Постанова
від 22.01.2015 по справі 809/59/15
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" січня 2015 р. Справа № 809/59/15

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

Судді Григорука О.Б.

при секретарі Мельничуку Є.С.

за участю: представника позивача - Шеркунової Р.В., представник відповідача - не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу за позовом:

Калуського міськрайонного центру зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Говір"

про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у сумі 361,00 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Калуський міськрайонний центр зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття звернувся до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Говір" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у сумі 361,00 грн.

Позовні вимоги мотивує тим, що у порушення вимог законодавства, відповідачем допущено заборгованість у розмірі 361,00 грн. зі сплати страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Позивач просить винести рішення та стягнути заявлену суму заборгованості.

Представник позивача у судовому засіданні позовні вимоги підтримала повністю з підстав наведених у позовній заяві, позов просила задоволити.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, кореспонденція направлена на адресу його місцезнаходження, яке зазначена у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців повернулася з відміткою пошти "підприємство відсутнє". Відповідно до ч. 4 ст. 33 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються: юридичним особам та фізичним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином. Виходячи з цього, судом продовжено розгляд справи.

Розглянувши позовну заяву, дослідивши та оцінивши подані докази, заслухавши пояснення представника позивача, судом встановлено наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Говір ", відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, 22.07.1998 зареєстроване як юридична особа та як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Як вбачається з матеріалів справи, ТОВ "Говір" до Калуського міськрайонного центру зайнятості подано розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за перше півріччя 2009 рок (а.с.8)., згідно якої заборгованість зі сплати страхових внесків (пеня нарахована платником) становить 361,00 грн. З тексту вказаної відомості вбачається, що заборгованість зі сплати страхових внесків виникла до 01.01.2011 року.

Згідно з абз. 5, 6 ч. 7 розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій. Погашення заборгованості з використанням коштів, що надходять у рахунок сплати єдиного внеску, забороняється.

На період до повного стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі нарахованих внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, та відповідних штрафних санкцій за фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування зберігаються повноваження щодо контролю за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків, застосування фінансових санкцій, якими вони були наділені до набрання чинності цим Законом.

Відповідно до п. 2 ст. 35 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" (у редакції чинні на момент виникнення спірних правовідносин) відповідач зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Однак, в порушення вимог Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", відповідачем не сплачено самостійно нараховані суму страхові внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у розмірі 361,00 грн.

Як вбачається із документів долучених до матеріалів справи, Калуським міськрайонним центром зайнятості надіслано на адресу відповідача претензію від 10.12.2014 про добровільне погашення заборгованості до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Однак, заборгованість до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у розмірі 361, 00 грн. відповідач залишилась не погашеною.

Частиною 4 ст. 38 "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" строк давності в разі стягнення штрафних санкцій, передбачених цим Законом та Законом України "Про зайнятість населення", адміністративних штрафів, а також інших видів заборгованості перед Фондом не застосовується.

За таких обставин, враховуючи, що на час розгляду справи заборгованість у сумі 361,00 грн. відповідачем в добровільному порядку не сплачена, відповідні докази, які б підтверджували її погашення чи спростовували доводи заявника, не надано, суд приходить до висновку, що позовні вимоги Калуського міськрайонного центру зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Говір" заборгованості у розмірі 361,00 грн., є обґрунтованими та підлягають до задоволення.

На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Говір", код 20544825, на користь Калуського міськрайонного центру зайнятості, код 19390203, заборгованість по сплаті страхових внесків у сумі 361 (триста шістдесят одна) грн. 00 коп.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Постанова набирає законної сили в порядку та строки встановлені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя: Григорук О.Б.

Постанова складена в повному обсязі 27.01.2015 року.

Дата ухвалення рішення22.01.2015
Оприлюднено31.01.2015
Номер документу42462648
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —809/59/15

Ухвала від 24.04.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Постанова від 22.01.2015

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Постанова від 22.01.2015

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Ухвала від 06.01.2015

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні