Постанова
від 17.11.2014 по справі 808/5896/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 листопада 2014 року Справа № 808/5896/14 м.Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Нестеренко Л.О., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу

за заявою Державної податкової інспекції у Комунарівському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області

до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТОРГОВЕЛЬНИЙ БУДИНОК «ЗАПОРІЖВУГІЛЛЯ»

про стягнення коштів за податковим боргом в сумі 1213,00 грн.

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Комунарівському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області звернулася із адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТОРГОВЕЛЬНИЙ БУДИНОК «ЗАПОРІЖВУГІЛЛЯ» про стягнення коштів за податковим боргом в сумі 1213,00 грн. (з урахуванням уточненої позовної заяви).

У позовній заяві позивач зазначив, що заборгованість виникла внаслідок подання відповідачем 11.03.2014 декларації, якою нараховано по декларації № 9091143561 від 03.03.2014 з урахуванням переплати в сумі 25,00 грн., податкове зобов»язання з податку на прибуток підприємств, сума боргу становить 1213,00 грн. Отже, борг виник у зв'язку із несплатою відповідачем узгоджених сум податкових зобов'язань, обчислених платником самостійно відповідно до поданої ним податкової декларації з податку на прибуток.

Відповідно до п. 58.3 ст. 58 Податкового кодексу України у разі, коли пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення-рішення або податкові вимоги, або рішення про результати розгляду скарги через відсутність за місцезнаходженням посадових осіб, їх відмову прийняти податкове повідомлення-рішення або податкову вимогу, або рішення про результати розгляду скарги, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин, податкове повідомлення-рішення або податкова вимога, або рішення про результати розгляду скарги вважаються врученими платнику податків у день, зазначений поштовою службою в повідомленні про вручення із зазначенням причин невручення.

Згідно п. 59.1. ст. 59 Податкового кодексу України у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

Судом встановлено, що на адресу відповідача була направлена податкова вимога від 04.09.2012 № 4862.

Ухвалою суду від 22.09.2014 було відкрито скорочене провадження у справі, копія ухвали направлена відповідачу рекомендованим листом.

Станом на 17.11.2014 року відповідачем заперечення на позов не надані.

За правилами частин 1, 6 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, якщо особа, яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які вона посилається, суд вирішує справу на основі наявних доказів.

Розглянувши та дослідивши матеріали справи, суд встановив, що відповідачем порушені вимоги Податкового кодексу України, в результаті чого за позивачем рахується борг у розмірі 1213, 00 грн. та борг відповідачем у добровільному порядку не сплачений.

За таких обставин позовні вимоги Державної податкової інспекції у Комунарівському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області про стягнення коштів за податковим боргом в сумі 1213,00 грн. обґрунтовані і підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 71, 159-163, 183-2 КАС України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Позов позивача задовольнити.

Стягнути з до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТОРГОВЕЛЬНИЙ БУДИНОК «ЗАПОРІЖВУГІЛЛЯ» (код ЄДРПОУ 36534871) податковий борг по податку на прибуток у розмірі 1213,00 грн. на р/р 31118009700005, код платежу 11021000, банк ГУДКСУ у Запорізькій області, МФО 813015, одержувач - Держбюджет у Комунарському районі.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядкув 10-денний строк.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Л.О.Нестеренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.11.2014
Оприлюднено19.12.2014
Номер документу41904218
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/5896/14

Постанова від 17.11.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 22.09.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні