Постанова
від 19.12.2014 по справі 804/15264/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2014 р. Справа № 804/15264/14 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Златіна С.В. , розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Криворізької центральної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління міндоходів у Дніпропетровській області до Громадської організації "Об'єдання ветеранів праці металургійної промисловості" про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

19.09.2014 року Криворізька центральна об'єднанадержавна податкова інспекція Головного Управління Міндоходів у Дніпропетровської області звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Громадської організації «Об'єднання ветеранів праці металургійної промисловості»про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач не надає податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів більше одного року з 23.01.2013 року, що відповідно до ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Ухвалою від 22 вересня 2014 року суддею Златіним С.В. відкрито скорочене провадження в адміністративній справі.

Позивач про розгляд справи у скороченому провадженні за цим адміністративним позовом був повідомлений належним чином.

Відповідач про відкриття скороченого провадження за цим адміністративним позовом повідомлявся належним чином, що підтверджується поштовим повідомленням з відміткою про вручення відповідачу 01.10.2014року ухвали про відкриття скороченого провадження, яка міститься в матеріалах справи. Заперечень проти позову від відповідача не надходило.

Згідно пункту 3 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів - у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Дослідивши матеріали справи судом встановлено, що позов підлягає задоволенню із наступних підстав.

Громадська організація «Об'єднання ветеранів праці металургійної промисловості»зареєстрована як юридична особа Виконавчим комітетом Криворізької міської ради Дніпропетровської області 25.08.2011 року та на час звернення до суду перебувала на обліку у Криворізькій центральній ОДПІ Головного Управління Міндоходів у Дніпропетровської області як платник податків та інших обов'язкових платежів з 26.08.2011року №43837.

Відповідно до п.п. 16.1.2, 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний вести у встановленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків, подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

В порушення вимог чинного законодавства відповідач не подає до Криворізької центральної ОДПІ Головного Управління Міндоходів у Дніпропетровської області податкові декларації та інші документи пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів з 23.01.2013 року, тобто більш ніж один рік чим порушує чинне законодавство та законні інтереси держави..

У зв'язку з цим, позивачем подано позов до суду про припинення підприємницької діяльності відповідача.

Позивачем надано довідку, про відсутність у Громадської організації«Об'єднання ветеранів праці металургійної промисловості»станом на 21.08.2014 року заборгованості перед бюджетом.

Також позивачем надано Наказ начальника Криворізької центральної ОДПІ Головного Управління Міндоходів у Дніпропетровської області від 03.09.2014 року №37-р про звернення з відповідним позовом до суду.

Згідно п.67.2 ст. 67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Згідно ст. 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням державних органів, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Відповідно до абз.4 ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно із ч.4 ст.38 зазначеного Закону, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи застосовуються

обмеження, які встановлені законом, зокрема частиною другою статті 35 цього Закону.

На підставі викладеного вимоги про припинення юридичної особи Громадської організації «Об'єднання ветеранів праці металургійної промисловості»з підстави неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, правомірні та обґрунтовані, тому позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, ст. 67 Податкового кодексу України, ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Громадську організацію «Об'єднання ветеранів праці металургійної промисловості» (вул. Отто Брозовського, б.51Б,м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50027, код ЄДРПОУ 37665064).

Копію постанови направити управлінню з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців для внесення державним реєстратором відповідного запису до ЄДРПОУ.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя (підпис) Постанова не набрала законної сили станом на 19.12.2014 року Суддя З оригіналом згідно Помічник суддіС.В. Златін С.В. Златін Р.Ю. Ричка

Дата ухвалення рішення19.12.2014
Оприлюднено23.12.2014
Номер документу41973280
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/15264/14

Постанова від 19.12.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Златін Станіслав Вікторович

Ухвала від 22.09.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Златін Станіслав Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні