Ухвала
від 19.01.2015 по справі 826/586/15
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

м. Київ

19 січня 2015 року 08:30 № 826/586/15

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Скочок Т.О., ознайомившись з поданням органу доходів і зборів та доданими до нього матеріалами

Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві доТовариства з обмеженою відповідальністю «Будархреставрація» пропідтвердження обгрунтованості адміністративного арешту майна, - В С Т А Н О В И В:

17.01.2015 року о 15 год. 45 хв. до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло подання Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю «Будархреставрація» про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна ТОВ «Будархреставрація» (код ЄДРПОУ 33738971), накладеного рішенням від 16.01.2015 року №13381/10/2651-22-01 в.о. начальника ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_1., яке передано судді Скочок Т.О. 19.01.2015 року о 08 год. 05 хв.

Вирішуючи питання щодо наявності підстав для відкриття провадження у справі за вищезазначеним поданням, суддя виходить з наступного.

Особливості провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів визначені ст. 183-3 Кодексом адміністративного судочинства України (надалі - КАС України).

Так, згідно ч. 3 ст. 183-3 КАС України, подання подається до суду першої інстанції протягом двадцяти чотирьох годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом, у письмовій формі та повинно містити: 1) найменування адміністративного суду; 2) найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку заявника; 3) найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку, якщо такий відомий, відносно сторони, до якої застосовуються заходи, передбачені частиною першою цієї статті; 4) підстави звернення з поданням, обставини, що підтверджуються доказами, та вимоги заявника; 5) перелік документів та інших матеріалів, що додаються; 6) підпис уповноваженої особи суб'єкта владних повноважень, що скріплюється печаткою .

Як вбачається зі змісту подання, в якості сторони, відносно якої застосовуються заходи, вказано Товариство з обмеженою відповідальністю «Будархреставрація» із зазначенням поштової адреси останнього 02140, м. Київ, вул. Лариси Руденко, 6-А (офіс) 616.8.

Разом з тим, у відповідності до інформації з Єдиного державного реєстру, в якості місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю «Будархреставрація» вказано 02140, м. Київ, вул. Лариси Руденко, 6-А.

Крім того, вищезазначене подання не місить номеру засобу зв'язку Товариства з обмеженою відповідальністю «Будархреставрація», наявність якого передбачена вимогами ч. 3 ст. 183-3 КАС України, з урахуванням того, що відсутність вказаної інформації унеможливлює повідомлення сторони, відносно якої застосовуються заходи, про розгляд подання та розгляду останнього у законодавчо встановлені строки.

Також, слід зазначити, що на поданні відсутня печатка суб'єкта владних повноважень, якою скріплено підпис.

Таким чином, Державній податковій інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві слід надати суду належним чином оформлене подання із зазначенням вірної адреси Товариства з обмеженою відповідальністю «Будархреставрація» у відповідності до інформації з Єдиного державного реєстру та номеру засобу зв'язку даного товариства, скріпленого печаткою суб'єкта владних повноважень.

Водночас, у відповідності до ч. 3 ст. 106 КАС України, до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Проте, додані до подання матеріали не містять доказів надіслання Товариству з обмеженою відповідальністю «Будархреставрація» вказаного подання разом з доданими до нього матеріалами.

Слід також зазначити, що як вбачається зі змісту подання, останнє підписано начальником юридичного відділу ОСОБА_2, на підтвердження повноважень якої надано копію довіреності від 19.12.2014 року №67 за підписом в.о. начальника ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_1

Разом з тим, як вбачається з інформації з Єдиного державного реєстру, в.о. начальника ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_1 не наділений повноваженнями діяти від імені Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві без довіреності.

З огляду на викладене вище вбачається, що до суду з вищезазначеним поданням звернулася особа без підтвердження повноважень останнього, а, відтак, заявнику слід надати суду докази на підтвердження наявності у в.о. начальника ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_1 повноважень діяти від імені Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві без довіреності.

З урахуванням вищевикладеного, суддя дійшов висновку, що Державна податкова інспекція у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві не виконала належним чином вимоги положень ч. 3 ст. 183-3КАС України.

Так, у разі недотримання вимог частини третьої цієї статті суд повідомляє про це заявника та надає йому строк, але не більше ніж 24 години, для усунення недоліків (ч. 4 ст. 183-3 КАС України).

Зважаючи на вищевикладене, заявнику при усуненні недоліків подання належить надати суду: уточнене подання із зазначенням вірної адреси Товариства з обмеженою відповідальністю «Будархреставрація» у відповідності до інформації з Єдиного державного реєстру та номеру засобу зв'язку даного товариства, скріпленого печаткою суб'єкта владних повноважень; доказів надіслання Товариству з обмеженою відповідальністю «Будархреставрація» вказаного подання разом з доданими до нього матеріалами; доказів на підтвердження наявності у в.о. начальника ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_1 повноважень діяти від імені Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві без довіреності.

Також, Державній податковій інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві на виконання вимог ч. 3 ст. 106 КАС України, слід надати суду докази надіслання Товариству з обмеженою відповідальністю «Будархреставрація» уточненого подання та доданих до нього матеріалів.

Керуючись ст.ст. 106, 160, 165, 183-3, Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Надати Державній податковій інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві строк для усунення недоліків подання до 19 січня 2015 року до 12 год. 00 хв.

2. Попередити заявника, що невиконання вимог суду в установлений строк тягне за собою повернення заявнику подання та доданих до нього документів.

Ухвала набирає законної сили в строк і порядку, передбачені ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена за правилами, встановленими ст.ст. 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Т.О. Скочок

Дата ухвалення рішення19.01.2015
Оприлюднено20.01.2015
Номер документу42341984
СудочинствоАдміністративне
Сутьзалишення позовної заяви без руху м. Київ 19 січня 2015 року 08:30 № 826/586/15

Судовий реєстр по справі —826/586/15

Ухвала від 19.01.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 19.01.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні