Ухвала
від 12.12.2014 по справі 808/8879/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

12 грудня 2014 року Справа № 808/8879/14 м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Сіпака А.В., розглянувши матеріали адміністративного позову

за позовом Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області

до громадської організації «Козачій полк «Нижньодніпровський»

про припинення юридичної особи

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся із позовом про припинення юридичної особи, в якому зазначив, що відповідач більше року не подає до податкових органів податкову та фінансову звітність , що являється підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи відповідача.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких позивач є суб'єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно із статтею 17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства.

Адміністративний позов подано з додержанням вимог статей 99, 104-106 КАС України, справа підсудна Запорізькому окружному адміністративному суду, підстав для повернення, залишення без розгляду чи відмови у відкритті провадження по справі не встановлено, у зв'язку з чим, провадження у справі підлягає відкриттю.

Відповідно до ч.2 ст.53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду.

Так суддею встановлено, що рішення у справі може вплинути на права або обов'язки засновників відповідача, а отже суд вважає за необхідне залучити їх до участі у справі як третіх осіб на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

За наслідками розгляду позовної заяви, суддя дійшов висновку про необхідність закінчити підготовче провадження, відкрити скорочене провадження в адміністративній справі.

Керуючись ст. ст. 99, 107, 160, 165 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у адміністративній справі №808/8879/14 за позовом Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області до громадської організації «Козачій полк «Нижньодніпровський» про припинення юридичної особи.

2. Залучити до участі у справі як третю особу на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_2, що проживає за адресою: АДРЕСА_1.

3. Закінчити підготовче провадження у справі та призначити її до судового розгляду на 12 січня 2015 року о 09:30 , який буде проводитись одноособово суддею Сіпакою А.В. в приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65в, каб.142

4. Зобов'язати:

позивача надати суду - довіреність на представника; листування з відповідачем по суті спору /у разі наявності/; оригінали витребуваних та доданих до позову документів надати суду для огляду, копію у справу;

відповідача надати суду - довіреність на представника; письмові пояснення /заперечення на позов/ з приводу обставин, викладених у позові; листування з позивачем по суті спору /у разі наявності/; належним чином засвідчені копії витребуваних документів надати у справу, оригінали - суду для огляду.

5. Запропонувати відповідачу та третій особі у разі невизнання адміністративного позову подати суду письмові заперечення проти позову та докази на обґрунтування цих заперечень до 12.01.2015.

6. Копію даної ухвали направити сторонам по справі. 7. У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту прийняття.

Суддя А.В.Сіпака

Дата ухвалення рішення12.12.2014
Оприлюднено24.12.2014
Номер документу41976723
СудочинствоАдміністративне
Сутьприпинення юридичної особи

Судовий реєстр по справі —808/8879/14

Постанова від 12.01.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 12.12.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні