Ухвала
від 22.12.2014 по справі б8/136-12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032 м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

У Х В А Л А

"22" грудня 2014 р. Справа № Б8/136-12

Господарський суд Київської області в складі судді Скутельника П.Ф. , при секретарі Жилі Б.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № Б8/136-12

за заявою комунального підприємства "Управління житлово-комунального господарства міста Василькова", ідентифікаційний код юридичної особи: 37397876, місцезнаходження: 08600, Київська обл., м. Васильків, вул. Гоголя, буд. 32,

про банкрутство комунального підприємства "Управління житлово-комунального господарства міста Василькова", ідентифікаційний код юридичної особи: 37397876, місцезнаходження: 08600, Київська обл., м. Васильків, вул. Гоголя, буд. 32,

учасники провадження у справі про банкрутство:

ліквідатор Банкрута: арбітражний керуючий Бережний Андрій Георгійович, який діє на підставі свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1713, виданого Міністерством юстиції України 26 липня 2013 року та ухвали господарського суду Київської області від 23.06.2014 року у справі № Б8/136-12;

Кредитор 1 - Комунальне підприємство "Васильківтепломережа", ідентифікаційний код юридичної особи: 31916457, місцезнаходження: 08600, Київська область, м. Васильків, вул. Декабристів, буд. 60-А;

Кредитор 2 - Медведь Олександр Васильович, ідентифікаційний номер: 2733505493, місце проживання: 19402, Черкаська область, м. Корсунь-Шевченківський, вул. О.Кошового, буд. 28;

Кредитор 3 - Васильківська об'єднана Державна податкова інспекція Київської області Державної податкової служби, ідентифікаційний код: 13717863, місцезнаходження: 08600, Київська область, м. Васильків, вул. Декабристів, буд. 45;

за участю представників учасників провадження у справі про банкрутство:

від Кредитора 1: Кашуба Л.Г., яка діє на підставі довіреності від 06 січня 2014 року № 10;

від Кредитора 2: Столяр О.А., який діє на підставі довіреності від 17.01.2014 року № 87;

від Кредитора 3, Васильківської міської ради, Банкрута/ ліквідатор Банкрута: не з'явились, -

В С Т А Н О В И В:

в провадженні господарського суду Київської області перебуває справа № Б8/136-12 за заявою комунального підприємства "Управління житлово-комунального господарства міста Василькова" про банкрутство комунального підприємства "Управління житлово-комунального господарства міста Василькова" (ідентифікаційний код: 37397876, місцезнаходження: 08600, Київська обл., м. Васильків, вул. Гоголя, буд. 32) (Банкрут ), порушена ухвалою господарського суду Київської області від 11 грудня 2012 року.

Постановою господарського суду Київської області від 24 грудня 2012 року визнано комунальне підприємство "Управління житлово-комунального господарства міста Василькова" банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором Банкрута арбітражного керуючого Климова О.Ю.; зобов'язано ліквідатора Банкрута до завершення строку ліквідаційної процедури забезпечити виконання дій та заходів, передбачених ст.ст. 25-32, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі за текстом: "Закон про банкрутство") з урахуванням особливостей передбачених ст. 51 Закону про банкрутство; зобов'язано ліквідатора Банкрута здійснити публікацію оголошення про банкрутство комунального підприємства "Управління житлово-комунального господарства міста Василькова", про що надати суду відповідні докази; призначено засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на 04 листопада 2013 року; зобов'язано ліквідатора Банкрута надати суду до 21 жовтня 2013 року звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, а також докази вжитих ним заходів в ході ліквідаційної процедури; вирішено інші процедурні питання у справі.

Ухвалою господарського суду Київської області від 04 листопада 2013 року продовжено строк ліквідаційної процедури у справі № Б8/136-12, передбачений ч. 2 ст. 22 Закону про банкрутство на шість місяців; відкладено судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Банкрута на 23 червня 2014 року; зобов'язано ліквідатора Банкрута надати суду до 16 червня 2014 року звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута з належними доказами всіх вжитих ним заходів в ліквідаційній процедурі; вирішено інші процедурні питання у справі.

Ухвалою господарського суду Київської області від 20 січня 2014 року визнано грошові вимоги по відношенню до Банкрута: комунального підприємства "Васильківтепломережа", Медведь Олександра Васильовича, Васильківської об'єднаної Державної податкової інспекції Київської області Державної податкової служби.

Ухвалою господарського суду Київської області від 23 червня 2014 року продовжено строк, встановлений ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у справі № Б8/136-12 на шість місяців від раніше продовженого; відкладено судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Банкрута на 22 грудня 2014 року; усунуто Климова Олексія Юрійовича від виконання ним обов'язків ліквідатора Банкрута - комунального підприємства "Управління житлово-комунального господарства міста Василькова" та припинено його повноваження ліквідатора Банкрута у справі Б8/136-12; призначено ліквідатором комунального підприємства "Управління житлово-комунального господарства міста Василькова" арбітражного керуючого Бережного Андрія Георгійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1713, видане Міністерством юстиції України 26 липня 2013 року); зобов'язано ліквідатора Банкрута надати суду до 22 грудня 2014 року звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута; виконати обов'язки, покладені на ліквідатора у справі про банкрутство Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; вирішено інші процедурні питання у справі.

В судове засідання 22 грудня 2014 року з'явилися представники Кредиторів 1, 2, які надали пояснення по справі. Інші учасники провадження у справі в судове засідання не з'явилися, про причини неявки суд не повідомили, хоча й були належним чином повідомлені про час та місце судового засідання.

Детально дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представників Кредиторів 1, 2, судом встановлено наступне.

Провадження у справі № Б8/136-12 перебуває в ліквідаційній процедурі, в якій на 22 грудня 2014 року призначено судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Банкрута.

Відповідно до ч. 2 ст. 4-1 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно п. 1-1 розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в ред. Закону України від 22 грудня 2011 року № 4212-VI, що набрала чинності з 19 січня 2013 року, положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом. Провадження у цій справі про банкрутство порушено ухвалою суду від 11 грудня 2012 року, відповідно, до набрання чинності новою редакцією Закону про банкрутство та у відповідності до п. 1-1 розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в ред., що набрала чинності з 19 січня 2013 року), в зв'язку з чим під час розгляду справи підлягають застосовуванню положення Закону про банкрутство, що діяв станом на дату порушення провадження у справі (ост. зміни від 04 листопада 2012 року), окрім продажу майна банкрута.

Згідно ч. 1 ст. 5 Закону про банкрутство, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону про банкрутство, після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання - передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Ліквідатор повідомляє державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.

Як зазначено судом, ухвалою господарського суду Київської області від 23 червня 2014 року зобов'язано ліквідатора Банкрута надати суду до 22 грудня 2014 року звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута.

Детально дослідивши матеріали справи, судом встановлено, що остаточний звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс Банкрута до господарського суду не надходив.

Відповідно до п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів.

У зв'язку з неявкою в судове засідання ліквідатора Банкрута, представників Кредитора 3 та Васильківської міської ради, неподанням ліквідатором Банкрута звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу у справі, що унеможливлю проведення судового засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Банкрута у даному судовому засіданні, керуючись п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, суд дійшов висновку про необхідність відкладення судового засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Банкрута на іншу дату.

Судом встановлено, що строк ліквідаційної процедури у справі спливає.

Відповідно до ч.ч. 1, 4 ст. 53 ГПК України, за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи господарський суд може визнати причину пропуску встановленого законом процесуального строку поважною і відновити пропущений строк, крім випадків, передбачених цим Кодексом. Призначені господарським судом строки можуть бути ним продовжені за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи.

Згідно з ч. 2 ст. 22 Закону про банкрутство, строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Керуючись ч.ч. 1, 4 ст. 53 ГПК України, ч. 2 ст. 22 Закону про банкрутство в зв'язку з незавершенням ліквідаційної процедури у справі, в зв'язку з відсутністю в матеріалах справи звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Банкрута, що унеможливлює проведення у призначену дату судового засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Банкрута, суд дійшов висновку про необхідність продовження строку, встановленого ч. 2 ст. 22 Закону про банкрутство, на шість місяців від раніше продовженого.

Керуючись ст.ст. 5, 22, 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 4-1, 53, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк, встановлений ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у справі № Б8/136-12 на шість місяців від раніше продовженого.

2. Відкласти судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на 27 квітня 2015 року на 15 год. 20 хв. , яке відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, 16, зал судових засідань № 2).

Ліквідатору банкрута надати суду до 22 квітня 2015 року віт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута; виконати обов'язки, покладені на ліквідатора у справі про банкрутство Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

3. Копію ухвали надіслати учасникам провадження у справі.

Суддя П.Ф. Скутельник

Дата ухвалення рішення22.12.2014
Оприлюднено29.12.2014
Номер документу42011367
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство: від Кредитора 1: Кашуба Л.Г., яка діє на підставі довіреності від 06 січня 2014 року № 10; від Кредитора 2: Столяр О.А., який діє на підставі довіреності від 17.01.2014 року № 87; від Кредитора 3, Васильківської міської ради, Банкрута/ ліквідатор Банкрута: не з'явились

Судовий реєстр по справі —б8/136-12

Ухвала від 07.02.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 06.12.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 01.02.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 23.12.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 23.11.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 06.09.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 10.09.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 12.08.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 27.04.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 22.12.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні