Постанова
від 12.12.2014 по справі 806/5424/14
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2014 року                                                             м. Житомир

                                                                                                     справа № 806/5424/14

                    категорія 8.4.3

          Суддя Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Семенюка М.М.,

розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Житомирської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирінвестекологія" про припинення юридичної особи,

встановив:

          Позивач просить, припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Житомирінвестекологія", оскільки відповідач понад рік не надає податковим органам декларації про доходи, інші необхідні відомості для нарахування податків та обов'язкових платежів. Заборгованості по платежах до бюджету відповідач не має.

Ухвала про відкриття скороченого провадження у справі направлялась відповідачу за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, однак поштове відправлення повернулося як не вручене адресату з незалежних від суду причин, а тому, відповідно до ч.7 ст. 9, ч. 11 ст. 35 КАС України, ухвала вважається врученою належним чином.

Відповідно до п.п.16.1.2, 16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний, крім іншого, вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів; подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно з частиною 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15 травня 2003 року № 755-ІV із змінами та доповненнями, підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, наявність у Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Матеріалами справи підтверджено, що відповідач не подає податкову звітність більше року, а саме останню податкову звітність подано 28.01.2013 року (а.с. 5).

Дані обставини є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

На підставі викладеного, керуючись ст.183-2 КАС України, суд, -

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Житомирінвестекологія", ідентифікаційний код 33732634.

Копію постанови для внесення запису в Єдиний державний реєстр про судове рішення направити державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи після набрання постановою законної сили.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строків апеляційного оскарження, якщо не було подано апеляційної скарги.

Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                                       М.М. Семенюк

Дата ухвалення рішення12.12.2014
Оприлюднено19.12.2014
Номер документу41901280
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/5424/14

Постанова від 12.12.2014

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Семенюк Микола Миколайович

Ухвала від 08.12.2014

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Семенюк Микола Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні