Постанова
від 16.12.2014 по справі 915/1214/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2014 року Справа № 915/1214/14

м. Миколаїв

Кредитор : Жовтнева об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Миколаївській області, 54050, м.Миколаїв, вул. Торгова, 63, корп. А.

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю «Билдбудстрой», 57263, Миколаївська обл., Жовтневий р-н, с.Шевченкове, вул. Першотравнева, 24, код ЄДРПОУ 36587310.

Розпорядник майна : арбітражний керуючий Дубровний М.О.,54038, м.Миколаїв, вул. Морехідна, 1В/3.

Державний реєстратор юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Жовтневого районного управління юстиції , 54050, Миколаївська область, м. Миколаїв, вул. Янтарна, 72.

Головне управління юстиції у Миколаївській області , 54000, м.Миколаїв, вул. 8 Березня, 107.

Відділ державної виконавчої служби Жовтневого районного управління юстиції у Миколаївській області, 54050, м. Миколаїв, вул. Новобудівна, 1.

Жовтневий районний суд Миколаївської області, 54050, м. Миколаїв, вул. Ольшанців, 77.

Реєстраційна служба Жовтневого районного управління юстиції Миколаївської області , 54050, м.Миколаїв, пр. Жовтневий, 314.

Жовтнева об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Миколаївській області , 54050, м.Миколаїв, вул. Торгова, 63, корп. А.

Суддя Василяка К.Л.

Представники :

від кредиторів: Матвеєв Є.В., дов. №7262 від 20.08.2014р.

від боржника:

розпорядник майна: Дубровний М.О.

в судовому засіданні приймає участь:

СУТЬ СПОРУ: про банкрутство ТОВ «Билдбудстрой», Миколаївська обл., с.Шевченкове.

Розпорядником майна надано суду протокол засідання зборів комітету кредиторів від 13.11.2014р. на якому було прийнято рішення затвердити звіт розпорядника майна, звернутись до господарського суду з клопотанням про скорочення процедури розпорядження майном та клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дубровного М.О., який виконував повноваження розпорядника майна боржника.

В судовому засіданні представник кредитора також клопотав перед судом про призначення ліквідатором ТОВ «Билдбудстрой» арбітражного керуючого Дубровного М.О.

Представник боржника в судове засідання не з'явився, причин неявки не повідомив, заперечень проти клопотання комітету кредиторів - не висловив.

Як вбачається з матеріалів справи боржник був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, однак не скористався своїм процесуальним правом участі в судовому засіданні.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представників кредиторів та розпорядника майна, дослідивши докази у їх сукупності, господарський суд, -

встановив:

Ухвалою суду від 01.08.2014р. прийнято до розгляду заяву Жовтневої ОДПІ ГУ Міндоходів у Миколаївській області про порушення справи про банкрутство ТОВ «Билдбудстрой» за загальними процедурами.

Ухвалою суду від 09.09.2014р. було порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ «Билдбудстрой», введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Дубровного М.О., та зобов'язано призначеного розпорядника майна у строк до 31.10.2014р. надати до суду реєстр вимог кредиторів боржника.

11.09.2014р. за №8707 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України було здійснено оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ «Билдбудстрой», надано 30-ти денний строк для заявлення кредиторами своїх грошових вимог до боржника.

Ухвалами суду від 04.11.2014р. було розглянуто грошові вимоги конкурсних кредиторів та затверджено реєстр вимог кредиторів боржника на загальну суму 5 588 965,82 грн., підсумкове засідання призначено на 16.12.2014р.

Розпорядник майна надав суду звіт про проведену роботу станом на 11.11.2014р., з якого вбачається, що за результатами вжитих розпорядником майна заходів не було виявлено будь-якого майна та інших активів боржника, товариство з обмеженою відповідальністю «Билдбудстрой» за адресою місцезнаходження не знаходиться, фактично господарську діяльність не здійснює. З наданого суду витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна станом на 23.09.2014р. вбачається, що за боржником обліковуються наступні обтяження: податкова застава майна платника податків, накладена Жовтневою ОДПІ Миколаївської області, а також арешти, накладені на все рухоме майно Відділом примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Миколаївській області. У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно також є обтяження - арешт всього нерухомого майна, накладений Відділом примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Миколаївській області. Будь-яких інших обтяжень за боржником не обліковується.

З наданого звіту розпорядника майна та матеріалів справи вбачається, що у боржника відсутні будь-які активи, за рахунок яких можливо задовольнити грошові вимоги кредитора, пропозицій щодо санації ТОВ «Билдбудстрой» до суду або до розпорядника майна не надходило.

Статтею 27 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» встановлено, що у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі.

Частиною другою вказаної статті визначено компетенцію зборів кредиторів, а саме прийняття одного з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації; подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником; подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

13.11.2014р. комітетом кредиторів прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором у справі арбітражного керуючого Дубровного Михайла Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1449 від 08.07.2013р.).

В судовому засіданні арбітражний керуючий Дубровний М.О. погодився на таке призначення.

У підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень: ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому статтею 30 цього Закону; ухвалу про введення процедури санації та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником; постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство; ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду в межах граничного строку, визначеного цим Законом (ч. 3 ст. 27 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»).

Частиною 1 ст. 37 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом та відкриває ліквідаційну процедуру.

Враховуючи відсутність у боржника грошових коштів, майнових активів та реальних джерел відновлення платоспроможності, клопотання комітету кредиторів про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури підлягає задоволенню.

Разом з тим, суд вважає за необхідне зазначити, що відповідно до положень ч.6 статті 27 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», з дня визнання господарським судом боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури або введення процедури санації, або затвердження мирової угоди процедура розпорядження майном та повноваження розпорядника майна припиняються.

Згідно з приписами абз. 5 ч.1 ст. 114 вказаного Закону, кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Враховуючи викладене, беручи до уваги клопотання комітету кредиторів, у відповідності до п. 5 ч. 1 ст. 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» суд вважає за доцільне задовольнити клопотання комітету кредиторів ТОВ «Билдбудстрой» щодо призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Дубровного Михайла Олександровича.

Частиною 3 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Частиною 4 вказаної статті встановлено, що повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури мають містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури здійснюватиметься господарським судом відповідно до вимог Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство, затвердженого постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 17.12.2013р. №16.

Керуючись ст. ст. 27, 37, 38 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції Закону №4212-VІ від 22.12.2011р.), господарський суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Задовольнити клопотання комітету кредиторів про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

2. Визнати Комунальне підприємство Товариство з обмеженою відповідальністю «Билдбудстрой», 57263, Миколаївська обл., Жовтневий р-н, с.Шевченкове, вул. Першотравнева, 24, код ЄДРПОУ 36587310 - банкрутом.

3. Відкрити ліквідаційну процедуру.

4. Припинити повноваження розпорядника майна Дубровного Михайла Олександровича (свідоцтво №1449, видане 08.07.2013р., 54038, м.Миколаїв, вул. Морехідна, 1В/3, оф.305, ідентифікаційний код 3018819831).

5. Призначити ліквідатором товариства - банкрута арбітражного керуючого Дубровного Михайла Олександровича (свідоцтво №1449, видане 08.07.2013р., 54038, м.Миколаїв, вул. Морехідна, 1В/3, оф.305, ідентифікаційний код 3018819831) з наданням йому повноважень відповідно до положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

6. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

7. Господарську діяльність банкрута завершити закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо.

8. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважати таким, що настав.

9. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута. У банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури.

10. Відомості про фінансове становище банкрута не є конфіденційними і не становлять комерційну таємницю.

11. Продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому ст. 44 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

12. Вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

13. Виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених розділом ІІІ Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

14. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

15. Зобов'язати ліквідатора письмово (один раз в два місяці) надавати суду документально підтверджений звіт про хід ліквідаційної процедури.

16. Ліквідатору після виконання своїх повноважень, але не пізніше 16.12.2015р. надати суду звіт та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю «Билдбудстрой» (код ЄДРПОУ 36587310) з доданими матеріалами ліквідаційної процедури.

17. Розгляд справи призначити на 17.03.2015р. о 10 год. 30 хв.

18. Постанову надіслати на адреси: кредитора, банкрута, ліквідатора, Жовтневої ОДПІ ГУ Міндоходів у Миколаївській області, Відділу ДВС Жовтневого районного управління юстиції у Миколаївській області, Жовтневому районному суду Миколаївської області, державному реєстратору юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Жовтневого районного управління юстиції, реєстраційній службі Миколаївського міського управління юстиції, Головному управлінню юстиції у Миколаївській області.

У відповідності до ч. 4 ст. 8 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», постанова про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури набирає законної сили з моменту її прийняття.

Суддя К.Л. Василяка

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення16.12.2014
Оприлюднено19.12.2014
Номер документу41948916
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/1214/14

Ухвала від 14.04.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

Ухвала від 03.04.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

Ухвала від 17.03.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

Ухвала від 24.02.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

Ухвала від 13.02.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

Ухвала від 16.02.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

Постанова від 16.12.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

Ухвала від 04.11.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

Ухвала від 04.11.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

Ухвала від 10.10.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні