Ухвала
від 21.01.2015 по справі 200/585/15-ц
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/585/15-ц

Провадження №2/200/1202/2015

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 січня 2015 року суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Єлісєєва Т.Ю. розглянувши клопотання представника позивача про забезпечення позову по цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства «Банк Восток» до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, товариства з обмеженою відповідальністю «Київторгфрукт», Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпрофрукт», Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрфрутлогістик», про стягнення заборгованості , -

В С Т А Н О В И В:

До Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська надійшов вищевказаний позов, в якому просить стягнути солідарно з відповідачів заборгованість за кредитними договорами в загальному розмірі 33 711 914,22 грн.

Одночасно з позовними матеріалами представник позивача надав до суду заяву про забезпечення позову шляхом тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон громадянки України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 до розгляду справи по суті, тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон громадянина України ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 до розгляду справи по суті, тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон громадянки України ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3 до розгляду справи по суті, оскільки є загроза вчинення несумлінних дій, спрямованих на ухилення від виконання грошового зобов'язання.

Відповідно до ст. 151 ЦПК України забезпечення позову за заявою осіб, які беруть участь у справі, допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Відповідно ст. 6 ч. 4 п.п.2, 8 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» передбачає що, громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо діють неврегульовані аліменти, договірні чи інші невиконані зобов'язання - до виконання зобов'язань або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України; щодо нього подано цивільний позов до суду - до закінчення провадження у справі.

Розглянувши заяву про вжиття саме такого заходу забезпечення позову, ознайомившись з матеріалами позовної заяви, суд вважає, що заява представника позивача про забезпечення позову підлягає задоволенню, оскільки існує ризик уникнення відповідачами виконання грошового зобов'язання шляхом переховування відповідачів за кордоном та невжиття саме таких заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 151- 153, 210 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяви позивача про забезпечення позову по цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства «Банк Восток» до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, товариства з обмеженою відповідальністю «Київторгфрукт», Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпрофрукт», Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрфрутлогістик», про стягнення заборгованості - задовольнити.

Тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон громадянки України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру НОМЕР_1) до розгляду справи по суті.

Тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон громадянина України ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру НОМЕР_2) до розгляду справи по суті.

Тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон громадянки України ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3 (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру НОМЕР_3) до розгляду справи по суті.

Копію ухвали направити для виконання до Державної прикордонної служби та Бабушкінський ВДВС Дніпропетровського МУЮ .

Ухвала підлягає негайному виконанню в порядку, встановленому для виконання судових рішень, строк пред'явлення ухвали до виконання 1 рік, до 21.01.2016 року.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом 5 днів з дня винесення ухвали. Апеляційна скарга повинна бути подана до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська.

Суддя Т.Ю. Єлісєєва

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення21.01.2015
Оприлюднено27.01.2015
Номер документу42393910
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —200/585/15-ц

Ухвала від 24.02.2015

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Єлісєєва Т. Ю.

Ухвала від 30.01.2015

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Єлісєєва Т. Ю.

Ухвала від 21.01.2015

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Єлісєєва Т. Ю.

Ухвала від 21.01.2015

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Єлісєєва Т. Ю.

Ухвала від 21.01.2015

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Єлісєєва Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні