Ухвала
від 08.02.2007 по справі 4/1593-9/192
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/1593-9/192

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

          

08.02.07                                                                                           Справа№ 4/1593-9/192

Господарський суд Львівської області у складі судді     Данко Л.С.

При секретарі Козак І.Б.

Розглянув у відкритому судовому засіданні справу за позовом: Прокурора Кам”янка-Бузького району в інтересах держави в особі:

Уповноважений орган: Міністерство аграрної політики,

Українська державна насіннєва інспекція,

В особі : Львівської обласної насіннєвої інспекції, м. Львів,

До відповідача:  Товариства з обмеженою відповідальністю “Добротвір”, ст. Добротвір Львівської області,

Про стягнення  180 грн. 03 коп.

За участю предствників:

Від  прокурора: не прибув,

Від  позивача: п/к Корнінський М.Я.,

Від відповідача: п/к Грабинський В.М.,

Представникам сторін роз”яснено права і обов”язки передбачені ст. 22 ГПК України.

Суть спору: розглядається справа за позовом Прокурора Кам”янка-Бузького району в інтересах держави в особі: Уповноважений орган: Міністерство аграрної політики, Українська державна насіннєва інспекція, в особі: Львівської обласної насіннєвої інспекції, м. Львів, до відповідача:  Товариства з обмеженою відповідальністю “Добротвір”, ст. Добротвір Львівської області, про стягнення  180 грн. 03 коп.

         Прокурор надіслав письмове клопотання (вх. № 19921 від 19.08.2006р.)про закриття провадження у справі, так як відповідач добровільно сплатив суму боргу та долучив докази погашення боргу, квитанцію № 45 від 02 червня 2006р.

         Представник позивача підтримав клопотання прокурора, просить припинити провадження у справі за відсутністю предмету спору згідно з п. 1-1 статті 80 ГПК України.

         Представник відповідача підтримав клопотання прокурора, просить припинити провадження у справі за відсутністю предмету спору згідно з п. 1-1 статті 80 ГПК України, вважаючи при цьому, що позов подано до суду безпідставно, так як ним 02.06.2006р. було сплачено 180,03 грн. боргу одержувач якого була Львівська обласна насіннєва інспекція.

        В ході розгляду справи ВСТАНОВЛЕНО.

        Прокурор надіслав позовну заяву до господарського суду 24.07.2006р.(згідно штампу на конверті), яка поступила до суду 26.07.2006р. за вхідним № 6758 та просить прийняти позовну заяву до провадження, винести рішення, яким стягнути з відповідача ТзОВ “Добротвір” на користь  Кам”янка-Бузької районної державної насіннєвої інспекції заборгованість за надані послуги в сумі 180 грн. 03 коп. та судові витрати в користь держави.

       У  вступній частині позову Прокурор сторони у справі, як Кам”янка-Бузька районна державна насіннєва інспекція -  не зазначив, як і не вказав фактичного Позивача (стягувача), зазначив лише: Уповноважений орган: Міністерство аграрної політики (адреса відсутня), Українська державна насіннєва інспекція ( адреси не зазначив), в особі : Львівської обласної насіннєвої інспекції, м. Львів, вул. В.Чорновола, 45а, корпус 13 (код ЄДРПОУ 03762029).

       Яким саме чинним законодавством керувався Прокурор при зазначенні у позові лише  уповноважені органи ...в особі: Львівської обласної насіннєвої інспекції, м. Львів, не зазначивши при цьому фактичного стягувача (Позивача) та з яких саме півдстав просить у вимагальній частині позову стягнути з відповідача на користь Кам”янка-Бузької районної державної насіннєвої інспекції ( ні юридична, ні фактична адреса, ні код ЄДРПОУ, якого не вказані) стягнути заборгованість за надані послуги в сумі 180 грн. 03 коп. та судові витрати в користь держави, в той час, коли борг вже був погашеним, Прокурор в позові не описав, не зважаючи на те, що у першому реченні позову Прокурор вказав: “Перевіркою, проведеною прокуратурою Кам”янка-Бузького району в діяльності Кам”янка-Бузької районної державної насіннєвої інспекції  встановлено, ...”.

       Крім того, як вбачається з матеріалів справи, Прокурором позовну заяву подано до суду безпідставно, так як відповідач ще 02.06.2006 року квитанцією № 45 сплачено Отримувачу: Обл. держ. Насіннева інспекція –180 грн. 03 коп. за послуги, що підтверджується  квитанцією № 45 від 02.06.2006р., доданою Прокурором до клопотання про закриття провадження у справі та особовими рахунками поданими відповідачем в судовому засіданні.

        В судовому засіданні виявлено, що прокурор неналежним чином проводив перевірку про яку вказав у позові, безпідставно звернувся з позовом до господарського суду, так як станом на час подання заяви борг вже був погашений, при цьому відповідно до статті 21 ГПК України, прокурор не зазначив сторони у справі: Позивача, вказав тільки уповноважені органи, які в силу статті 21 ГПК України не є сторонами у справі, вступна частина позову щодо сторін не відповідає вимагальній частині, так як Прокурор просить стягнути спірні кошти на користь сторони, яка не є стягувачем (стороною) у справі.

        Враховуючи наведене та керуючись  п. 1-1 частини першої ст. 80,  86 , 90 ГПК України, господарський суд,-

                                                       Ухвалив:

1.          Припинити провадження у справі за відсутністю предмету спору.

2.          В порядку статті 90 ГПК України, за виявлені порушення законності та недоліки в діяльності Прокурора Кам”янко-Бузького району Львівської області, винести окрему ухвалу.

    

Суддя                                                                                                        Данко Л.С.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення08.02.2007
Оприлюднено27.08.2007
Номер документу424588
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/1593-9/192

Ухвала від 08.02.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Данко Л.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні