Ухвала
від 02.09.2014 по справі 323/1392/14-ц
ОРІХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 323/1392/14-ц

У Х В А Л А

іменем України

"02" вересня 2014 р. Оріхівський районний суд Запорізької області у складі ОСОБА_1,при секретарі Слинько Ю.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву

ОСОБА_2 про забезпечення позову , -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Оріхівського районного суду Запорізької області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма Єгорівка-2006», третя особа: Відділ Державного агентства земельних ресурсів України в Пологівському районі Запорізької області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним та зобов'язання повернути земельну ділянку.

Позивач звернулася до суду із заявою про забезпечення позову, де зазначила, що до часу розгляду справи відповідач може чинити дії стосовно обробки земельної ділянки, що може порушити її права до винесення рішення у справі по суті. Тому просить забезпечити позов шляхом встановлення заборони ТОВ «Агрофірма Єгорівка-2006» вчиняти будь - які дії щодо оброблення земельної ділянки площею 4,87 га та належить ОСОБА_2.

У судовому засіданні позивач та її представник на заяві наполягали.

Представник відповідача проти задоволення заяви заперечувала.

Суд, заслухавши сторони по справі, розглянувши заяву про забезпечення позову, вивчивши матеріали справи, дійшов висновку, що вона не підлягає задоволенню з наступних підстав.

В силу ч. 2 ст. 151 ЦПУ України у заяві про забезпечення позову повинні бути зазначені причини у зв'язку з якими потрібно забезпечити позов, вид забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності, інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Відповідно до ч. 3 ст. 151 ЦПК України , забезпечення позову допускається на будь якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 152 ЦПК України , види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Заявник не надав до заяви документів та доказів, які б підтверджували необхідність застосування вказаного заходу забезпечення позову, в залежності від можливого утруднення чи не виконання рішення суду по справі, та не надано доказів того, що відповідачка дійсно розпочав оброблення земельної ділянки, крім того вимога в заяві не є співмірною із заявленими позивачем вимогами.

За таких обставин та за відсутністю доказів, які б свідчили про те, що невжиття заходів забезпечення позову призведе до наслідків, зазначених ч. 3 ст. 151 ЦПК України - у задоволені заяви про забезпечення позову слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 151 -153 , 208 -210 ЦПК України , судя, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви ОСОБА_2 про забезпечення позову - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Запорізького апеляційного суду через Оріхівський районний суд Запорізької області шляхом подачі апеляційної скарги в 5 - денний строк з дня отримання копії ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Оріхівського районного суду

Запорізької області ОСОБА_1

СудОріхівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення02.09.2014
Оприлюднено10.12.2014
Номер документу41753427
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —323/1392/14-ц

Ухвала від 02.09.2014

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Фісун Н. В.

Ухвала від 02.09.2014

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Фісун Н. В.

Рішення від 02.09.2014

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Фісун Н. В.

Рішення від 02.09.2014

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Фісун Н. В.

Ухвала від 07.05.2014

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Фісун Н. В.

Ухвала від 28.04.2014

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Фісун Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні