Постанова
від 17.12.2014 по справі 822/5294/14
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/5294/14

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 грудня 2014 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Блонського В.К. розглянувши у скороченому провадженні адміністративну справу за позовом Шепетівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області до товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Олександрівськ, ЛТД" м. Шепетівка Хмельницької області про припинення підприємницької діяльності юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся в суд з позовом до відповідача про припинення юридичної особи.

Свій позов позивач мотивує тим, що в порушення вимог чинного законодавства відповідач з 10.02.2013 року не подає до Шепетівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області бухгалтерську звітність та інші документи пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів, що підтверджується відповідним актом. Неподання звітності до органів податкової служби протягом року є підставою для припинення юридичної особи за судовим рішенням.

Відповідачу було надіслано ухвалу про відкриття скороченого провадження з адміністративним позовом та додатками, однак до суду повернувся конверт з поштовою відміткою про причину повернення: за закінченням терміну зберігання, тому суд вважає, що справу можна розглянути в силу вимог ст.35 КАС України і ст. 183-2 КАС України.

Відповідно до п.п.16.1.3. п. 16.1 ст. 16 Податкового Кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Частиною 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців», встановлено, що підставою для припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Актом № 438/181 від 04 листопада 2014 року про проведення перевірки встановлено, що звітність до Шепетівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області товариство з обмеженою відповідальністю фірма "Олександрівськ, ЛТД" м. Шепетівка Хмельницької області не подає 10.02.2013 року, заборгованість по платежах до бюджету відсутня.

Враховуючи викладене суд приходить до висновку, що позов обґрунтований і повністю доведений, дослідженими доказами.

На підставі наведеного, керуючись п.п.16.1.3. п. 16.1 ст. 16 Податкового Кодексу України, ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців», ст. 183-2 КАС України, суд,-

ПОСТАНОВИВ :

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Олександрівськ, ЛТД" м. Шепетівка Хмельницької області, код ЄДРПОУ 20500259.

У день набрання постановою законної сили направити її копію державному реєстратору.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/В.К. Блонський "Згідно з оригіналом" Суддя В.К. Блонський

Дата ухвалення рішення17.12.2014
Оприлюднено12.01.2015
Номер документу42174071
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/5294/14

Постанова від 17.12.2014

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

Ухвала від 09.12.2014

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні