Постанова
від 16.12.2014 по справі 822/5150/14
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/5150/14

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2014 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Ковальчук О.К. розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Шепетівському районі до виробничо-комерційного підприємства "Агротех" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся в суд з позовом до виробничо-комерційного підприємства "Агротех" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 401,81 грн.

Сторони в судове засідання не з'явились, про дату розгляду справи повідомлені належним чином.

Представник позивача в поданому до суду клопотанні позовні вимоги підтримав в повному обсязі та просив суд провести розгляд справи за його відсутності.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлявся за юридичною адресою зазначеною в ЄДР.

Відповідно до ч.4 ст.128 КАС України, у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Згідно ч.6 ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Оскільки сторони до суду не з'явились, відповідно до ст.41 КАС України технічний запис на звукозаписуючий пристрій не проводився.

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази в їх взаємному зв'язку та сукупності, суд вважає, що позов підлягає до задоволення з таких підстав.

Відповідно до ст.15 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" (надалі - Закон) страхування від нещасного випадку здійснює Фонд соціального страхування від нещасних випадків, який є некомерційною самоврядною організацією, що діє на підставі статуту, і є окремою юридичною особою. Виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків, відповідно до ст.18 цього Закону є постійно діючим виконавчим органом правління Фонду соціального страхування, робочими органами виконавчої дирекції Фонду соціального страхування є її управління в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділення в районах та містах обласного значення. Управління та відділення виконавчої дирекції Фонду є окремими юридичними особами.

Згідно ст.46 Закону одним із видів фінансування Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань є внески роботодавців.

Відповідно до ст.45 Закону відповідач як роботодавець є страхувальником і зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Відповідно до п. 2.1 Постанови Правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України № 31 від 30.11.2010 року "Про порядок стягнення та обліку заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України", стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених до 1 січня 2011 року, і контроль за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків до повного стягнення заборгованості здійснюються відповідно до Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду від 12 липня 2007 року № 36.

Пунктом 5 Інструкції визначено, що не внесені страхувальниками у встановлений строк страхові внески до Фонду вважаються недоїмкою і стягуються у порядку, передбаченому законодавством. Крім того, відповідно до п. 5.8 Інструкції при стягненні недоїмки за платежами до Фонду строки давності не застосовуються.

Згідно зі ст.55 Закону спори щодо суми страхових внесків, а також щодо розміру шкоди та прав на її відшкодування, накладення штрафів та з інших питань вирішуються в судовому порядку.

Відповідач подав до виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Шепетівському районі звіт щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за IV квартал 2013 року, в якому самостійно визначив суму недоїмки зі сплати страхових внесків.

Станом на день розгляду справи доказів про сплату заборгованості в повному обсязі суду не подано.

Враховуючи викладене, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги слід задовольнити в повному обсязі.

Судові витрати по справі згідно ч. 4 ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.6, 14, 71, 86, 94, 104, 158-163, 167, 183-2, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з виробничо-комерційного підприємства "Агротех" (ідентифікаційний код 23566371, 30405, Хмельницька область, м. Шепетівка, вул.Старокостянтинівське шосе,29) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Шепетівському районі 401,81 грн. заборгованості по сплаті страхових внесків.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/О.К. Ковальчук "Згідно з оригіналом" Суддя О.К. Ковальчук

Дата ухвалення рішення16.12.2014
Оприлюднено24.12.2014
Номер документу41979128
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/5150/14

Ухвала від 19.11.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 12.11.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Постанова від 16.12.2014

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 04.12.2014

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні