Рішення
від 11.12.2014 по справі 264/9054/14-ц
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

264/9054/14-ц

2/264/11262/2014

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(ЗАОЧНЕ)

"11" грудня 2014 р. Іллічівський районний суд м. Маріуполя Донецької області під головуванням судді Кашицьку С. А., при секретарі Сініловій Г.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Маріуполі цивільну справу за позовом Автогаражного споживчого кооперативу «Автомотолюбитель-2» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за членськими внесками, -

В С Т А Н О В И В:

Автогаражний споживчий кооператив «Автомотолюбитель -2» звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за членськими внесками.

В обґрунтування позову позивач зазначив, що згідно довідки серії АБ №453974 єдиного державного реєстру підприємств та організацій Автогаражний споживчий кооператив «Автомотолюбитель -2» є юридичною особою, яка на підставі п.1.2 уставу автогаражного споживчого кооперативу «Автомотолюбитель-2», затвердженого протоколом загальних зборів від 30.04.2000 року №308 представляє інтереси вказаної юридичної особи та згідно уставу кооперативу здійснює контрольну діяльність на підставі уставу підприємства. Згідно із положеннями п.3.5 уставу члени кооперативу зобов'язані : сплачувати всі витрати по експлуатації гаражу та земельної ділянки, лементів її благоустрою, в розмірах, встановлених загальними зборами; своєчасно сплачувати всі види внесків; виконувати всі рішення загальних зборів. Згідно протоколу загальних зборів вказаного гаражного кооперативу, розмір орендної плати встановлений 350 грн. на рік. Згідно п.3.8 уставу кооперативу члени кооперативу виключаються з кооперативу в установлені строки. Згідно п.3.9 уставу, член кооперативу притягується до відповідальності в тому числі й за невиконання зобов'язань. Відповідач ОСОБА_1 є членом кооперативу, орендує земельну ділянку кооперативу, та маючи на земельній ділянці будівлю у вигляді металевого гаражу НОМЕР_2, в порушення вимог уставу, ухиляється від сплати членських внесків, при цьому письмової заяви про припинення членства не надавав. Згідно розрахунку, загальна сума заборгованості відповідача за членськими внесками складає 2800 грн. На підставі викладеного, позивач просить стягнути з відповідача на користь Автогаражного споживчого кооперативу «Автомотолюбитель-2» заборгованість в сумі 2800 грн., а також стягнути судовий збір в розмірі 243,60 грн.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, надавши суду заяву про розгляд справи за його відсутності, в якій вказав, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просить їх задовольнити, не заперечує проти винесення заочного рішення.

Відповідач в судове засідання не з'явився з невідомих суду причин. Про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, у зв'язку з чим, суд ухвалив розглядати справу в порядку ст.224 ЦПК України.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню у повному обсязі з наступних підстав.

Згідно ч.1, 2 п.1 ст.11 ЦК України цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, тощо. Підставами виникнення цивільних прав та обов'язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Згідно довідки серії АБ №453974 єдиного державного реєстру підприємств та організацій Автогаражний споживчий кооператив «Автомотолюбитель -2» є юридичною особою, яка на підставі п.1.2 уставу автогаражного споживчого кооперативу «Автомотолюбитель-2», затвердженого протоколом загальних зборів від 30.04.2000 року №308 представляє інтереси вказаної юридичної особи та згідно уставу кооперативу здійснює контрольну діяльність на підставі уставу підприємства.

Згідно із положеннями п.3.5 уставу члени кооперативу зобов'язані : сплачувати всі витрати по експлуатації гаражу та земельної ділянки, лементів її благоустрою, в розмірах, встановлених загальними зборами; своєчасно сплачувати всі види внесків; виконувати всі рішення загальних зборів.

Згідно протоколу загальних зборів вказаного гаражного кооперативу, розмір орендної плати встановлений 350 грн. на рік.

Згідно п.3.8 уставу кооперативу члени кооперативу виключаються з кооперативу в установлені строки. Згідно п.3.9 уставу, член кооперативу притягується до відповідальності в тому числі й за невиконання зобов'язань.

Судом встановлено, що відповідач ОСОБА_1 є членом кооперативу, орендує земельну ділянку кооперативу, та маючи на земельній ділянці будівлю у вигляді металевого гаражу НОМЕР_2, в порушення вимог уставу, ухиляється від сплати членських внесків, при цьому письмової заяви про припинення членства не надавав.

Згідно розрахунку, загальна сума заборгованості відповідача за членськими внесками складає 2800 грн., що підтверджується письмовими матеріалами справи.

При таких обставинах, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги Автогаражного споживчого кооперативу «Автомотолюбитель-2» найшли своє підтвердження наданими суду письмовими доказами та підлягають задоволенню в повному обсязі.

Оскільки позовні вимоги позивача судом задоволені, то понесені ним витрати по сплаті судового збору в розмірі 243,60 грн. підлягають стягненню з відповідача на користь позивача.

Керуючись ст.ст. 10, 60, 88, 212, 213, 215, 224-228 ЦПК України, ст.ст.11,283,286 ЦК України, суд -

В И Р І Ш И В:

Позов Автогаражного споживчого кооперативу «Автомотолюбитель-2» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за членськими внесками - задовольнити повністю.

Стягнути з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ІНН НОМЕР_1, який проживає за адресою: АДРЕСА_1, на користь Автогаражного споживчого кооперативу «Автомотолюбитель-2» (ідентифікаційний код 23776588, м.Маріуполь, вул..Заозерна, буд.84) заборгованість в сумі 2800 грн., судовий збір в розмірі 243,60 грн. На заочне рішення відповідачем може бути подана заява про його перегляд до Іллічівського райсуду міста Маріуполя, протягом 10 днів з дня отримання копії заочного рішення.

На рішення може бути подана апеляція в Апеляційний суд Донецької області через Іллічівський райсуд м. Маріуполя.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя: С. А. Кашицька

СудІллічівський районний суд м.Маріуполя
Дата ухвалення рішення11.12.2014
Оприлюднено23.01.2015
Номер документу42080565
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —264/9054/14-ц

Ухвала від 14.11.2014

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Кашицька С. А.

Рішення від 11.12.2014

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Кашицька С. А.

Ухвала від 20.11.2014

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Кашицька С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні