Ухвала
від 05.01.2015 по справі 911/5656/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. С.Петлюри, 16тел. 239-72-81

У Х В А Л А

про порушення провадження у справі про банкрутство

"05" січня 2015 р. Справа № 911/5656/14

Господарський суд Київської області в складі судді Скутельника П.Ф., при секретарі Жилі Б.В. розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали

за заявою: голови ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "НОРОТОН-2014", ідентифікаційний код юридичної особи: 35636217, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Курсова, буд. 40 (надалі "Заявник-боржник " / "Заявник"),

до боржника, - товариства з обмеженою відповідальністю "НОРОТОН-2014", ідентифікаційний код юридичної особи: 35636217, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Курсова, буд. 40,

про порушення справи про банкрутство ,

за участю представників учасників у справі:

від Заявника-Боржника: не з'явився, -

В С Т А Н О В И В:

до господарського суду Київської області звернувся голова ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "НОРОТОН-2014", ідентифікаційний код юридичної особи: 35636217, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Курсова, буд. 40 ("Заявник-Боржник " / "Заявник" ) із заявою від 29.12.2014 року б/н (вх. № 5870/14 від 29.12.2014 року) про порушення справи про банкрутство боржника, - товариства з обмеженою відповідальністю "НОРОТОН-2014", ідентифікаційний код юридичної особи: 35636217, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Курсова, буд. 40 (надалі за текстом: "Боржник "), з підстав, як вказує Заявник, наявності у Боржника перед кредиторами значної заборгованості, зокрема у сумі 86 000,00 грн., що не оспорюється боржником, в той час як вартості майна Боржника, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів та на підставі ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі за текстом: "Закон про банкрутство"). В своїй заяві Заявник просить суд: прийняти заяву до розгляду; порушити провадження у справі про банкрутство Боржника за заявою Боржника на підставі ст. 95 Закону про банкрутство та винести постанову про визнання Боржника банкрутом. До заяви про порушення справи про банкрутство долучено клопотання голови ліквідаційної комісії Боржника, в якій останній просить суд призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "НОРОТОН-2014" голову ліквідаційної комісії Ващак О.П.

Відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство, за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Ухвалою господарського суду Київської області від 30.12.2014 року прийнято заяву голови ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "НОРОТОН-2014" від 29.12.2014 року б/№ про порушення справи про банкрутство, до розгляду; призначено справу до розгляду у підготовчому засіданні на 05 січня 2015 року; зобов'язано Заявника-Боржника надати додаткові докази у справі.

В судове засідання Заявник-Боржник не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, хоча й був належним чином повідомлений про час та місце судового засідання, що підтверджено відбитком відділу діловодства господарського суду Київської області № 1625 від 30.12.2014 року на зворотному боці останнього аркушу ухвали господарського суду Київської області від 30.12.2014 року.

Відповідно до ст. 33 Господарського процесуального кодексу України (надалі за текстом «ГПК України»), кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Закону про банкрутство, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ч. 2 ст. 82 Господарського процесуального кодексу України, рішення приймається господарським судом за результатами оцінки доказів, поданих сторонами та іншими учасниками господарського процесу, а також доказів, які були витребувані господарським судом, у нарадчій кімнаті.

Детально дослідивши наявні матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч.ч. 1, 3, 6 ст. 16 Закону про банкрутство, перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом. Неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання. У разі звернення до господарського суду боржника із заявою про порушення справи про банкрутство у підготовчому засіданні з'ясовуються ознаки неплатоспроможності боржника або її загрози. За наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про: порушення провадження у справі про банкрутство; відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ст. 1 Закону про банкрутство, неплатоспроможністю є неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Справа перебуває на стадії підготовчого засідання. Суд розглядає справу виходячи з наявних матеріалів справи, які вважає достатніми для прийняття рішення по суті.

Дослідивши детально матеріали справи в ході перевірки обґрунтованості вимог голови ліквідаційної комісії Боржника, з'ясування наявності чи відсутності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство Боржника, суд дійшов наступних висновків.

Боржник - товариство з обмеженою відповідальністю "НОРОТОН-2014", ідентифікаційний код юридичної особи: 35636217, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Курсова, буд. 40, зареєстрований як юридична особа 16 січня 2008 року, факт перебування в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців підтверджено копією Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 16.12.2014 року № 19782352, отже боржник є суб'єктом підприємницької діяльності та є суб'єктом банкрутства.

Відповідно до вказаного Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 16.12.2014 року № 19782352, до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено відомості про прийняте рішення засновників юридичної особи про припинення юридичної особи Боржника.

Згідно розд. 4 статуту Боржника, затвердженого протоколом №1-12/14 від 02.12.2014 р. загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Гамма-Дніпро», правонаступником якого є Боржник (згідно п. 1.2. статуту Боржника), його єдиним учасником є Ващак Ольга Петрівна.

Питання правового регулювання припинення діяльності товариства-Боржника регламентовано розділом 16 статуту Боржника.

Відповідно до заяви Боржника та долучених до неї доказів, 02.10.2014 року загальними зборами учасників ТОВ «Гамма-Дніпро», правонаступником якого є Боржник (згідно п. 1.2. статуту Боржника), єдиним учасником якого (ТОВ «Гамма-Дніпро») виступало ТОВ «Еллада плюс» (в особі генерального директора Кушакова Д.В.), було прийнято рішення про припинення ТОВ «Гамма-Дніпро», що підтверджено Протоколом № 1 від 02.10.2014 року загальних зборів учасників ТОВ «Гамма-Дніпро» (правонаступником якого є Боржник (згідно п. 1.2. статуту Боржника)) у зв'язку з надкритичною неплатоспроможністю та збільшенням кредиторської заборгованості; крім того на зазначених зборах призначено ліквідаційну комісію у складі голови ліквідаційної комісії Бахметової С.В., вирішено опублікувати повідомлення про рішення щодо припинення товариства та надати кредиторам два місяці строку для пред'явлення вимог до товариства.

Судом встановлено, що згідно поданих доказів, 10.12.2014 року відбулись Загальні збори учасників Боржника, на яких згідно протоколу № 2 Загальних зборів учасників Боржника від 10.12.2014 року був присутній єдиний учасник Боржника - Ващак О.П., на яких було повідомлено про те, що 02.12.2014 року відбулась зміна учасника ТОВ «Гамма-Дніпро» та про прийняте рішення згідно протоколу від 02.12.2014 року учасників загальних зборів ТОВ «Гамма-Дніпро», згідно якого відбулась зміна й директора ТОВ «Гамма-Дніпро»; у відповідності до п. 1.2. статуту Боржника Боржник є правонаступником ТОВ «Гамма-Дніпро» та на загальних зборах учасників Боржника (як правонаступника ТОВ «Гамма-Дніпро») 10.12.2014 року було прийнято рішення про зміну голови ліквідаційної комісії Боржника, якою призначено Ващак О.П.

Як встановлено судом, рішення про зміну учасника ТОВ «Гамма-Дніпро» відповідно до заяви Заявника та долучених документів, про припинення юридичної особи Боржника було зареєстровано Реєстраційною службою, про що внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відповідний запис, що підтверджено матеріалами справи, зокрема копією Витягу з вказаного Реєстру від 16.12.2014 року № 19782352, копією статуту Боржника, затвердженого протоколом №1-12/14 від 02.12.2014 р. загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Гамма-Дніпро», правонаступником якого є Боржник (згідно п. 1.2. статуту Боржника).

Відповідно до доказів долучених до заяви Заявника та самої заяви, в Бюлетені державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 303 (33), 2014 року опубліковано повідомлення про ліквідацію Боржника, на підтвердження чого Заявником долучено копію витягу з Бюлетеня державної реєстрації державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 303 (33), 2014 року з відповідним повідомленням № 4520 (згідно якого граничний строк заявлення вимог до боржника - 02.12.2014 р.).

Згідно матеріалів заяви, на підставі наказу голови ліквідаційної комісії Ващак О.П. від 12.12.2014 року б/№, головою ліквідаційної комісії проведено інвентаризацію активів Боржника, на підтвердження чого долучено копії вказаного наказу б/№ від 12.12.2014 року, акту № 1 від 15.12.2014 року про результати інвентаризації наявних коштів, акту інвентаризації розрахунків з покупцями, постачальниками та іншими дебіторами і кредиторами від 15.12.2014 року, довідки до акту інвентаризації розрахунків з покупцями, постачальниками та іншими дебіторами і кредиторами від 15.12.2014 року, копії інвентаризаційного опису основних засобів Боржника від 15.12.2014 р., - складені за результатом проведеної інвентаризації майна Боржника.

За результатом проведеної інвентаризації згідно поданих інвентаризаційних відомостей головою ліквідаційної комісії Боржника встановлено, що активи у Боржника відсутні, в тому числі основні засоби, кошти та виявлено кредиторську заборгованість у Боржника на загальну суму 86 000,00 грн. Згідно поданих документів, за результатом проведеної інвентаризації активів Боржника ліквідаційною комісією складено проміжний ліквідаційний баланс Боржника станом на 19.12.2014 року, за даними якого у Боржника відсутні активи, вартість пасиву Боржника дорівнює 86 тис. грн.

19.12.2014 року загальними зборами учасників Боржника, на яких був присутній єдиний учасник Боржника Ващак О.П. (станом на дату проведення зборів) прийнято рішення про затвердження ліквідаційного балансу Боржника станом на 19.12.2014 року з вартістю пасиву 86 000,00 грн. та вартістю активу 0,00 грн. (відсутністю активів) за результатами проведеної інвентаризації, що підтверджується копією протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Норотон-2014» від 19.12.2014 року; також на цих зборах загальними зборами учасників Боржника прийнято рішення голові ліквідаційної комісії Боржника подати суду заяву про порушення справи про банкрутство Боржника, на підтвердження чого надано протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Норотон-2014» від 19.12.2014 року №3.

У своїй заяві Заявник вказує на те, що в ході досудової процедури припинення Боржника останнім встановлено, що у нього на балансі обліковується заборгованість перед ТОВ «Дорра груп» на суму 86 000,00 грн., на підтвердження чого Заявником-Боржником долучено Договір поставки № 11 від 20.08.2014 року, укладений між ТОВ «Дорра груп», який виступив постачальником та ТОВ «Гамма-Дніпро», правонаступником якого є Боржник, який виступив покупцем; також боржником долучено видаткову накладну №27/14 від 27.08.2014 року на суму 86 000,00 грн. згідно якої Заявником отримано та ТОВ «Дорра груп» поставлено товар на вказану суму; акт звірки взаєморозрахунків станом на 30.09.2014 року, складений між ТОВ «Дорра груп» та ТОВ «Гамма-Дніпро», заборгованість останнього за яким перед ТОВ «Дорра груп» складає 86 000,00 грн. Також Боржником долучено протокол № 1 засідання ліквідаційної комісії ТОВ «Гамма-Дніпро» від 04.11.2014 року, згідно якого ліквідаційною комісією прийнято рішення про визнання заборгованості боржника перед ТОВ «Дорра груп» у сумі 86 000,00 грн., яку неможливо погасити в зв'язку з недостатністю коштів на балансі підприємства.

Розглядаючи підстави виникнення кредиторської заборгованості Боржника, судом встановлено наступне. Факт того, що Боржник є правонаступником ТОВ «Гамма-Дніпро» підтверджено п. 1.2. статуту Боржника, затвердженого протоколом №1-12/14 від 02.12.2014 р. ТОВ «Гамма-Дніпро». Згідно матеріалів заяви та доданих до неї оригіналів документів, у Боржника наявна заборгованість перед приватним підприємством ТОВ «Дорра груп» у сумі 86 000,00 грн., яка виникла у зв'язку з неналежним виконанням Боржником зобов'язань за договором поставки № 11 від 20.08.2014 року, на підтвердження чого заявником надано договір поставки № 11 від 20.08.2014 року, видаткову накладну №27/14 від 27.08.2014 року, акт звірки взаєморозрахунків станом 30.09.2014 року, складений між ТОВ «Дорра груп» та ТОВ «Гамма-Дніпро». Дослідивши договір поставки № 11 від 20.08.2014 року судом встановлено, що договір укладено між Боржником, який виступив покупцем та ТОВ «Дорра груп», яке виступило постачальником; відповідно до п.п. 1.1. договору поставки, постачальник зобов'язаний поставити і передати у власність покупцю, а покупець - прийняти й оплатити товар у повному розмірі на умовах та в порядку, визначених цим договором. Відповідно до п. 1.2. договору поставки, загальна вартість даного договору визначається вартістю товару, отриманого протягом дії цього договору згідно накладних, що є невід'ємними частинами даного Договору. Пунктом 5.2. договору поставки обумовлено, що розрахунки за поставлений постачальником товар здійснюється протягом 25 календарних днів з моменту поставки товару або у інший строк, попередньо домовлений між сторонами. Відповідно до п. 6.3. Договору, покупець зобов'язаний прийняти та оплатити поставлені товари відповідно до вимог даного договору. Видаткова накладна № 27/14 на поставку / передачу товару на суму 86 000,00 грн. підписана обома сторонами договору 27.08.2014 року. Перевіривши вказані докази, судом встановлено наявність підтвердженої заборгованості Боржника перед ТОВ «Дорра груп» в сумі 86 000,00 грн. в тому числі ПДВ, строк вимоги за якою настав.

Таким чином, Заявником-Боржником надано документально підтверджені відомості про відсутність у Боржника будь-яких активів, що було встановлено головою ліквідаційної комісії за результатом проведеної інвентаризації майна Боржника, а також встановлено наявність кредиторської заборгованості, яку Боржник не спроможний погасити в зв'язку з відсутністю майна.

Згідно заяви Заявника та доданих до неї документів, ліквідаційною комісією Боржника встановлено, що у власності Боржника майна, грошових коштів, інших матеріальних цінностей, цінних паперів немає, застави відсутні, заборгованість по податкам і зборам, по виплаті заробітної плати, відсутня, на підтвердження чого надано довідку голови ліквідаційної комісії б/№ від 19.12.2014 року про заборгованість Боржника по податках і зборах, заробітній платі та про відсутність заставного майна. На підтвердження виконання вимог ст. 95 Закону про банкрутство Боржником також долучено копію заяви про припинення платника податків за формою №8-ОПП від 10.10.2014 року, направленої Білоцеркіській ОДПІ, на підтвердження чого долучено копію квитанції УДППЗ Укрпошта № 7758 від 10.10.2014 року, згідно якої рекомендований лист адресовано Білоцерківській ОДПІ.

Таким чином, згідно заяви Заявника-Боржника та долучених до неї документів, на момент звернення Боржника до суду, загальний розмір визнаної Боржником кредиторської заборгованості становить 86 000,00 грн. перед визначеною вище особою, серед якої заборгованість по заробітній платі відсутня. Боржник не має активів, в тому числі дебіторської заборгованості, грошових коштів. Отже, в ході здійснення аналізу фінансового становища Боржника, інвентаризації майна боржника головою ліквідаційної комісії виявлено те, що майна Боржника недостатньо для погашення всієї визнаної Боржником кредиторської заборгованості Боржника, внаслідок чого прийнято рішення звернутись до суду з заявою про порушення справи про банкрутство Боржника та голова ліквідаційної комісії Боржника звернувся до суду у порядку, передбаченому ст. 95 Законом про банкрутство з відповідною заявою.

Перевіряючи відомості, на які посилається Боржник як на підставу звернення до суду в порядку, передбаченому ст. 95 Закону про банкрутство, детально дослідивши подані Заявником суду докази, судом встановлено наступне. Досліджуючи фінансовий стан Боржника судом встановлено, що відповідно до наданих актів інвентаризації активів Боржника та ліквідаційного балансу Боржника (який є проміжним за змістом) станом на 19.12.2014 року, у Боржника необоротні та оборотні активи відсутні, наявна кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги у сумі 86 тис. грн., що підтверджено проміжним ліквідаційним балансом Боржника станом на 19.12.2014 року, складеним головою ліквідаційної комісії Боржника та затвердженим загальними зборами учасників Боржника (його єдиним учасником). Отже, Заявником-Боржником надано документально підтверджені відомості про відсутність активів у Боржника на наявність визнаної Боржником та підтвердженої документально кредиторської заборгованості на суму 86 тис. грн., що є свідченням того, що Боржник не спроможний погасити наявну заборгованість в зв'язку з недостатністю активів Боржника. Таким чином, встановлено перевищення кредиторської заборгованості визнаної Боржником над наявні активи Боржника.

Судом встановлено, що відповідно до матеріалів справи головою ліквідаційної комісії Боржника направлено повідомлення про початок ліквідаційної процедури Боржника низці державних органів, зокрема, Відділу Державної виконавчої служби Білоцерківського міськрайонного управління юстиції, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Білоцерківському міськрайонному центру зайнятості, Управлінню Пенсійного фонду України у Білоцерківському районі Київської області, Білоцерківській об'єднаній Державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Київській області, Відділенню виконавчої дирекції Київського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, на підтвердження чого надано копії повідомлень про початок ліквідаційної процедури Боржника від 25.12.2014 року та копії квитанцій УДППЗ Укрпошта № 9062 від 25.12.2014 року; № 9058 від 25.12.2014 року; № 9059 від 25.12.2014 року; № 9060 від 25.12.2014 року; № 9061 від 25.12.2014 року.

Як вже встановлено, на підтвердження виконання вимог ст. 95 Закону про банкрутство Заявником надано копію заяви про припинення його як платника податків за формою №8-ОПП від 10.10.2014 року, направленої Білоцерківській ОДПІ, на підтвердження чого долучено копію квитанції УДППЗ Укрпошта № 7758 від 10.10.2014 року, адресованої Білоцерківській ОДПІ; копію опублікованого оголошення в Бюлетені державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 303 (33), 2014 р.

Таким чином, ліквідаційною комісією виявлено непогашену заборгованість Боржника, строк сплати якої настав, та відсутність майнових активів Боржника необхідних для погашення грошових зобов'язань Боржника. Останнє є свідченням неспроможності Боржника погасити кредиторську заборгованість та становить підставу для звернення до суду з заявою про порушення справи про банкрутство.

Відповідно до п. 3 Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених Наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2006 року № 14 у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 року № 1361, - «Аналіз наявності (відсутності) ознак дій з приховування чи доведення до банкрутства або фіктивного банкрутства підприємства та визначення ознак втрати або відновлення платоспроможності», - ч. 3 п. п 3.3. - ознаками стійкої фінансової неспроможності можуть уважатися: збитковість діяльності протягом двох років; відхилення показників ліквідності від граничного значення; зупинення платежів, що триває понад три місяці, за наявності боргових зобов'язань, строки платежів за якими настали; наявність значної (понад триста мінімальних розмірів заробітної плати) суми непогашених боргових зобов'язань, строки платежів за якими настали більше як три місяці тому; наявність значної суми непогашених боргових зобов'язань, визнаних юридичною особою - боржником або підтверджені виконавчими документами; наявність у підприємства значної суми непогашених штрафів, пені, неустойки, визнаних у судовому порядку, за невиконання умов договорів та недотримання вимог законодавства; наявність заяви про порушення провадження у справі про банкрутство даної юридичної особи, прийнятої до розгляду господарським судом, або провадження у справі про банкрутство цієї юридичної особи.

Детально дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність з перелічених ознак, ознак, що вказують на фінансову неплатоспроможність Боржника, зокрема відхилення показників ліквідності від граничного значення; наявність заяви про порушення провадження у справі про банкрутство даної особи боржника, прийнятої до розгляду господарським судом, або провадження у справі про банкрутство цієї особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 10 Закону про банкрутство, право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Згідно ч. 1 ст. 95 Закону про банкрутство, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Вказаними обставинами справи підтверджується обґрунтованість тверджень Заявника про наявність підстав для порушення провадження у справі про його банкрутство.

Як зазначено, відповідно до ч. 6 ст. 16 Закону про банкрутство, за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про: порушення провадження у справі про банкрутство; відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Згідно ч. 9 ст. 16 Закону про банкрутство, в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство зазначається про: порушення провадження у справі про банкрутство; визнання вимог кредитора та їх розмір; введення мораторію на задоволення вимог кредиторів … .

В підготовчому засіданні за наслідком розгляду заяви Заявника, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення вимоги Заявника-Боржника, викладеної у п. 2 прохальної частини заяви Голови ліквідаційної комісії Боржника б/№ від 29.12.2014 р. в частині вимоги Заявника про порушення провадження у справі про банкрутство.

В свою чергу, правовий аналіз норм ст. ст. 10, 16, 95 Закону про банкрутство вказує на те, що провадження у справі про банкрутство боржника, що ліквідується власником, не передбачає стадії розпорядження майном боржника.

Частиною 2 ст. 95 Закону про банкрутство визначено, що вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

На підставі викладеного, за наслідками розгляду заяви голови ліквідаційної комісії Боржника від 29.12.2014 року б/№ про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «Норотон-2014» суд дійшов висновку про наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство, з врахуванням особливостей процедури банкрутства боржника, що ліквідується власником, встановлених ст. 95 Закону про банкрутство, що вимагає призначення дати судового засідання, у якому вирішуватиметься питання щодо наявності або відсутності підстав для винесення постанови про визнання боржника банкрутом.

Керуючись ст. ст. 1 , 10 , 16 , 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , ст.ст. 65, 86 Господарського процесуального кодексу України , суд, -

УХВАЛИВ:

1. Вимогу голови ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "Норотон-2014" в частині вимоги щодо порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Норотон-2014", викладену у п. 2 прохальної частини заяви голови ліквідаційної комісії Боржника б/№ від 29.12.2014 р. (вх. №5870/14 від 29.12.2014 р.), задовольнити.

Порушити провадження за заявою голови ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "НОРОТОН-2014", ідентифікаційний код юридичної особи: 35636217, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Курсова, буд. 40, б/№ від 29.12.2014 року у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "НОРОТОН-2014", ідентифікаційний код юридичної особи: 35636217, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Курсова, буд. 40.

Визнати вимоги товариства з обмеженою відповідальністю «Дорра групп» (ідентифікаційний код: 37559787, місцезнаходження: 08600, Київська обл., м. Васильків, вул. Шевченка, б. 15) в сумі 86 000,00 грн. (вісімдесят шість тисяч грн. 00 коп.).

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 19 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у зв'язку з чим, органам державної виконавчої служби зупинити виконавчі провадження з примусового виконання виконавчих документів та інших документів, за якими здійснюються стягнення з боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "НОРОТОН-2014", ідентифікаційний код юридичної особи: 35636217, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Курсова, буд. 40, відповідно до законодавства.

3. Призначити справу до розгляду у судовому засіданні на 19 січня 2015 року на 16 год. 50 хв ., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, 16, Зал судових засідань № 2).

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення господарським судом Київської області справи № 911/5656/14 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "НОРОТОН-2014", ідентифікаційний код юридичної особи: 35636217, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Курсова, буд. 40, текст якого додається.

5. Зобов'язати товариство з обмеженою відповідальністю "НОРОТОН-2014" на призначене судове засідання надати інші наявні, але не подані документи на підтвердження своєї неплатоспроможності.

6. Попередити учасників у справі про матеріальну відповідальність невиконання вимог суду, зокрема, попередити про те, що відповідно до п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, приймаючи рішення, має право: стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

7. Ухвалу надіслати: органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням Боржника; державному реєстратору за місцезнаходженням Боржника;

Копію ухвали надіслати: учасникам у справі про банкрутство, Управлінню з питань банкрутства Департаменту нотаріату та банкрутства Міністерства юстиції України, податковому органу за місцезнаходженням Боржника, центру зайнятості за місцезнаходженням Боржника, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за місцезнаходження Боржника, Управлінню Пенсійного фонду України за місцезнаходженням Боржника; місцевому загальному суду за місцезнаходженням Боржника, ТОВ «Дорра групп».

Дата набрання чинності ухвалою - 05 січня 2015 року;

Термін пред'явлення виконавчого документу до виконання - до 05 січня 2016 року.

Дана ухвала виконується в порядку встановленому для виконання судових рішень, та відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 17 Закону України "Про виконавче провадження" є виконавчим документом.

Суддя П.Ф. Скутельник

Дата ухвалення рішення05.01.2015
Оприлюднено27.01.2015
Номер документу42406774
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство ,

Судовий реєстр по справі —911/5656/14

Постанова від 21.07.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Куровський C.B.

Ухвала від 14.07.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Куровський C.B.

Ухвала від 12.05.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 27.04.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 16.03.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 23.03.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 30.01.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 21.01.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Постанова від 19.01.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 05.01.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні