Постанова
від 15.12.2014 по справі 922/5414/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"15" грудня 2014 р.Справа № 922/5414/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Швидкіна А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

розглянувши заявутовариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп", м. Харків про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп", м. Харків , код ЄДРПОУ 37882366 за участю представників сторін:

представника ліквідатора : Бєккель Ю.П., дов. від 07.09.2014 року

ВСТАНОВИВ:

Ліквідатор звернувся до господарського суду Харківської області з заявою про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп" в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою суду від 26.11.2014 року прийнято заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп" про порушення справи про банкрутство до розгляду, призначено підготовче засідання по справі на 04.12.2014р.

Ухвалою господарського суду від 04.12.2014 р. було порушено провадження по справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначено судове засідання, на якому буде вирішено питання щодо подальшої процедури банкрутства боржника на 15.12.2014 р.

В судовому засіданні представник ліквідатора просить суд визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп" банкрутом та призначити ліквідатором боржника Сасіну Катерину Олексіївну.

Розглянувши надану суду заяву і додані до заяви документи, матеріали справи, вислухавши пояснення представника ліквідатора, суд встановив, що ліквідатор звернувся до суду з заявою про визнання боржника товариства з обмеженою відповідальністю " Артеміда Груп " банкрутом на підставі наступного.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп" код 37882366 зареєстроване як юридична особа 19.09.2011 р. за № 10701020000044589 за адресою: 61075, Харківська область, м. Харків, вулиця Сімнадцятого партз`їзду, будинок 38 -А.

У відповідності до ч.3 ст. 105, ч.1 ст. 110 ЦК України загальними зборами учасників було прийнято рішення про ліквідацію підприємства (протокол загальних зборів від 16.07.2014 р.), призначено ліквідаційну комісію, визначено порядок припинення боржника, встановлено строк для пред`явлення вимог кредиторів боржника - два місяці з дати публікації повідомлення про рішення щодо припинення підприємства в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації.

Згідно з ч.1 ст. 105 ЦК України про прийняте рішення повідомлено державного реєстратора, що підтверджується описом документів від 16.07.2014 року.

У відповідності до приписів ч. 2 ст. 105 ЦК України повідомлення про припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації було опубліковане в офіційному виданні - газеті "Урядовий курь`єр" №130 від 22.07.2014 року та спеціалізованому друкованому засобі масової інформації "Бюлетень державної реєстрації" № 289(19) від 17.07.2014року.

Головою ліквідаційної комісії були письмово повідомлено податковий орган, органи пенсійного та соціального страхування та усіх відомих кредиторів (за даними власного обліку).

У встановлений строк надійшли претензії від наступних кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп" :

- ТОВ "Інтер - Атлант- Груп" (код ЄДРПОУ 38490831) на суму 53476, 45грн.

Зазначена сума кредиторської заборгованості підтверджена належними доказами, розглянута та визнана ліквідатором, про що у встановленому порядку повідомлено кредиторів.

Також, з метою виявлення усього наявного на підприємстві майна, ліквідаційною комісією на виконання вимог п. 3 Інструкції по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 11 серпня 1994 року № 69 (із наступними змінами і доповненнями), п.12 Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою КМ України від 28.02.2000 року №419 (із наступними змінами і доповненнями) було прийнято рішення про проведення інвентаризації основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, нематеріальних активів, кредиторської та дебіторської заборгованості боржника (наказ № 1 від 16.07.2014р.)

За результатами проведення інвентаризації ліквідатором був складений акт інвентаризації від 25.09.2014р. Відповідно до акту інвентаризації основних засобів товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, нематеріальних активів, кредиторської та дебіторської заборгованості у товариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп" відсутні будь - які цінності.

Відсутність іншого майна у складі активів товариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп" підтверджується відповідними довідками Державної інспекції сільського господарства Харківської області, Реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції у Харківській області, Управління ДАІ ГУМВС в Харківській області, Управління ДАІ ГУМВС у м. Києві, Державної інспекції сільського господарства в м. Києві, Головного управління Держземагенства у м. Києві.

Заборгованість із заробітної плати перед працівниками, заборгованість перед центром зайнятості, фондами соціального страхування, пенсійним фондам відсутня.

Після закінчення всіх необхідних ліквідаційних заходів у відповідності до ч.8 ст.111 ЦК України головою ліквідаційної комісії був складений проміжний ліквідаційний баланс. За даними проміжного ліквідаційного балансу станом на 01.10.2014 року, який затверджений загальними зборами товариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп" 01.10.2014 року, розмір активів боржника становить 0тис.грн., при цьому загальна кредиторська заборгованість складає 53,4тис.грн., непокритий збиток становить 53,4 тис.грн.

На виконання вимог ч.3 ст. 110 ЦК України та ч.5 ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ліквідатором було прийняте рішення звернутись до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп".

Враховуючи викладене суд вважає, що товариство з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп" виконало вимоги цивільного та господарського законодавства, щодо ліквідації юридичної особи.

Таким чином, враховуючи, що вартості майна боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів, суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Згідно з положеннями ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Заслухавши представника ліквідатора, дослідивши матеріали справи, враховуючи, що інших пропозицій щодо кандидатури ліквідатора до суду не надходило, суд вважає за можливе призначити ліквідатором боржника Сасіну Катерину Олексіївну.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 37-48, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 Господарського процесуального кодексу України, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп" код 37882366 зареєстроване як юридична особа 19.09.2011 р. за № 10701020000044589 за адресою: 61075, Харківська область, м. Харків, вулиця Сімнадцятого партз`їзду, будинок 38 -А. - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп" Сасіну Катерину Олексіївну ( паспорт серія МВ 486003, виданий Охтирським МВ УМВС України в Сумській області від 14.12.2011 року, адреса : м. Харків, проспект Гагаріна, б.201 кв.25; реєстраційний номер облікової картки платника податків 3190015702).

3. Оприлюднити на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

4. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо, строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав, у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури, припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута, відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю, продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом, скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається. Кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

5. Зобов'язати ліквідатора представити суду реєстр грошових вимог кредиторів, повідомлення про результати розгляду вимог кредиторів банкрута, надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, в строк до 15.12.2015 року виконати ліквідаційну процедуру, надати суду звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі-продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, довідку з архіву про прийняття документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, довідку внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.

6. Постанову суду надіслати банкруту, ліквідатору, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, Відділу державної виконавчої служби Орджонікідзевського району м. Харкова, Індустріальній ОДПІ м. Харкова.

Суддя Швидкін А.О.

Дата ухвалення рішення15.12.2014
Оприлюднено17.12.2014
Номер документу41923041
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/5414/14

Ухвала від 14.01.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 20.01.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 04.02.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 28.01.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 28.01.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 15.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 04.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 26.11.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні