовна вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини, обґрунтований розрахунок стягуваної чи оспорюваної суми; не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі; не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

З огляду на викладене, позовна заява підлягає поверненню без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Керуючись п. 3,4,6 ч. 1 ст. 63, ст. 86 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Повернути без розгляду позовну заяву та додані до неї документи.

Суддя В.Д.Фролов

Дата ухвалення рішення03.12.2014
Оприлюднено08.12.2014
Номер документу41741676
СудочинствоГосподарське
Суть: визнання недійсним договору відступлення права вимоги

Судовий реєстр по справі —915/1984/14

Ухвала від 03.12.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фролов В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні