Ухвала
від 19.01.2015 по справі 159/179/15-ц
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/179/15-ц

Провадження № 2/159/265/15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Ковель 19 січня 2015 року

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

під головуванням судді Луньової Т.М.,

за участю: секретаря Канашкової О.М.

розглянувши у відкритому попередньому судовому засіданні в м. Ковелі цивільну справу за позовом Ковельського міжрайонного прокурора до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельні ділянки шляхом примусового відчуження, -

в с т а н о в и в :

Ковельський міжрайонний прокурор звернувся в суд з позовом до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельні ділянки шляхом примусового відчуження.

В попередньому судовому засіданні позивач від позову не відмовився.

В позовній заяві зазначено, що відповідач ОСОБА_1 проживає на території Російської Федерації за адресою: АДРЕСА_1.

Дану обставину підтвердив позивач в попередньому судовому засіданні.

За змістом ч. 1 ст. 415 ЦПК України, у разі якщо в процесі розгляду справи суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, суд України може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Право суду на звернення з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави закріплене і в ч. 1 ст. 80 Закону України "Про міжнародне приватне право".

Представник позивача ОСОБА_2, звернулася з письмовою заявою у якій прохає попереднє судове засідання проводити у її відсутності, не заперечує проти звернення суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу Російської Федерації.

Враховуючи вищевикладене та виходячи з положень Конвенції про правову допомогу та правові відносини в цивільних, сімейних та кримінальних справах 1993 року (Мінська конвенція), суд прийшов до висновку про необхідність звернення до компетентного органу Російської Федерації з судовим дорученням про надання правової допомоги, зокрема про вручення відповідачу документів, виклику (повідомлення) про день судового розгляду і виконання окремої процесуальної дії, зокрема допиту відповідача ОСОБА_1 з приводу заявлених позовних вимог.

У відповідності до п. 6 ч. 1 ст. 201 ЦПК України, суд зобов'язаний зупинити провадження в справі у разі звернення із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Відповідно до вимог п. 4 ч. 1 ст. 203 ЦПК України, провадження у справі зупиняється у випадку, встановленому п. 6 ч. 1 ст. 201 цього Кодексу - до надходження відповіді від іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави на судове доручення про надання правової допомоги.

Позивач не заперечує проти зупинення провадження у справі до надходження відповіді від іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави на судове доручення про надання правової допомоги.

Таким чином суд вважає за необхідне зупинити провадження в даній справі до надходження відповіді від іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави на судове доручення про надання правової допомоги.

Керуючись ст.ст. 130, 132, п. 6 ч. 1 ст. 201, п. 4 ч. 1 ст. 203, ч. 1 ст. 415 ЦПК України, ч. 1 ст. 80 Закону України "Про міжнародне приватне право", суд -

У Х В А Л И В :

Звернутись із судовим дорученням про надання правової допомоги (про вручення відповідачу документів, виклику (повідомлення) про день судового розгляду і виконання окремої процесуальної дії) до іноземного суду або іншого компетентного органу Російської Федерації.

Провадження у справі за позовом Ковельського міжрайонного прокурора до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельні ділянки шляхом примусового відчуження - зупинити до надходження відповіді від іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави на судове доручення про надання правової допомоги.

Призначити судове засідання на 10 годину 00 хвилин 02 червня 2015 року в приміщенні Ковельського міськрайонного суду Волинської області (Україна, Волинська область, м. Ковель, вул. Незалежності, 15).

На випадок невчасного вручення відповідачу виклику (повідомлення) про день судового розгляду, призначити резервну дату судового засідання - 10 годину 00 хвилин 31 липня 2015 року, про що повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала в частині зупинення провадження в справі може бути оскаржена до Апеляційного суду Волинської області через Ковельський міськрайонний суд Волинської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення, а особами, які беруть участь у справі, але не були присутні при її оголошенні - протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Головуюча Т.М.Луньова

Дата ухвалення рішення19.01.2015
Оприлюднено22.01.2015
Номер документу42342025
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельні ділянки шляхом примусового відчуження

Судовий реєстр по справі —159/179/15-ц

Рішення від 02.06.2015

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Луньова Т. М.

Ухвала від 02.06.2015

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Луньова Т. М.

Ухвала від 19.01.2015

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Луньова Т. М.

Ухвала від 15.01.2015

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Луньова Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні