Постанова
від 05.01.2015 по справі 922/5646/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"05" січня 2015 р.Справа № 922/5646/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Усатого В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

розглянувши заявуТОВ "Клінінгова компанія "Бревіс", м. Харків про визнання банкрутом ТОВ "Клінінгова компанія "Бревіс", м. Харків , код ЄДРПОУ 38773963 за участю :

представника боржника - Вараксіна Н.С., дов. від 01.12.2014 р.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 08.12.2014 р. прийнято заяву ТОВ "Клінінгова компанія "Бревіс" про порушення справи про його банкрутство до розгляду, призначено підготовче засідання по справі на 18.12.2014 р.

В судовому засіданні 18.12.2014 р. голова ліквідаційної комісії заяву про банкрутство ТОВ "Клінінгова компанія "Бревіс" обґрунтовала тим, що загальними зборами ТОВ "Клінінгова компанія "Бревіс" прийнято рішення про ліквідацію боржника, призначено ліквідаційну комісію (ліквідатора) та встановлено двохмісячний термін для пред'явлення претензій кредиторів з дня опублікування оголошення про ліквідацію підприємства. Ліквідаційною комісією розглянуто вимоги кредиторів, проведено інвентаризацію майнових активів підприємства. За наслідками проведеної роботи було встановлено, що активів боржника недостатньо для погашення кредиторської заборгованості. На підставі цього було прийнято рішення про звернення до господарського суду з заявою про визнання боржника банкрутом та призначення ліквідатором голову ліквідаційної комісії Брік С.В., яка надала заяву на таке її призначення.

Ухвалою суду від 18.12.2014 р. порушено провадження у справі, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, призначено судове засідання, на якому буде вирішено питання щодо подальшої процедури банкрутства боржника на 05.01.2015 р.

В судовому засіданні 05.01.2015 р. представник боржника просила суд визнати ТОВ "Клінінгова компанія "Бревіс" банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором боржника голову ліквідаційної комісії Брік С.В.

Дослідивши матеріали справи та додані документи, заслухавши представника боржника, суд зазначає наступне.

18.09.2014 р. загальними зборами ТОВ "Клінінгова компанія "Бревіс" прийнято рішення про ліквідацію підприємства, призначено голову ліквідаційної комісії Куровського О.І. та встановлено двохмісячний термін для пред'явлення претензій кредиторів з дня опублікування оголошення про ліквідацію підприємства.

Про прийняте рішення повідомлено державного реєстратора, податковий орган, органи пенсійного та соціального страхування та усіх відомих кредиторів.

Повідомлення про ліквідацію опубліковано у спеціальному друкованому виданні «Бюлетень державної реєстрації» № 296 від 29.09.2014 р.

На адресу ліквідаційної комісії надійшла претензія з вимогами до боржника від ТОВ "РОКФОР МАРКЕТ" в сумі 400000,00 грн., яка розглянута головою ліквідаційної комісії, а вимоги визнані у повному обсязі, про що кредитора повідомлено.

10.11.2014 р. загальними зборами ТОВ "Клінінгова компанія "Бревіс" прийнято рішення про заміну голови ліквідаційної комісії на Брік С.В.

Ліквідаційною комісією здійснено інвентаризацію активів боржника, за результатами якої встановлено наявність 6100,00 грн. в касі підприємства.

Згідно довідки інспекції ДАІ в Харківській області від 24.11.2014 р., за боржником транспортні засоби не зареєстровані.

Згідно довідки Державної інспекції сільського господарства в Харківській області від 25.11.2014 р., за боржником сільськогосподарська техніка, самохідні машини та механізми не обліковуються.

Згідно витягу з реєстру прав власності на нерухоме майно станом на 02.12.2014 р., у реєстрі прав власності на нерухоме майно відомості щодо боржника відсутні.

Відповідно довідки ДПІ у Дзержинському районі м.Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області від 01.12.2014 р. , за даними податкової інспекції боржник має відкритий рахунок № 2600400120084 в АТ "Регіон-Банк".

Відповідно довідки АТ "Регіон-Банк" від 16.12.2014 р. рахунок ТОВ "Клінінгова компанія "Бревіс" № 2600400120084 закритий 16.12.2014 р.

Таким чином, розмір кредиторської заборгованості ТОВ "Клінінгова компанія "Бревіс" складає 400000,00 грн., а активи боржника - 6100,00 грн.

На виконання вимог ч. 1 ст. 111 ЦК України після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами, на підставі даних інвентаризації активів та зобов'язань підприємства, ліквідаційною комісією було складено проміжний ліквідаційний баланс станом на 01.12.2014 р. з непогашеною кредиторською заборгованістю на загальну суму 400, тис. грн., який був затверджений засновниками, що відповідає вимогам ст. 111 ЦК України.

У зв'язку з цим, головою ліквідаційної комісії було прийнято рішення звернутися до господарського суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Клінінгова компанія "Бревіс" в порядку ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до п.1 ст.95 Закону, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутись до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Відповідно до ч. 5 ст. 11 Закону боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення обставин, коли задоволення вимог одного або кількох кредиторів приведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності), або під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі, або в інших випадках, передбачених цим Законом.

Зазначені обставини виявлено ліквідаційною комісією в ході проведення ліквідаційної процедури, що зобов'язує її звернутися до господарського суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.

Статтею 105 ЦК України встановлені обов'язки особи, що прийняла рішення про припинення юридичної особи, зокрема, комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї. Цей строк не може становити менше двох місяців з дня публікації повідомлення про припинення юридичної особи. Комісія вживає усіх можливих заходів щодо виявлення кредиторів, а також письмово повідомляє їх про припинення юридичної особи.

Згідно з ч. 1 ст. 110 ЦК України юридична особа ліквідується, зокрема, за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, в тому числі у зв'язку із закінченням строку, на який було створено юридичну особу, досягненням мети, для якої її створено, а також в інших випадках, передбачених установчими документами.

Відповідно до ч. 3 ст. 110 ЦК України, якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому законом про відновлення платоспроможності боржника або визнання банкрутом.

Частиною 1 ст. 111 ЦК України передбачено, що ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

Отже, враховуючи вищезазначені вимоги закону, необхідними передумовами для звернення із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника у порядку статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" є: оцінка вартості наявного майна боржника, публікація оголошення згідно з вимогами статті 105 ЦК України з метою виявлення кредиторів та встановлення повного обсягу кредиторської заборгованості, повідомлення органу державної податкової служби про ліквідацію підприємства та складання проміжного ліквідаційного балансу.

Крім того, звернення до суду з такою заявою можливо лише після закінчення строку, передбаченого ст. 105 ЦК України.

Як свідчать матеріали справи, ліквідаційною комісією (ліквідатором) повністю дотримано вказаного порядку.

Враховуючи вищевикладене та приймаючи до уваги, що сума кредиторської заборгованості перевищує вартість активів боржника, підприємство не веде підприємницької діяльності, що робить неможливим погашення заборгованості перед кредиторами, боржник є дійсно неплатоспроможним, що свідчить про скрутний фінансовий стан боржника і неможливість відновлення виробництва, суд вважає необхідним визнати боржника банкрутом та призначити ліквідатором боржника ліквідатора Брік С.В.

Керуючись ст. 11, 37, 38, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 ГПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Клінінгова компанія "Бревіс" (код 38773963), зареєстроване за адресою: 61166, м. Харків, вул.Бакуліна, б.11 банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

З дня прийняття зазначеної постанови:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном. Керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Призначити ліквідатором Товариство з обмеженою відповідальністю "Клінінгова компанія "Бревіс" (код 38773963) голову ліквідаційної комісії Брік Світлану Володимирівну (ідентифікаційний номер 2696114183, адреса: м.Харків, проспект Орджонікідзе, б.21/138, кв.8).

Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

Зобов'язати ліквідатора закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії передбачені ст.ст. 41-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з урахуванням особливостей, встановлених ст.ст. 95 Закону і надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, використання коштів боржника.

Зобов'язати ліквідатора в строк до 05.01.2016 р. виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси, відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти прийманні-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

Постанову направити ліквідатору, боржнику, кредитору, Державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, фондам, Дзержинському відділу державної виконавчої служби Харківського МУЮ, ДПІ у Дзержинському районі м.Харкова ГУ Міндоходів Харківській області.

Суддя Усатий В.О.

Дата ухвалення рішення05.01.2015
Оприлюднено14.01.2015

Судовий реєстр по справі —922/5646/14

Ухвала від 20.02.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 09.02.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.03.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 04.03.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 19.02.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 19.02.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 05.01.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 18.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 08.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні