Ухвала
від 17.12.2014 по справі 821/4487/14
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 грудня 2014 р. м. ХерсонСправа № 821/4487/14

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Хом'якової В.В., розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Монпасьє" до Обласної інспекції по охороні пам'яток історії та культури про скасування припису, зобов'язання вчинити певні дії,

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Монпасьє" (позивач) звернулось із адміністративним позовом до Обласної інспекції по охороні пам'яток історії та культури (відповідач) про скасування припису № 22 від 18.09.14, зобов'язати повернути погоджувальну частину фасадної конструкції на фасаді будівлі №1А по вул. Суворова у м. Херсоні у двох примірниках та зобов'язати утриматись від винесення будь-яких приписів/рішень за наслідками винесено припису.

Ухвалою від 19.11.14 провадження у справі відкрито.

17.12.14 до суду надійшла заява від представника позивача ТОВ "Монпасьє" про відмову від позову, в якій позивач просить закрити провадження у справі у зв'язку із знаходженням між сторонами порозуміння відносно предмету спору. В судове засідання представник позивача не прибув.

До суду прибув представник відповідача, надав суду клопотання щодо розгляду справи у порядку письмового провадження.

Суд вважає можливим розглянути заяву представника позивача у порядку письмового провадження.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 157 КАС України суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Дослідивши матеріали справи, надану заяву представником ТОВ "Монпасьє", суд вважає можливим прийняти відмову позивача від позову, оскільки вона не порушує прав та інтересів будь-кого зі сторін, відмова від позову є процесуальним правом позивача, у зв'язку з чим провадження у даній справі підлягає закриттю. Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" позивачу повертається з Державного бюджету сплачений судовий збір у сумі 73,08 грн. згідно квитанції № 6 від 10.11.14.

Керуючись ст. 128, п. 2 ч. 1 ст. 157, ст.ст. 165, 167 КАС України,

ухвалив:

Прийняти відмову позивача від позову.

Закрити провадження у адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Монпасьє" до Обласної інспекції по охороні пам'яток історії та культури про скасування припису, зобов'язання вчинити певні дії.

Повернути з Державного бюджету на користь товариства з обмеженою відповідальністю "Монпасьє" (код ЄДРПОУ 37264959) сплачений судовий збір у сумі 73 грн. (сімдесят три гривні) 08 грн. згідно квитанції № 6 від 10.11.14.

Роз'яснити позивачу, що повторне звернення з такою самою позовною заявою не допускається.

Ухвалу надіслати сторонам.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня її отримання. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

          Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Хом'якова В.В.

кат. 6.1

Дата ухвалення рішення17.12.2014
Оприлюднено23.12.2014
Номер документу41948243
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування припису, зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —821/4487/14

Ухвала від 17.12.2014

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 19.11.2014

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні