Постанова
від 26.06.2006 по справі 5/171/06-ап
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/171/06-АП

         

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

              26.06.06                                                                             №   5/171/06-АП

суддя     Проскуряков К.В.

За позовом  Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі, 69001, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 14

До відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю “Промхімзабезпечення”, 69035, м. Запоріжжя, вул. Рекордна, буд. 40, кв. 21  

про припинення юридичної особи

                                                                                                            Суддя  Проскуряков К.В.

                                                                         Секретар судового засідання Костенко О.Ф.

Представники:

Від позивача -     Каськова І.Є., предст., довір. №7944/10-014 від 03.03.06

Від відповідача - не з'явився

СУТНІСТЬ СПОРУ:

          25.05.06 позивач звернувся з адміністративним позовом про припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю “Промхімзабезпечення”, м. Запоріжжя.

Ухвалою суду від 25.05.06 відкрито провадження у адміністративній справі, закінчено підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду, у зв'язку з чим призначено судове засідання на 26.06.06.

Позивач підтримав позовні вимоги з підстав, зазначених у позовній заяві №18111/10-014 від 24.05.06.

Відповідач у судове засідання не з'явився, відзив на позов  до суду не надіслав, ухвалу суду від 25.05.06р. не виконав у повному обсязі, про причини неявки у судове засідання суду не повідомив. Про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Судом визнано, що відповідач був належним чином повідомлений про дату, час та місце судового розгляду.

Відповідно до ч.2 ст.128 Кодексу адміністративного судочинства, неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або третьої особи, які прибули в судове засідання, або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи.

Розглянувши та дослідивши матеріли справи,  заслухавши представника позивача,  суд встановив:

Позивач подав до господарського суду позовну заяву,  яку обґрунтовує  ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, ст. 11 Закону України „Про державну податкову службу”, зокрема вказавши, що відповідач не надає більше року органам державної податкової служби податкові декларації та документи фінансової звітності, в зв'язку з чим просить  припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю “Промхімзабезпечення”, юридична адреса: 69035, м. Запоріжжя, вул. Рекордна, буд. 40, кв. 21.

Товариство з обмеженою відповідальністю “Промхімзабезпечення” (код ЄДРПОУ 31612635) зареєстроване рішенням відділу реєстрації та Єдиного державного реєстру Орджонікідзевської районної адміністрації Запорізької міської ради №Ю0011065 від 13.08.01 у якості суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи, за адресою:  69035, м. Запоріжжя, вул. Рекордна, буд. 40, кв. 21.

Згідно листа  ДПІ у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя від 01.03.06 №7836/19-213 відповідач   не надавав до органу державної податкової служби передбачені діючим законодавством України податкові декларації та документи бухгалтерської звітності з  січня 2005 року, що є порушенням вимог чинного законодавства. Заборгованість перед бюджетом у відповідача відсутня.

        Відповідно до ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

       Відповідач не надав доказів надання до податкового органу відповідної звітності.

       Відповідно до ст.247 ГК України у разі здійснення субєктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього субєкта та його ліквідації.

     Скасування державної реєстрації субєкта господарювання провадиться за рішенням суду, що є підставою для ліквідації даного субєкта господарювання відповідно до ст.59 цього Кодексу.

      Враховуючи викладене, суд вважає вимоги позивача  такими, що підлягають задоволенню. Обов'язки по ліквідації юридичної особи на підставі ст. 38 Закону України “Про  державну  реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” слід покласти на засновників.

      Відповідно до п.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є субєкт владних повноважень, а відповідачем –фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

      Враховуючи викладене, суд вважає вимоги позивача такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 94, 158-163 , п.3 ст. 167 КАС  України, ч.1 ст. 38   Закону України “Про державну реєстрацію  юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” суд,

ПОСТАНОВИВ:

       1.Позов задовольнити.

       2.Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю “Промхімзабезпечення” (69035, м. Запоріжжя, вул. Рекордна, буд. 40, кв. 21, ЄДРПОУ 31612635, відомості про наявність розрахункових рахунків в установах банків відсутні).

       3.Після набрання судовим рішенням законної сили його копію направити державному реєстратору виконавчого комітету Запорізької міської ради.

        4. Копію постанови направити відповідачу.

Суддя                                                                                       К.В.Проскуряков

Відповідно до ст. 186 КАС України Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 цього Кодексу -  з  дня  складення  в  повному  обсязі. Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається протягом  двадцяти  днів  після  подання  заяви   про   апеляційне

оскарження.  

Постанову оформлено і підписано згідно із вимогами ст. 167 КАС України


.

Дата ухвалення рішення26.06.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу42370
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/171/06-ап

Постанова від 26.06.2006

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Проскуряков К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні