Ухвала
від 16.01.2015 по справі 813/143/15
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

16 січня 2015 року Справа № 813/143/15

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Грень Н.М. одержав позовну заяву Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Пустомитівської районної державної адміністрації, Сороки-Львівської сільської ради Пустомитівського району, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Головне управління Державної казначейської служби України у Львівській області про визнання відмови неправомірною та зобов'язання вчинити дії, -

в с т а н о в и в :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Пустомитівської районної державної адміністрації, Сороки-Львівської сільської ради Пустомитівського району, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Головне управління Державної казначейської служби України у Львівській області з вимогами:

- визнати відмову Пустомитівської районної державної адміністрації у завершенні процедури придбання у власність фізичною особою-підприємцем ОСОБА_1 земельної ділянки несільськогосподарського призначення, площею 0,3186 га., кадастровий номер 4623686900:03:000:0075, яка знаходиться на території Сороки-Львівської сільської ради Пустомитівського району за межами населеного пункту, призначена для обслуговування приміщення складу - неправомірною;

- зобов'язати Пустомитівську районну державну адміністрацію та Сороки-Львівську сільську раду Пустомитівського району завершити процедуру придбання у власність фізичною особою - підприємцем ОСОБА_1 земельної ділянки несільськогосподарського призначення, площею 0,3186 га., кадастровий номер 4623686900:03:000:0075, яка знаходиться на території Сороки-Львівської сільської ради Пустомитівського району за межами населеного пункту, призначена для обслуговування приміщення складу, шляхом: - зобов'язання Сороки-Львівської сільської ради Пустомитівського району перерахувати кошти в бюджет Пустомитівського району, в розмірі 2907,00 грн., для оплати проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки; - зобов'язати Пустомитівську районну державну адміністрацію здійснити оплату проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки за рахунок перерахованих Сороки-Львівської сільської ради Пустомитівського району коштів, у розмірі 2907,00 грн., з укладенням договору на проведення експертної грошової оцінки з ліцензованою землевпорядною організацією - Товариством з обмеженою відповідальністю «Експертна група «Богдан».

На виконання вимог ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви, зокрема, з'ясовує чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України.

Перевіривши позовну заяву та додані до неї матеріали суддя встановив, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно ч. 3 ст. 106 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору , крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Відповідно до ч. 1 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» від 08 липня 2011 року № 3674-VI зі змінами, судовий збір перераховується у безготівковій або готівковій формі виключно через установи банків чи відділення зв'язку.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України «Про судовий збір» (із змінами та доповненнями внесеними Законом України № 590-VII від 19.09.2013 року) судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом. Судовий збір включається до складу судових витрат.

Згідно зі ст. 2 вищевказаного Закону платники судового збору - громадяни України, іноземці, особи без громадянства, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні) та фізичні особи - підприємці, які звертаються до суду чи стосовно яких ухвалене судове рішення, передбачене цим Законом.

Крім того, на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач, згідно з ч. 2 ст. 106 надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Водночас, позивачем не додано до позовної заяви доказів, якими обґрунтовуються позовні вимоги до Пустомитівської районної державної адміністрації, Сороки-Львівської сільської ради Пустомитівського району.

Відповідно до ст.108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст.106 Кодексу адміністративного судочинства України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначає недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Враховуючи те, що позивачем в порушення вимог ч.2 ст. 106 КАС України не надано докази на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги та квитанцію про сплату судового збору, позовну заяву належить залишити без руху, а позивачу встановити строк для усунення недоліків.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 106, 108, 165 КАС України, суддя, -

у х в а л и в :

1. Позовну заяву Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Пустомитівської районної державної адміністрації, Сороки-Львівської сільської ради Пустомитівського району, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Головне управління Державної казначейської служби України у Львівській області про визнання відмови неправомірною та зобов'язання вчинити дії - залишити без руху до 16 лютого 2015 року включно, для усунення недоліків вказаних у мотивувальній частині даної ухвали суду, а саме: шляхом подання до канцелярії суду документу про сплату судового збору встановленого розміру та доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги.

2. Роз'яснити позивачу, що в разі неусунення недоліків, заява буде вважатися неподаною та повернута.

3. Копію ухвали направити позивачу.

Ухвалу може бути оскаржено протягом 5 днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд, згідно ст. 186 КАС України. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з ч. 3 ст. 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КАС України, якщо таку скаргу не було подано, згідно ст. 254 КАС України. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Грень Н.М.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.01.2015
Оприлюднено19.01.2015
Номер документу42314358
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/143/15

Ухвала від 16.02.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 16.01.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні