Ухвала
від 12.01.2015 по справі 759/5640/14-ц
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 2-р/759/3/15

ун. № 759/5640/14-ц

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 січня 2015 року Святошинський районний суд м.Києва в складі:

головуючої судді : Т.О. Величко

при секретарі: А.В. Самайда

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву ОСОБА_1 про роз»яснення рішення Святошинського районного суду м. Києва від 30.10.2014 року по цивільній справі за основним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, Третя особа: Служба у справах дітей Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації, про визначення місця проживання дитини та стягнення аліментів, та зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1, Третя особа: Служба у справах дітей Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації про відібрання дитини, повернення її за попереднім місцем проживання та визначення місця проживання -

ВСТАНОВИВ:

Згідно Святошинського районного суду м. Києва від 30.10.2014 року, у задоволенні основного позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2; третя особа Служба у справах дітей Святошинської районної державної адміністрації про визначення місця проживання дитини та стягнення аліментів - відмовлено.Зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа Служба у справах дітей Святошинської районної державної адміністрації про відібрання лдитини, поверення її за попереднім місцем проживаня, визначення місця проживання дитини звдовольнити частково.Визначити місце проживання малолітньої ОСОБА_3,ІНФОРМАЦІЯ_1 разом із батьком ОСОБА_2, за зареєстрованим місцем їх проживання АДРЕСА_1.

Встановити графік участі матері ОСОБА_1 у вихованні малолітньої дитини ОСОБА_3,ІНФОРМАЦІЯ_1, за домовленістю між батьками щоденно, але не менше трьох годин на добу, за бажанням матері з 17-00 год до 19-00 год. та кожної першої та третьої суботи та неділі тижня цілодобово. У будь-який інший час за домовленістю батьків дитини.В решті позовних вимог за зустрічним позовом відмовити.

Заявник 15.12.2014 року звернулася до суду із заявою про роз»яснення рішення суду від 30.10.2014 року, де просила роз»яснити, чи може ОСОБА_1 у визначений судом час, а саме згідно графіку участі матері ОСОБА_1 у вихованні малолітньої дитини ОСОБА_3,ІНФОРМАЦІЯ_1, за домовленістю між батьками щоденно, але не менше трьох годин на добу, за бажанням матері з 17-00 год до 19-00 год. та кожної першої та третьої суботи та неділі тижня цілодобово. У будь-який інший час за домовленістю батьків дитини забирати дитину та спілкуватися на її терирії без присутності батька дитини та забрати дитну на більший термін ніж суббота та неділя, наприклад на новорічні та різдвяні свята.

Заявник у судовому засіданні підтримала вимоги заяви та просила роз»яснити рішеня суду. Відповідач ОСОБА_2 у судовому засіданні зазеачав, що мати дитини бачиься з дитиною згідно встановленого графіку, але він має знати в якому місці дитна буде перебувати разом із матір»ю.

Відповідно до ч.1 ст. 221 ЦПК України, якщо рішення суду є незрозумілим для осіб, які брали участь у справі, або для державного виконавця, суд за їхньою заявою постановляє ухвалу, в якій роз»яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

Судом встановлено, що сторонни у справі не знайшли між собою порозуміння щодо їх участі у вихованні їх доньки.

Судом встановлено, що згідно рішення суду від 30.10.2014 року судом визначено місце проживання малолітньої ОСОБА_3,ІНФОРМАЦІЯ_1 разом із батьком ОСОБА_2, за зареєстрованим місцем їх проживання АДРЕСА_1.

Також встановлено графік участі матері ОСОБА_1 у вихованні малолітньої дитини ОСОБА_3,ІНФОРМАЦІЯ_1, за домовленістю між батьками щоденно, але не менше трьох годин на добу, за бажанням матері з 17-00 год до 19-00 год. та кожної першої та третьої суботи та неділі тижня цілодобово. У будь-який інший час за домовленістю батьків дитини. В решті позовних вимог за зустрічним позовом відмовити.

Вказаним рішенням суду не встановлено, що участь матері у виховані малолітньої диини має відбуватися за присутності батька та у місці ним визначеним або за його місце проживнням або місцем проживання дитини. А тому згідно встановленого графіку ОСОБА_1 приймає участь у вихованні доньки щоденно за домовленістю із батьком дитини на будь якій території та за бажанням матері з 17-00 год до 19-00 год. та кожної першої та третьої суботи та неділі тижня цілодобово, також на будь якій теритрорії, без присутності батька дитини. Що стосується роз»яснення рішення суду щодо участі матері дитни на більший термін ніж суббота та неділя, наприклад на новорічні та різдвяні свята, то рішенням суду визначений графік щоденний за домовленістю між батьками та цілодобовий за участі матері, в який також входять і свята, а тому на думу суду рішення суду є зрозумілим.

Керуючись ст.ст. 221 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

У задоволенні заяви щодо роз»яснення рішення Святошинського районного суду м. Києва від 30.10.2014 року по цивільній справі за основним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, Третя особа: Служба у справах дітей Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації, про визначення місця проживання дитини та стягнення аліментів, та зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1, Третя особа: Служба у справах дітей Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації про відібрання дитини, повернення її за попереднім місцем проживання та визначення місця проживання - відмовити.

Ухвала суду може бути оскаржено до Апеляційного суду м. Києва через Святошинський районний суд м. Києва, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п»яти днів з часу його проголошення, а у разі відсутності осіб, які брали участь у справі, протягом п»яти днів з дня отримання копії цього рішення суду.

Суддя: Т.О. Величко

Дата ухвалення рішення12.01.2015
Оприлюднено14.01.2015

Судовий реєстр по справі —759/5640/14-ц

Ухвала від 23.01.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Котула Любов Григорівна

Ухвала від 23.01.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Котула Любов Григорівна

Ухвала від 12.01.2015

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

Рішення від 30.10.2014

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

Ухвала від 09.04.2014

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні