Постанова
від 01.12.2014 по справі 817/2983/14
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 817/2983/14

01 грудня 2014 року 09год. 35хв. м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Щербакова В. В. розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

Державна податкова інспекція у м.Рівному Головного управління Міндоходів у Рівненській області

до Приватне підприємство "Автоцентр"

про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у м.Рівному Головного управління Міндоходів у Рівненській області звернулася до Рівненського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Приватне підприємство "Автоцентр" про припинення юридичної особи.

          Справа розглянута в порядку скороченого провадження.

          Ухвалою про відкриття скороченого провадження від 14 жовтня 2014 року відповідачу було надано десятиденний строк з дня отримання ухвали для подання заперечення. У вказаний строк відповідачем не було подано заперечення на адміністративний позов та заяви про визнання позову.

          Давши оцінку доказам у справі, повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими доказами, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення.

          Судом встановлено, що Приватне підприємство "Автоцентр" зареєстроване, як юридична особа 30.09.1999 року та перебуває на обліку у ДПІ у м.Рівному Головного управління Міндоходів у Рівненській області як платник податків з 13.10.1999 року. Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців зареєстрованим місцезнаходженням відповідача є наступна адреса: 33001, Рівненська область, м.Рівне, вул.Дубенська, буд.137 (а.с.10).

Заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску (а.с.3), податках, зборах інших обов'язкових платежах до бюджетів та державних цільових фондів (а.с.4,5) відповідач немає.

Відповідач не перебуває на обліку в якості платника відповідних внесків: у Рівненській міській виконавчій дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Рівненського обласного відділення (а.с.13-14), у Відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Рівне (а.с.11-12).

Судом встановлено, що впродовж останнього календарного року відповідач у встановленому порядку перед органами доходів і зборів не звітувався, податкові декларації, звіти та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків, не подавав. Дані обставини стверджені відповідною довідкою, згідно якої в період з січня 2010 року по 17.07.2014 року звітність до ДПІ у м.Рівному не подавалась (а.с.6).

Відповідно до пп.16.1.2, пп.16.1.3, пп.16.1.4 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний: вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів; подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів; сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Згідно абз.1 п.49.2. ст. 49 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Строки подання податкової звітності встановлені п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України. За даною нормою, податкові декларації, крім випадків, передбачених цим Кодексом, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює: календарному місяцю (у тому числі в разі сплати місячних авансових внесків) - протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця; календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя); календарному року, крім випадків, передбачених підпунктами 49.18.4 та 49.18.5 цього пункту - протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року; календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб - до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розділом IV цього Кодексу; календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб - підприємців - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Всупереч наведеному, відповідач більше року не подавав звітності до органів доходів і зборів.

Абзацем 5 ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" встановлено, що неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Відповідно до пп. 20.1.37. п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України, контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

          З урахуванням наведеного позовні вимоги про припинення юридичної особи підтверджуються належними та допустимими доказами, а тому підлягають задоволенню.

          Судові витрати, відповідно до статті 94 КАС України, з відповідача не присуджуються.

          Керуючись статтями 160-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство "Автоцентр" (33001, Рівненська область, м.Рівне, вул.Дубенська, буд.137, код ЄДРПОУ 30559932).

Після набрання постановою законної сили, її копію надіслати державному реєстратору Реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції Рівненської області за адресою: 33000, м.Рівне, вул.Шевченка, 45.

          Постанова суду першої інстанції є остаточною, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку.

          У разі апеляційного оскарження постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

          Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

          Відповідно до п. 8 ч. 6 ст. 183-2 КАС України відповідач зобов'язаний виконати постанову негайно.

Суддя                                                   Щербаков В. В.

                                        

Дата ухвалення рішення01.12.2014
Оприлюднено15.12.2014
Номер документу41825230
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —817/2983/14

Постанова від 01.12.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні