Ухвала
від 13.01.2015 по справі 200/22406/14-ц
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/22406/14-ц

Провадження №6/200/6122/14

У Х В А Л А

24 грудня 2014 року Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді - Єлісєєвої Т.Ю.

при секретарі - Кузьминій С.Д.

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання державного виконавця Бабушкінського ВДВС Дніпропетровського МУЮ у м. Дніпропетровську про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України, -

В С Т А Н О В И В:

На примусовому виконанні у Бабушкінському ВДВС ДМУЮ перебуває виконавче провадження №45465588 про стягнення з ПП «Рінель» ЄДРПОУ 34563413 на користь ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська суми боргу в розмірі 1 018 грн. 66 коп.

Бабушкінським ВДВС Дніпропетровського МУЮ у м. Дніпропетровську було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження за виконавчим документом, виданим 03.11.2014 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом.

Боржнику надавався строк для самостійного виконання рішення суду до 21.11.2014 року, але вимоги державного виконавця виконані не були.

11 грудня 2014 року до суду звернувся державний виконавець Бабушкінського ВДВС Дніпропетровського МУЮ у м. Дніпропетровську з поданням про тимчасове обмеження боржника - керівника ПП «Рінель» ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України у зв'язку з невиконанням рішення суду, оскільки його виїзд може зробити неможливим виконання рішення суду.

В судове засідання учасники процесу не з'явились, про час та місце судового засідання повідомлялись, клопотань про перенесення судового засідання від них не надходило.

У зв'язку з неявкою сторін, суд розглядає подання у відповідності до ч. 2 ст. 197 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Як встановлено в судовому засіданні, в Бабушкінському ВДВС Дніпропетровського МУЮ у м. Дніпропетровську перебуває на примусовому виконанні перебуває виконавче провадження №45465588 про стягнення з ПП «Рінель» ЄДРПОУ 34563413 на користь ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська суми боргу в розмірі 1 018 грн. 66 коп. Виконавчий документ виданий 03.11.2014 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом.

Відповідно ст.11 ЗУ «Про виконавче провадження» державний виконавець здійснює заходи, необхідні для своєчасного і в повному обсязі виконання рішення, зазначеного в документі на примусове виконання рішення (далі - виконавчий документ), у спосіб та в порядку, встановленому виконавчим документом і цим Законом.

Згідно до положень ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках, якщо діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання - до виконання зобов'язань або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, або якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов'язань.

Відповідно до ст. 373 ЦПК України за наявності обставин, що утримають виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім'ї, відсутність присудженого майна в натурі, стихійного лиха тощо), за заявою державного виконавця або за заявою сторони суду, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк розглядає питання про відстрочку або розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання рішення в судовому засіданні і викликом сторін і у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення.

Відповідно до ч.1 ст.377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Частиною 3 листа Міністерства юстиції України від 06.06.2008 року №25-32/507 щодо виїзду за кордон осіб, які мають не виконані зобов'язання, в тому числі зі сплати аліментів, покладених на них рішенням суду, передбачає, що громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках якщо діють неврегульовані аліменти, договірні чи інші неврегульовані зобов'язання - до виконання зобов'язань або розв'язання спору за погодженням сторін, або він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням - до виконання зобов'язань.

Відповідно ч.1,2 ст.96 ЦК України юридична особа самостійно відповідає за своїми зобов'язаннями. Юридична особа відповідає за своїми зобов'язаннями усім належним їй майном.

Враховуючи викладене, приймаючи до уваги, що відповідно до виконавчого листа виданого Дніпропетровським окружним адміністративним судом, заборгованість стягується з ПП «Рінель», а не з її керівника. Крім того, суду не надано жодного підтвердження того, що саме з вини керівника підприємства зобов'язання, покладені на підприємство, не виконується, тому суд вважає за необхідне відмовити у задоволенні подання державного виконавця Бабушкінського ВДВС Дніпропетровського МУЮ у м. Дніпропетровську про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 209, 210, 217 ЦПК України, ст.11 Закону України "Про виконавче провадження", ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в'їзд в Україну громадян України», суд, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні подання представника державного виконавця Бабушкінського ВДВС Дніпропетровського МУЮ у м. Дніпропетровську про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом 5 днів з дня винесення ухвали. Апеляційна скарга повинна бути подана до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська.

Суддя Т.Ю. Єлісєєва

Дата ухвалення рішення13.01.2015
Оприлюднено29.01.2015
Номер документу42428854
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження боржника ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України

Судовий реєстр по справі —200/22406/14-ц

Ухвала від 13.01.2015

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Єлісєєва Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні