Ухвала
від 03.12.2014 по справі 914/2738/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДОДАТКОВА

УХВАЛА

03.12.2014 р. Справа № 914/2738/13

Суддя Господарського суду Львівської області Чорній Л.З.

розглянула матеріали заяви Арбітражного керуючого Лошака Олега Васильовича, м. Ужгород Закарпатської області

про винесення додаткової ухвали про затвердження звітів а/к Лошака О.В. про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат по справі №914/2738/13

у справі за заявою : ДПІ у Залізничному р-ні м.Львова ГУ Міндоходів у Л/о, м. Львів

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністью "Компанія Лізинг Фінанси Кредит", м.Львів

Представники сторін:

Арбітражний керуючий: н/з.

ДПІ у Залізничному р-ні м.Львова: н/з.

ПАТ «Промінвестбанк»: Ніштук Т.

Суть спору: Арбітражним керуючим Лошаком Олегом Васильовичем подано заяву про винесення додаткової ухвали про затвердження звітів а/к Лошака О.В. про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат по справі №914/2738/13 у справі за заявою: ДПІ у Залізничному р-ні м.Львова ГУ Міндоходів у Л/о, м. Львів про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Лізинг Фінанси Кредит", м.Львів.

В судове засідання від 03.12.2014р. арбітражний керуючий не з'явився, в попередньому судовому засіданні заяву підтримав.

Представник ДПІ у Залізничному районі м. Львова в судове засідання не з'явився, письмових пояснень по суті поданої заяви суду не надав.

Представник ПАТ «Промінвестбанк» в судове засідання з'явився, подав заперечення на клопотання арбітражного керуючого.

Суд розглянувши клопотання арбітражного керуючого Лошака О.В., заслухавши заперечення ПАТ «Промінвестбанк», дійшов висновку задоволити клопотання з наступних підстав:

28.10.2014 р. ліквідатор подав на адресу суду клопотання про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого за період з 29.07.2013 р. по 10.12.2013 р., яка виникла в процедурі розпорядження майном боржника у розмірі 10 183,80 грн., та грошової винагороди за період з 10.12.2013р. по 10.09.2014р., яка виникла в процедурі ліквідації у розмірі 21 924грн.

Протоколом зборів комітету кредиторів ТзОВ «Компанія Лізинг Фінанси Кредит» від 04.11.2013 р. затверджено звіт про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого за період з 29.07.2013 р. до 10.12.2013 р. у розмірі 10 183,80грн. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень з моменту призначення розпорядником майна ТзОВ «Компанія Лізинг Фінанси Кредит».

Протоколом зборів комітету кредиторів ТзОВ «Компанія Лізинг Фінанси Кредит» від 10.09.2014 р. затверджено звіт про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого за період з 10.12.2013 р. до 10.09.2014 р. у розмірі 21 924,00грн. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень з моменту призначення ліквідатором ТзОВ «Компанія Лізинг Фінанси Кредит».

Згідно з ч. 4 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори мають на зборах кредиторів кількість голосів, пропорційну сумі вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів, та кратну одній тисячі гривень. Відповідно до ч. 1 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", яка встановлює черговість задоволення вимог кредиторів, у першу чергу задовольняються, зокрема, вимоги щодо виплати основної винагороди арбітражному керуючому.

Згідно з ч. 3 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі недостатності коштів, одержаних від продажу майна банкрута, для повного задоволення всіх вимог однієї черги вимоги задовольняються пропорційно сумі вимог, що належить кожному кредиторові однієї черги.

Таким чином, керуючись принципом пропорційності голосів кредиторів кількості їх грошових вимог відповідно до ст.26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд має право застосувати такий принцип пропорційності до розподілу між кредиторами витрат, пов'язаних з виплатою основної грошової винагороди арбітражному керуючому (розпордника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Як вбачається із звіту ліквідатора та матеріалів справи, у ТзОВ «Компанія Лізинг Фінанси Кредит» відсутні майнові активи за рахунок яких можливо задоволити вимоги кредиторів та провести оплату грошової винагороди арбітражного керуючого.

Джерелом оплати послуг арбітражного керуючого в процедурі розпорядження майном боржника є кошти заявника (ініціюючого кредитора) -ДПІ у Залізничному р-ні м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області та в ліквідаційній процедурі кошти конкурсних кредиторів: ДПІ у Залізничному р-ні м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області та ПАТ «Промінвестбанк».

Відповідно керуючись принципом пропорційності до розподілу між кредиторами витрат, пов'язаних з проведенням процедури розпорядження майном та ліквідаційної процедури, зокрема, витрат на оплату грошової винагороди арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) суми коштів, які мають бути сплачені конкурсними кредиторами ТзОВ «Компанія Лізинг Фінанси Кредит» становлять:

- ДПІ у Залізничному р-ні м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області оплату грошової винагороди арбітражного керуючого за період з 29.07.2013р. по 10.12.2013 р. у розмірі 10 183,80 грн. (процедура розпорядження майном) та за період з 10.12.2013р. по 10.09.2014р. у розмірі 3 496,88грн. (ліквідаційна процедура);

- ПАТ «Промінвестбанк» оплату грошової винагороди арбітражного керуючого за період з 10.12.2013 р. по 10.09.2014 р. у розмірі 18 427,12 грн. (ліквідаційна процедура).

Судом при винесенні ухвали від 10.09.2014р. не було розглянуто клопотання ліквідатора про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди в процедурі розпорядження майном боржника та в ліквідаційній процедурі.

У відповідності до вимог ст.115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", встановлено, що грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або у розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п'яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень розпорядника майна боржника. Сплата грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником) у розмірі, зазначеному у цій частині. Сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна.

Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десять мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Арбітражним керуючим Лошаком О.В. нарахована основна грошова винагорода за виконання повноважень ліквідатора з врахуванням двох мінімальних заробітних плат.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів, що мало місце в даному випадку (протокол від 04.11.13 р. та від 10.09.14 р.).

Посилання банку на можливість створення фонду для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого є правом, а не обов'язком комітету кредиторів, відтак неприйняття комітетом кредиторів рішення щодо порядку формування фонду та використання його коштів не може слугувати підставою для відмови у виплаті грошової винагороди арбітражному керуючому.

З матеріалів справи вбачається, що потоколами зборів комітету кредиторів від 04.11.13 р. та від 10.09.14р. арбітражному керуючому затверджено виплату грошової винагороди у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень, що за період з 29.07.13 р. по 10.12.13 р. становить 10 183,80 грн. та за період з 10.12.13 р. по 10.09.14 р. - 21 924,00 грн.

Отже, погоджені комітетом кредиторів звіти про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого Лошака О.В. відповідають вимогам законодавства, а тому підлягають до затвердження судом на загальну суму 32 107,88 грн.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку стягнути з ДПІ у Залізничному р-ні м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області на користь арбітражного керуючого Лошака Олега Васильовича оплату грошової винагороди арбітражного керуючого за період з 29.07.2013р. по 10.12.2013 р. у розмірі 10 183,80 грн. (процедура розпорядження майном) та за період з 10.12.2013р. по 10.09.2014р. у розмірі 3 496,88грн. (ліквідаційна процедура) та стягнути з ПАТ «Промінвестбанк» на користь арбітражного керуючого Лошака Олега Васильовича оплату грошової винагороди арбітражного керуючого за період з 10.12.2013 р. по 10.09.2014 р. у розмірі 18 427,12 грн. (ліквідаційна процедура).

Керуючись ст.ст. 1, 3-1, 5, 24 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 77, 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіти про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого Лошака Олега Васильовича, а саме: грошову винагороду за період з 29.07.2013 р. по 10.12.2013 р., яка виникла в процедурі розпорядження майном боржника у розмірі 10 183,80 грн., та грошової винагороди за період з 10.12.2013р. по 10.09.2014р., яка виникла в процедурі ліквідації у розмірі 21 924грн. Джерелом оплати грошової винагороди арбітражного керуючого встановити в процедурі розпорядження майном боржника кошти заявника (ініціюючого кредитора) -ДПІ у Залізничному р-ні м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області та в ліквідаційній процедурі кошти конкурсних кредиторів: ДПІ у Залізничному р-ні м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області та ПАТ «Промінвестбанк».

2. Стягнути з ДПІ у Залізничному р-ні м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області (79003, м. Львів, вул. Стрийська, 35; код ЄДРПОУ 20801104) на користь арбітражного керуючого Лошака Олега Васильовича (88000, м.Ужгород, вул.Абрикосова, 24) оплату грошової винагороди арбітражного керуючого за період з 29.07.2013р. по 10.12.2013 р. у розмірі 10 183,80 грн. Та за період з 10.12.2013р. по 10.09.2014р. у розмірі 3 496,88грн.

3. Стягнути з ПАТ «Промінвестбанк» (01001, м. Київ, пров. Шевченка, 12; код ЄДРПОУ 00039002) на користь арбітражного керуючого Лошака Олега Васильовича (88000, м.Ужгород, вул.Абрикосова, 24) оплату грошової винагороди арбітражного керуючого за період з 10.12.2013 р. по 10.09.2014 р. у розмірі 18 427,12 грн.

Накази видати відповідно до вимог чинного законодавства.

Суддя Чорній Л.З.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення03.12.2014
Оприлюднено09.12.2014
Номер документу41780101
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2738/13

Ухвала від 18.06.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 14.05.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 05.03.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 19.02.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 12.09.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 03.12.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 29.10.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 10.09.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 02.04.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Постанова від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні