Ухвала
від 24.12.2014 по справі 489/6779/14-ц
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

24.12.2014

справа № 2/489/2736/14

УХВАЛА

24 грудня 2014 року м. Миколаїв

Ленінський районний суд міста Миколаєва у складі:

головуючого судді Коваленка І.В.

при секретарі Коденко К.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Миколаєві цивільну справу за позовом ОСОБА_1, третьої особи - Миколаївського обласного управління з роздрібного бізнесу акціонерного товариства «Державний ощадний банк України», до Приватного підприємства Виробничо-комерційної фірми «Олвик» (далі - ПП ВКФ «Олвик»), Товариства з обмеженою відповідальністю «Обрій - Миколаїв» (далі - ТОВ «Обрій - Миколаїв») про усунення перешкод в користуванні автомобілем

встановив:

У жовтні 2014 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до відповідачів в якому впросив зобов'язати ПП ВКФ «Олвик» передати йому автомобіль марки Dong Feng, моделі DFA 1062TZ52D3, державний номер НОМЕР_1.

До початку розгляду справи по суті з витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців встановлено, що місцезнаходженням юридичної особи ПП ВКФ «Олвик» є АДРЕСА_1, а ТОВ «Обрій-Миколаїв» - м.Миколаїв, вул.Адміральська, 10.

Вказані адреси відповідно до адміністративно-територіального поділу міста відносяться до території Центрального району.

У судове засідання сторони не з'явилися, що не перешкоджає розгляду питання щодо підсудності спору.

За загальними правилами визначення підсудності, передбаченими статтею 109 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням.

Пунктом 2 частини першої статті 116 ЦПК України встановлено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо після відкриття провадження у справі і до початку судового розгляду виявилося, що заяву було прийнято з порушенням правил підсудності.

За таких обставин, враховуючи, що місцезнаходження відповідачів за територіальною підсудністю відноситься до Центрального районного суду м. Миколаєва, тому справа підлягає передачі для розгляду по суті до вказаного суду.

Керуючись статтями 116, 210 ЦПК України, суддя -

ухвалив:

Направити матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1, третьої особи - Миколаївського обласного управління з роздрібного бізнесу акціонерного товариства «Державний ощадний банк України», до Приватного підприємства Виробничо-комерційної фірми «Олвик», Товариства з обмеженою відповідальністю «Обрій - Миколаїв» про усунення перешкод в користуванні автомобілем за територіальною підсудністю до Центрального районного суду м.Миколаєва .

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, яка може бути до Апеляційного суду Миколаївської області через Ленінський районний суд м. Миколаєва протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Суддя /підпис/ ОСОБА_2

Згідно оригіналу.

Ухвала законної сили не набрала.

Суддя:

СудЛенінський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення24.12.2014
Оприлюднено06.01.2015
Номер документу42030821
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —489/6779/14-ц

Ухвала від 03.10.2014

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коваленко І. В.

Рішення від 30.09.2015

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 06.02.2015

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 24.12.2014

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коваленко І. В.

Ухвала від 03.10.2014

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коваленко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні