Постанова
від 30.12.2014 по справі 814/3528/14
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв.

30.12.2014 р.

Справа № 814/3528/14

          Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді Желєзний І. В. розглянувши адміністративну справу в порядку скороченого провадження

за позовом Южноукраїнської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів Миколаївської області, вул. Енергобудівників, 5, м. Южноукраїнськ, Миколаївська область, 55002

до Товариства з обмеженою відповідальністю "А-ПРОДУКТ", вул. Гідрокомплекс, 4, м. Южноукраїнськ, Миколаївська область, 55002

про припинення юридичної особи,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з заявою про припинення юридичної особи - відповідача з підстав неподання суб'єктом господарювання (відповідачем) звітності до податкових органів більше одного року

До суду не надійшло заперечень проти позову.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог, оскільки при розгляді справи встановлено, що відповідач більше року не подає звітності органам державної податкової служби.

Відповідно до вимог ч.6 ст.145 ГК України відповідач як суб'єкт господарювання зобов'язаний на основі даних бухгалтерського обліку складати та надавати фінансову звітність за формами, передбаченими законодавством, відповідно до вимог закону та установчих документів. Порядок подання податкових декларацій встановлений ст.49 Податкового кодексу України.

          Згідно акта перевірки дотримання відповідачем податкового законодавства, наданого податковим органом, відповідач не надає податкові декларації, документи обов'язкової звітності більше одного року.

Матеріалами справи підтверджується, що відповідач не має податкової заборгованості та заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску.

Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця проводиться у разі постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, відповідно до п. 5 ч.1 ст.46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” від 15.05.2003 №755-ІV .

Згідно п.3 ч.2 ст.46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” від 15.05.2003 №755-ІV підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності.

Відповідно до ч.3 ст.49 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, державний реєстратор не пізніше наступного робочого дня від дати надходження рішення про припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем вносить до Єдиного державного реєстру відповідний запис.

Вказане є підставою для задоволення позову.          

           Керуючись ст. 183-2 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповiдальнiстю «А-ПРОДУКТ» (iдентифiкацiйний код 35153854) зареєстровану виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради 09.09.2007 за №31525102000000369.

У день набрання постановою законної сили направити її копію для виконання Державному реєстратору Реєстраційної служби Южноукраїнського міського управління юстиції Миколаївській області, якого зобов'язати повідомити суд про внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

          Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів в порядку ст. 186 КАС України.

Суддя                                                                                           І. В. Желєзний

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.12.2014
Оприлюднено15.01.2015
Номер документу42248627
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/3528/14

Постанова від 30.12.2014

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Желєзний І. В.

Ухвала від 20.11.2014

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Желєзний І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні