Ухвала
від 22.12.2014 по справі п/811/4496/14
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

УХВАЛА

про залишення без руху

22 грудня 2014 року Справа № П/811/4496/14

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Петренко О.С., розглянувши матеріали у справі

за позовом : Приватного підприємства "Кіровоградський митний термінал"

до відповідача : Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області

про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, -

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство "Кіровоградський митний термінал" звернулось до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області, в якому просить визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення - рішення від 10.12.2014р. №0000112205.

Відповідно до вимог статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, зокрема, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Кодексом адміністративного судочинства України встановлені вимоги щодо форми, змісту позовної заяви, порядку її подання.

Розглянувши матеріали адміністративного позову, слід зазначити, що позовна заява приватного підприємства "Кіровоградський митний термінал" не відповідає вимогам ст.106 КАС України з наступних підстав.

Відповідно до частини 2 статті 106 КАС України на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Як вбачається зі змісту позовної заяви, позивач, стверджуючи про протиправність та скасування рішення податкового органу, зазначає, що невизнані відповідачем дані його податкового обліку, у яких відображено взаємовідносини з контрагентом ПМП "Домінанта", підтверджені належними первинними документами, при цьому жодних доказів (первинних документів) даного факту до суду надано не було, що унеможливлює розгляд даної справи по суті.

Зважаючи на викладене, позивачу необхідно надати до суду належним чином завірені копії первинної документації по господарським операціям з вищезазначеним контрагентом, які поставлені під сумнів податковим органом під час проведення перевірки та інші документи на обґрунтування своїх позовних вимог, викладених обставин (у вигляді оригіналів документів та/або належним чином завірених їх копій).

Згідно з частиною першою статті 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою.

Таким чином, позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись статтями 105-108, 165 КАС України, суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву приватного підприємства "Кіровоградський митний термінал" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення - залишити без руху.

Встановити позивачу строк до 02 січня 2015 року для усунення недоліків, зазначених в мотивувальній частині ухвали, зокрема подання до суду копій первинної документації по господарським операціям з ПМП "Домінанта" та інших документів на обґрунтування своїх позовних вимог, викладених обставин (у вигляді оригіналів документів та/або належним чином завірених їх копій).

Роз'яснити ПП "Кіровоградський митний термінал", що у разі невиконання зазначених вимог позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала судді набирає законної сили в порядку та строки, передбачені статтею 254 КАС України.

Ухвала судді може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня постановлення ухвали, а особою, без виклику якої було постановлено ухвалу - в той же строк з дня отримання нею копії ухвали і подання після цього протягом 5 днів апеляційної скарги.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду підпис О.С. Петренко

Згідно з оригіналом

Дата ухвалення рішення22.12.2014
Оприлюднено25.12.2014
Номер документу41987821
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/4496/14

Ухвала від 28.09.2015

Адміністративне

Верховний Суд України

Терлецький О.О.

Постанова від 30.01.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

Ухвала від 15.01.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

Ухвала від 27.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Цвіркун Ю.І.

Ухвала від 11.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Коршун А.О.

Ухвала від 26.03.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Коршун А.О.

Постанова від 30.01.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

Ухвала від 22.12.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні