Ухвала
від 29.01.2015 по справі 4/24б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

Господарський суд Чернігівської області

Пр-т. Миру, 20, м. Чернігів, 14000 , тел. 676-311, факс 77-44-62, e-mail: inbox@cn.arbitr.gov.ua

========================================================================================================================================================================

УХВАЛА

"29" січня 2015 р. Справа № 5028/4/24б/2012

КРЕДИТОР: Бахмацька об»єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Чернігівській області,

16500, м. Бахмач, вул. Чернігівська, 2а

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю «Бахмач-спецтехносервіс»,

16500, м. Бахмач, вул. Східна, 94

про порушення справи про банкрутство

суддя М.Г. Тимченко

Представники сторін:

Кредитор: не з»явився.

Ліквідатор: не з»явився.

Обставини справи:

Провадження у даній справі порушене ухвалою господарського суду від 04.12.2012р. на підставі ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Постановою господарського суду від 13.12.2012р. товариство з обмеженою відповідальністю «Бахмач-спецтехносервіс» визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Цівину О. О. (175000, м. Прилуки, вул. Ярмаркова, 70, кв. 12).

Ухвалами господарського суду строк ліквідаційної процедури продовжувався.

Ухвалою господарського суду від 04.12.2014р. продовжено термін ліквідаційної процедури на шість місяців.

Ліквідатором - арбітражним керуючим Цівиною Олександром Олександровичем подано господарському суду заяву про звільнення його від виконання повноважень ліквідатора ТОВ «Бахмач-спецтехносервіс», у зв'язку з рішенням про припинення діяльності арбітражного керуючого.

За клопотаннями ініціюючого кредитора - Бахмацької об»єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Чернігівській області розгляд заяви ліквідатора відкладався.

Ухвалою господарського суду від 22.01.2015р. відкладено розгляд заяви ліквідатора на 29.01.2015р. та зобов'язано ініціюючого кредитора - Бахмацьку об»єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Чернігівській області надати господарському суду пропозицію стосовно кандидатури арбітражного керуючого (ліквідатора) банкрута.

Представник ініціюючого кредитора та ліквідатор в судове засідання не з»явились.

До початку судового засідання від ліквідатора - арбітражного керуючого Цівини О.О. надійшла заява, в якій він просить звільнити його від виконання повноважень ліквідатора ТОВ «Бахмач-спецтехносервіс», обов»язки ліквідатора покласти на ініціюючого кредитора - Бахмацьку об»єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Чернігівській області та засідання суду провести без його участі.

До початку судового засідання від ініціюючого кредитора - Бахмацької об»єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Чернігівській області надійшло клопотання про призначення ліквідатором у справі ініціюючого кредитора, в якому також просить розглянути справу без участі уповноваженого представника.

Крім того, до початку судового засідання від арбітражного керуючого Мурзи Андрія Михайловича надійшла заява, в якій він просить призначити його ліквідатором у справі.

Відповідно до ч.2 ст.52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Поряд з цим частина 3 цієї статті передбачає, що у разі виявлення майна відсутнього боржника ліквідатора має бути замінено за клопотанням кредитора арбітражним керуючим, про що господарський суд виносить ухвалу.

З наведеного слідує, що арбітражний керуючий призначається ліквідатором у спрощеній процедурі не у всіх випадках, а лише в разі виявлення майна відсутнього боржника.

Відомості щодо наявності майна у банкрута в матеріалах справи відсутні.

У разі існування суб'єктивних перешкод для виконання обов'язків ліквідатора кредитор може погодити з арбітражним керуючим можливість участі останнього у процедурі ліквідації.

Розглянувши заяви та клопотання ліквідатора, ініціюючого кредитора, арбітражного керуючого Мурзи А.М., господарський суд вважає, що заяву ліквідатора - арбітражного керуючого Цівини О.О. про звільнення його від виконання повноважень ліквідатора необхідно задовольнити та припинити його повноваження ліквідатора, а ліквідатором призначити ініціюючого кредитора - Бахмацьку об»єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Чернігівській області на підставі поданого нею клопотання. У зв»язку з цим заява арбітражного керуючого Мурзи А.М. про призначення його ліквідатором у справі господарським судом відхиляється.

Керуючись ст. 24, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Припинити повноваження ліквідатора - арбітражного керуючого Цівини Олександра Олександровича.

2. Ліквідатором банкрута призначити ініціюючого кредитора - Бахмацьку об»єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Чернігівській області.

3. Зобов'язати арбітражного керуючого Цівину О.О. передати ліквідатору - Бахмацькій ОДПІ Головного управління Міндоходів у Чернігівській області в 5-ти денний строк документи, що підтверджують виконані в ліквідпроцедурі дії, а також печатки, штампи банкрута.

4. Зобов'язати ліквідатора виконати дії, передбачені ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», та по закінченні ліквідпроцедури подати суду ліквідаційний баланс та звіт про здійснену роботу.

5. Відхилити заяву арбітражного керуючого Мурзи А.М. про призначення його ліквідатором у справі.

Суддя М. Г. Тимченко

Дата ухвалення рішення29.01.2015
Оприлюднено31.01.2015
Номер документу42493880
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/24б

Ухвала від 25.07.2014

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 29.10.2013

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 28.11.2014

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 16.06.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 08.06.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 18.02.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 29.01.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 22.01.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 13.01.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 25.12.2014

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні