Постанова
від 21.06.2006 по справі 18/253/06-ап
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

18/253/06-АП

         

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

              21.06.06                                                                             №   18/253/06-АП

суддя     Туркіна Л.П.

За позовом : Пологівської міжрайонної державної податкової інспекції Запорізької  області, м. Пологи, вул. Жовтнева, 9

До відповідача : ДП “Меркурій” фірми “Ост-Вест Консалтінг”, Пологівський район, с. Інженерне вул. Леніна, 93/Е

про  стягнення податкової  заборгованості у розмірі  1112,03 грн.

                                                                                                                Суддя  Туркіна Л.П.

Секретар  Младенов О.П.

У засіданні приймали участь представники:

    Від позивача –Деркач Р.І. (дов. №12455/10 від 28.11.2005р.)

    Від відповідача  - не прибув.

  16.05.2006р. господарським судом Запорізької області, відповідно до ст. ст. 104-107 КАС України, відкрито провадження у адміністративній справі за позовом Пологівської міжрайонної державної податкової інспекції Запорізької  області про  стягнення з ДП “Меркурій” фірми “Ост-Вест Консалтінг” податкової  заборгованості  у  розмірі 1112,03 грн. -  несплачена  штрафна (фінансова)  санкція  за порушення   ст. 1, п.п. 1, 2, 5, 11, 13 ст. 3  Закону  України “Про застосування реєстраторів розрахункових  операцій  у  сфері  торгівлі, громадського харчування та послуг”.

Позивач,  з підстав, зазначених  у позові просить позов задовольнити у повному обсязі і стягнути з відповідача суму заборгованості  по штрафним санкціям у розмірі 1112,03 грн.

Відповідач двічі належним чином сповіщений про день і час розгляду справи у судове засідання не прибув, про причини неявки суду не повідомив, відзиву та витребуваних судом документів не надав.  

Розглянувши матеріали справи, вислухавши пояснення представника позивача, суд  

                                                         встановив :

            

ДП „Меркурій" фірми „Ост - Вест Консалтінг", код ЄДРПОУ 25715088, зареєстровано в Пологівській МДПІ як платник податків 21.04.1999 року., про що видано відповідне свідоцтво.

Пологівською МДПІ проведено перевірку ДП „Меркурій" фірми „Ост - Вест Консалтінг"  щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій у сфері готівкового та безготівкового обігу суб'єктами підприємницької діяльності.   Факти  порушень,  встановлених  в ході перевірок, зафіксовані у акті  № 000143/08150143/0238 від 15.12.2005р.

Перевіркою встановлено порушення ст. 1, п.п. 1, 2, 11, 13 ст. 3 Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, ст. 15 Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового,         коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” у зв'язку з  чим відповідачу  нараховано  штрафні (фінансові) санкції :

-          за  невидачу особі, яка отримала  товар розрахункового  документа  на  суму 43,20 грн.;

-          за невідповідність готівкових  коштів на місці проведення розрахунків  денному  звіту  РРО,  яка склала 229,69 грн.;

-          за  реалізацію  товару  без  наявності  26 цінників  на  товар.

          На підставі акту перевірки прийнято  рішення  № 0000442330/0 від 20.15.2005р.  “Про застосування та стягнення  фінансових  санкцій за  порушення вимог закону України “, щодо нарахування   штрафних  санкцій  у розмірі 1806,45 грн.

Доказів визнання недійсними або скасування зазначеного рішення у адміністративному або судовому  порядку відповідач не надав, як і доказів сплати штрафних санкцій у повному обсязі, обставини, викладені у акті перевірки, не оспорює.

Відповідно до п. 1 ст. 17  Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” у разі проведення розрахункових  операцій на неповну суму вартості проданих товарів, у разі не проведення розрахункових  операцій через реєстратор розрахункових операцій, уразі не роздрукування відповідного розрахункового документа,  що підтверджує виконання розрахункової  операції, або її  проведення без використання розрахункової  книжки, до суб'єктів підприємницької  діяльності підлягає застосуванню штраф 5-тикратному розмірі вартості проданих товарів, на які виявлено  невідповідність.

Відповідно до ст. 22 Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, у разі невідповідності суми готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена у денному звіті, а у випадку використання розрахункової книжки –загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями, виданими з початку робочого дня, до суб'єкта підприємницької  діяльності застосовується фінансова санкція у п'ятикратному розмірі суми, на яку виявлено невідповідність.

Стаття 17 названого Закону передбачає право органів державної податкової служби на застосування названих санкцій.

Згідно абз.6  ст.17 Закону України “Про  державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових  виробів” до суб'єктів    підприємницької  діяльності  застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі :  оптової  (включаючи  імпорт та експорт) і роздрібної торгівлі спиртом  етиловим, коньячним  і   плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним,   спиртом   етиловим  ректифікованим плодовим,   алкогольними  напоями  та  тютюновими  виробами  без наявності  ліцензій,  - 200 відсотків  вартості отриманої партії товару,  але  не менше 1700 гривень.

Доказів сплати штрафів відповідач  не надав, позов  не оспорює.

У разі несплати названих санкцій, податкова має право на звернення до суду відповідно до ч. 2 ст. 124 Конституції України.

Отже вимоги позивача є  обґрунтованими  та відповідають чинному  законодавству.

Судові витрати покласти на відповідача.

Керуючись ст. ст.  94, 158, 160, 162, 163, 167 КАС  України, суддя

                                                           ПОСТАНОВИВ :

Позов задовольнити.

Стягнути з з ДП „Меркурій"  фірми „Ост - Вест Консалтінг" (70631,  Запорізька область, Пологівський район, с. Інженерне, вул. Леніна, 93/Е; код ЄДРПОУ 25715088)  за позовом Пологівської МДПІ Запорізької  області (70600, м. Пологи,  вул. Жовтнева, 9; код ЄДРПОУ 20523639) суму штрафних санкцій  у розмірі  1112,03 грн.,  зарахування здійснити на користь Державного бюджету Пологівського району на р/р 31119104600236, код 23030100, ОКПО 23787296, МФО 813015 в Пологівському відділенні Державного казначейства в управлінні Державного казначейства у Запорізькій області

Постанова  суду першої інстанції,  якщо інше не встановлено КАС України,  набирає законної сили після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано  заяву  про  апеляційне  оскарження,  але апеляційна  скарга  не  була  подана  у  строк,  встановлений  цим Кодексом,  постанова суду  першої  інстанції  набирає законної сили після закінчення цього строку.

           У  разі  подання  апеляційної скарги судове рішення,  якщо його  не  скасовано,  набирає  законної  сили   після   закінчення апеляційного розгляду справи.

Якщо  строк  апеляційного  оскарження  буде поновлено,  то вважається, що постанова суду не набрала законної сили.

Про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку  подається  заява.  Обґрунтування  мотивів  оскарження  і вимоги до суду апеляційної інстанції  викладаються  в  апеляційній скарзі.

Заява  про  апеляційне  оскарження  та  апеляційна  скарга подаються до адміністративного суду  апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

              Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 цього Кодексу -  з  дня  складення  в  повному  обсязі. Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається протягом  двадцяти  днів  після  подання  заяви   про   апеляційне оскарження.

    Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява  про  апеляційне  оскарження  чи  апеляційна скарга, подані  після  закінчення  строків,  встановлених  цією   статтею, залишаються без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка їх подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Постанову   підписано _23.06.2006р.

         Суддя господарського суду                                             Туркіна Л.П.

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення21.06.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу42174
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/253/06-ап

Постанова від 21.06.2006

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Туркіна Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні