Ухвала
від 16.01.2015 по справі 705/125/15-ц
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/125/15-ц

2/705/292/15

У Х В А Л А

16.01.2015 Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Кімстачов О.С. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Посухівської сільської ради Уманського району Черкаської області, третя особа: Уманська районна державна нотаріальна контора, про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Посухівської сільської ради Уманського району Черкаської області, третя особа: Уманська районна державна нотаріальна контора, про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом.

Позов виник з приводу нерухомого майна і пред'явлений за місцезнаходженням спірного майна - с. Посухівка Уманського району Черкаської області - відповідно до ч. 1 ст. 114 ЦПК України, тому справа підсудна Уманському міськрайонному суду Черкаської області.

Позовна заява подана і оформлена в порядку, встановленому статтями 118-120 ЦПК України. Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Суддя вважає, що проведення попереднього судового засідання у справі не є необхідним.

Позивач в якості третьої особи в позовній заяві вказав Уманську районну державну нотаріальну контору.

Виходячи з положень ст. 35 ЦПК України, що визначає третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, як особу, на права або обов'язки якої щодо однієї із сторін може вплинути рішення суду, та роз'яснень Пленуму Верховного суду України, що дані в Постанові № 7 від 30.05.2008 року «Про судову практику у справах про спадкування» (п. 18), у справах про спадкування нотаріуси не є заінтересованими особами і не повинні залучатися до участі у справі. У зв'язку з цим та оскільки з позовної заяви не вбачається, що рішення суду в справі може вплинути на цивільні права чи обов'язки Уманської районної державної нотаріальної контори щодо позивача чи відповідача, суд не залучає до участі в справі в якості третьої особи Уманську районну державну нотаріальну контору.

Керуючись ст.ст. 11, 15, 122, 127, 128, 208-210 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Посухівської сільської ради Уманського району Черкаської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом.

Судовий розгляд справи призначити на 13 лютого 2015 року о 09 год. 30 хв. в Уманському міськрайонному суді за адресою: вул. Садова, 5, м. Умань Черкаської області.

Надіслати відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати у строк до 13 лютого 2015 року подати суду письмові заперечення проти позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Копію ухвали надіслати сторонам у справі.

Викликати осіб, які беруть участь у справі, в судове засідання.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності шляхом подачі в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали апеляційної скарги Апеляційному суду Черкаської області через суд першої інстанції, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.С. Кімстачов

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення16.01.2015
Оприлюднено26.01.2015
Номер документу42381572
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —705/125/15-ц

Рішення від 13.02.2015

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Кімстачов О. С.

Ухвала від 16.01.2015

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Кімстачов О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні