Постанова
від 08.12.2014 по справі п/811/4171/14
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 грудня 2014 року Справа № П/811/4171/14

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Притула К.М., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області до приватного підприємства "Октан-2007" про припинення юридичної особи ,-

ВСТАНОВИВ:

Кіровоградська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області звернулась до Кіровоградського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом в якому просить припинити юридичну особу приватного підприємства "Октан-2007", оскільки остання не подає податкову звітність з 2007 року.

Ухвалою суду від 26.11.2014р. відкрите скорочене провадження по даній справі.

На адресу відповідача надіслано ухвалу про відкриття скороченого провадження, однак до справи надійшов конверт-повернення з позначкою про закінчення терміну зберігання.

Враховуючи, що адреса відповідача, зазначена у позовній заяві, співпадає з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, відповідач вважається належним чином повідомлений про розгляд справи у скороченому провадженні, відповідно до ст.35 КАС України.

Заперечення відповідача проти позову до суду не надходили.

Вивчивши матеріали справи та оцінивши їх у сукупності, суд вважає за можливе задовольнити позовні вимоги у повному обсязі з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, приватне підприємство "Октан-2007" зареєстровано в якості суб'єкта підприємницької діяльності виконавчим комітетом Кіровоградської міської Ради.

Відповідач взятий на облік до Кіровоградської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області.

Згідно даних Кіровоградської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області, відповідач не подає податкову звітність з 04.06.2007 року, що є порушенням чинного законодавства України та законних інтересів держави (а.с.3).

Пунктом 16.1.3. ст.16 Податкового кодексу України платника податків зобов'язано подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Підпунктом 20.1.37 пункту 20.1 ст.20 Податкового кодексу України передбачено право органів державної податкової служби у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем.

Відповідно до п.4 та п.5 ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб-підприємців» підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є:

- неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону;

- наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Враховуючи викладене, оскільки у приватного підприємства "Октан-2007", заборгованість перед бюджетом відсутня, що підтверджується доданим до матеріалів справи Актом (а.с.4), юридична особа підлягає припиненню.

Відповідно до ч.1 ст.71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу, а суд згідно ст.86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

З урахуванням викладеного, позовні вимоги є обґрунтованими, а тому підлягають задоволенню повністю.

Відповідно до ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати по справі з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.14, 70, 71, 86, 94, 158-163, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб - підприємців», суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області до приватного підприємства "Октан-2007" - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу приватного підприємства "Октан-2007" (ідентифікаційний код 35189299).

Постанову суду направити позивачу, відповідачу та Державному реєстратору реєстраційної служби Кіровоградського міського управління юстиції Кіровоградської області для виконання вимог Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Постанова суду за результатами скороченого провадження може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання її копії апеляційної скарги.

Постанова суду, прийнята у порядку скороченого провадження виконується негайно.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду К.М. Притула

Дата ухвалення рішення08.12.2014
Оприлюднено11.12.2014
Номер документу41801381
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/4171/14

Постанова від 08.12.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 26.11.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні