Постанова
від 29.01.2015 по справі 5023/3076/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"29" січня 2015 р. Справа № 5023/3076/12

вх. № 3076/12

Суддя господарського суду Міньковський С.В.

при секретарі судового засідання Лук'янчук О.І.

за участю сторін: ліквідатор - Кошовський С.В.,

пр-к ПАТ КБ "Надра" - Виштикалюк В.В. (дов. від 05.03.14 р.).

По справі за заявою ТПК "ПІРС" ТОВ м. Харків

до ТОВ "Центр побутового обслуговування". м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 23.07.2012 р. Товариство з обмеженою відповідальністю «Центр побутового обслуговування» було визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру в порядку ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції 1992 року, надалі - Закон про банкрутство). Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Кошовського Сергія Васильовича, зобов'язавши його здійснити всі заходи по ліквідації банкрута.

На виконання вимог суду, ліквідатором надано до суду повний звіт про виконану роботу та усі підтверджуючі документи.

В судовому засіданні 11.12.2014 р. за клопотанням представника ПАТ «КБ «НАДРА» розгляд справи було відкладено на 15.01.2015 р. для надання можливості кредитору ознайомитись з матеріалами справи.

13.01.15 р. від кредитора ПАТ «КБ «НАДРА» до суду надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, в якому представник банку заперечує проти звіту ліквідатора, оскільки ліквідатор, на думку кредитора, перерахував не всі кошти, що були ним отримані від реалізації заставного майна, а саме: отримано 131913,60 грн, а перераховано кредитору лише 30706,14 грн, що на думку кредитора, є порушенням, тому з цих підстав кредитор звернувся до правоохоронних органів з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення.

Ліквідатор в судовому засіданні 15.01.15 р. надав заперечення проти зазначеного клопотання у зв'язку з його необґрунтованістю.

Ухвалою від 15.01.2015 р. судом було відкладено розгляд справи з метою дослідження всіх документів наданих ліквідатором до повного звіту.

В судовому засіданні 29.01.15 р. представник ПАТ КБ «Надра» підтримав своє клопотання, просить не затверджувати звіт ліквідатора, посилаючись на неправомірні дії ліквідатора.

Розглянувши клопотання кредитора, суд дійшов до висновку про відсутність підстав для його задоволення з огляду на наступне.

Згідно зі ст. 4-1 ГПК України визначено, що господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Своє клопотання кредитор обґрунтовує тим, що ліквідатор в порушення вимог ч.2 ст. 26 Закону про банкрутство, неправомірно розподілив кошти, отримані від продажу заставного майна, у зв'язку з чим банк звернувся до правоохоронних органів з відповідною заявою.

Згідно з ст. 6 Конституції України визначено, що органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених цією Конституцією межах і відповідно до законів України. У відповідності до ч.4. ст. 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що у ліквідаційної процедурі господарський суд розглядає скарги на дії учасників ліквідаційної процедури. Проте ПАТ «КБ «Надра» не оскаржуючи дії ліквідатора щодо неперерахування всієї суми грошових коштів до суду, що розглядає справу про банкрутство, надає суду на розгляд клопотання про відкладення розгляду справи за підставами, що не передбачено положеннями ст. 24 цього Закону.

Господарський суд вважає за необхідне зазначити, що ліквідаційна процедура у даній справі триває вже більше двох років, тоді як ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство) встановлює максимальний строк процедури ліквідації у 18 місяців.

Розгляд справи про банкрутство ТОВ «ЦПО» відкладався судом виключно в зв'язку з об'єктивною неможливістю закінчення ліквідаційної процедури (наявність майна, новий порядок продажу майна з 19.01.13 р., наявність обтяжень, тощо).

Станом на цей час до суду надано повний звіт ліквідатора про виконану роботу, ліквідаційний баланс та усі підтверджуючі документи.

Крім того, після надходження до суду звіту ліквідатора розгляд справи вже відкладався, а питання, яке порушує кредитор у своєму клопотанні, а саме: законність та правомірність дій ліквідатора, у тому числі в частині розподілу коштів, має і буде з'ясовуватися саме за результатами розгляду його звіту про виконану роботу та дослідження усіх доказів в їх сукупності.

Отже, ця обставина по своїй суті не може бути підставою для відкладення розгляду справи.

Крім того, а ні Законом, а ні ГПК України не передбачено такої процесуальної підстави для відкладення розгляду справи як проведення досудового розслідування.

Відповідно до ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог та заперечень.

У відповідності до ст. 43 ГПК України, господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Враховуючи, що суду не доведено підстав необхідності відкладення розгляду справи, суд відмовляє у задоволенні клопотання ПАТ «КБ «НАДРА».

Присутній у судовому засіданні ліквідатор звітував про виконану роботу, хід та результати проведення ліквідаційної процедури банкрута, надав пояснення стосовно його звіту, просив суд затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Розглянувши наданий суду повний звіт про роботу ліквідатора і документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, вислухавши пояснення ліквідатора, судом встановлено наступне:

Постановою господарського суду Харківської області від 23.07.2012 Товариство з обмеженою відповідальністю «Центр побутового обслуговування» було визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Кошовського Сергія Васильовича, якого суд зобов'язав виконати всі дії, передбачені ст.ст. 22-32, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в ред. 1992 р.).

На виконання постанови суду відповідно до ч.5 ст. 52 Закону, про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом, як потенційних кредиторів, письмово повідомлено контролюючі органи за теперішнім та попереднім місцезнаходженням боржника, а саме: ДПІ у Ленінському районі м. Харкова, УПФУ у Ленінському районі м. Харкова, ФСС НВУ у Харківській області, ХОВ ФСС ТВП, Харківський міський центр зайнятості, ГУ ДКСУ у Харківській області, ДПІ у м. Бориславі, УПФУ в м. Бориславі, Львівське обласне відділення ФСС ТВП, ФСС НВУ у Львівської області, Бориславський міський центр зайнятості, УДКС України у м. Бориславі Львівської області. Також направлено відповідні повідомлення на адресу заставних кредиторів ПАТ «УКРІНБАНК», ПАТ «КБ «НАДРА».

Крім того, на виконання постанови суду в газеті «Урядовий кур'єр» №137(4781) від 02.08.2012 ліквідатором було опубліковано оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

У встановленому законодавством порядку на адресу ліквідатора надійшли наступні заяви з грошовими вимогами кредиторів:

1. ДПІ у Личаківському районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області в сумі 93999,18 грн; 2. Бориславське відділення Дрогобицької ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області в сумі 525440,25 грн; 3. Львівський міський центр зайнятості в сумі 1411,49 грн; 4. ПАТ «УКРІНБАНК» в сумі 801796,15 грн., як такі, що частково забезпечені заставою; 5. ПАТ «КБ «НАДРА» в сумі 4225629,31 грн, як такі, що забезпечені заставою; 6. Релігійна організація «Релігійний центр свідків Єгови в Україні» в сумі 18445,03 грн; 7. УПФУ в Личаківському районі м. Львова в сумі 27952,73 грн; 8. Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Львові в сумі 760,94 грн. Зазначені вимоги кредиторів визнані в повному обсязі, про що кредиторів повідомлено та включено до реєстру вимог кредиторів. Також до реєстру включено вимоги ініціюючого кредитора - ТПК «ПІРС» ТОВ в сумі 1408940,72 грн.

Ліквідатором складений реєстр вимог кредиторів на загальну суму 7104375,80 грн, з яких 4980249,36 грн. - забезпечені заставою.

На виконання приписів Закону про банкрутство, ліквідатором була проведена повна інвентаризація майна банкрута, про що складено акти інвентаризації та інвентаризаційні описи. Виявлено такі активи:

1. Майновий комплекс з частковою інфраструктурою (будівлі та споруди, огорожа, дорога, каналізація) загальною площею 17,5 тис. кв.м. за адресою: Львівська область, м. Борислав, вул. Сосюри, 3, який знаходиться в іпотеці частково у ПАТ «КБ «НАДРА» та частково у ПАТ «УКРІНБАНК».

2. Автомобіль MAZDA Xedos 9 2.3 І, 2000 р.в., чорний, №дв. KJ239854, №куз. JMZTA12J501301718, ДНЗ 05701ТА, який знаходиться в заставі у ПАТ «УКРІНБАНК».

3. Автомобіль DAEWOO LANOS D4XS556, 2003 р.в., сірий, №куз.SUPTF686D3W173374, ДНЗ 27183ТА, який знаходиться в заставі у ПАТ «УКРІНБАНК».

У відповідності до вимог ст. 26 Закону, виявлені активи були включені до складу ліквідаційної маси.

Місцезнаходження іншого майна, що згідно з отриманими відомостями перебувало на балансі банкрута, встановити не вдалося.

Як вбачається з матеріалів справи, ліквідатор неодноразово звертався як до кредиторів - заставодержателів з приводу виділення коштів на проведення ліквідаційної процедури, надання документів, так і до правоохоронних органів з приводу розшуку майна, однак вжиті заходи виявилися безрезультатними (документи в матеріалах справи).

Відсутність у власності банкрута будь-яких інших активів підтверджується відповідними довідками реєструючих органів: Державної служби інтелектуальної власності України, Державної інспекції сільського господарства у Харківській області, Державної інспекції сільського господарства в Львівській області, Харківської обласної митниці, Львівської обласної митниці, Територіального управління Держгірпромнагляду у Харківській області, Територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області, Управління Держкомзему в м. Борислав Львівської області, Міськрайонного управління Держкомзему у м. Люботин і Харківському районі Харківської області, УДАІ ГУМСВ України у Харківській області, ВРЕР ДАІ з обслуговування м. Львів та Пустомитівського району ГУМВС України в Львівській області, Державіаслужби України, КП «Дрогобицьке МБТI», витягами з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та Державного реєстру обтяжень рухомого майна, Ленінського ВДВС Харківського МУЮ.

Виконавчі провадження, відкриті в органах ДВС, боржником в яких є банкрут, закінчені, а відомості про кредиторську заборгованість ліквідатором враховані. Дебіторської заборгованість не виявлено. Грошових коштів у банкрута не виявлено.

З метою здійснення реалізації майна банкрута, ліквідатором вжито наступних заходів.

Як вбачається з матеріалів справи, на вимогу ліквідатора разом з представником банку було проведено огляд території майнового комплексу за адресою: Львівська область, м. Борислав, вул. Сосюри, 3, за результатами чого встановлено, що іпотечне майно знаходиться у край незадовільному напівзруйнованому стані, а заставне майно відсутнє, про що складено відповідний акт. Крім того, згідно з висновком експерта майно має останню (аварійну) категорію, знаходиться в зруйнованому стані та не може використовуватися за призначенням, підлягає зносу.

У відповідності до приписів ст. 29 Закону про банкрутство ліквідатором проведена оцінка майна, за результатом оцінки вартість майнового комплексу склала 109928,00 грн.

Для реалізації майна укладено відповідну угоду з Товарною біржею «Всеукраїнський торгівельний центр» (угода №б/н від 21.12.2012). Опубліковано оголошення про проведення аукціону, в якому зазначено порядок продажу майна банкрута, склад, умови та строки придбання майна (Всеукраїнське інформаційне видання «Товарообіг та аукціони», випуск №29 (32) від 24.12.2012). Газета має статус загальнодержавної (свідоцтво ДРС України серії КВ №18429-7229ПР від 07.12.12011). Ліквідатором повідомлено іпотекодержателя (за двома адресами) про проведення торгів, які призначено на 16.01.2013, про початкову вартість майна, що відповідає оціночній вартості.

За результатами аукціону, який відбувся 16.01.2013, майно було реалізовано за ціною 131913,60 грн. (протокол №1 проведення аукціону від 16.01.2013, договір купівлі-продажу від 20.03.2013). Грошові кошти в сумі 131913,60 грн. сплачені покупцем у повному обсязі. Майно передано покупцю за актом.

Суд звертає увагу, що питання оцінки та продажу майна, що перебувало в іпотеці ПАТ «КБ «НАДРА», досліджувалося в ході позапланової невиїзної перевірки діяльності арбітражного керуючого, проведеної Головним управлінням юстиції у Сумській області за скаргою кредитора, за результатами якої встановлено відсутність порушень ліквідатором вимог законодавства з питань банкрутства під час виконання ним повноважень.

З метою реалізації огорожі заводу за адресою: Львівська область, м. Борислав, вул. Сосюри, 3, яка знаходиться в іпотеці у ПАТ «УКРІНБАНК», ліквідатором було вжито наступних заходів.

Як вбачається з матеріалів справи, на вимогу ліквідатора, разом з представником банку було проведено огляд території майнового комплексу за адресою: Львівська область, м. Борислав, вул. Сосюри, 3, за результатами чого встановлено, що іпотечне майно знаходиться у край незадовільному напівзруйнованому стані, а заставне майно відсутнє, про що складено відповідний акт.

У відповідності до приписів ст. 29 Закону про банкрутство ліквідатором проведена оцінка майна, вартість якого склала 11780,00 грн.

Для реалізації майна укладено відповідну угоду з Товарною біржею «Всеукраїнський торгівельний центр» (угода №б/н від 09.01.2013 р.), призначено аукціон на 08.07.2013 р. з початковою вартістю майна відповідно оціночній вартості, повідомлено іпотекодержателя про проведення торгів.

За результатами аукціону, який відбувся 08.07.2013 р., майно було реалізовано за ціною 14136,00 грн. (протокол №1 проведення аукціону від 08.07.2013, договір купівлі-продажу від 12.07.2014 р.). Грошові кошти в сумі 14136,00 грн. сплачені покупцем в повному обсязі. Майно передано покупцю за актом.

З метою реалізації автомобілю MAZDA Xedos 9 2.3 І, 2000 р.в., чорний, №дв. KJ239854, №куз. JMZTA12J501301718, ДНЗ 05701ТА, який знаходиться в іпотеці у ПАТ «УКРІНБАНК», ліквідатором проведена оцінка майна, вартість якого склала 60023,00 грн. На виконання перехідних положень Закону про банкрутство в редакції від 19.01.13 р., ліквідатором опубліковано оголошення про проведення конкурсу з визначення організатора аукціону. За результатами конкурсу організатором аукціону визнано Правобережну товарну біржу. Ухвалою господарського суду від 20.02.2014 р. Правобережну товарну біржу визнано учасником провадження у справі. З Правобережною товарною біржею укладено договір №25-03/1 про організацію та проведення аукціону від 25.03.2014 р. Аукціон з продажу майна було призначено на 13.05.2014 р. з початковою вартістю майна згідно оціночної вартості. Ліквідатором повідомлено заставодержателя про проведення аукціону. Проте, аукціон 13.05.14 р. визнано таким, що не відбувся в зв'язку з відсутністю учасників. Повторний аукціон з продажу майна було призначено на 04.07.2014 р. зі зниженням початкової вартості майна на 20% з можливістю зниження початкової вартості, але не більше ніж на 50% від початкової вартості. За результатами повторного аукціону, який відбувся 04.07.2014 р., майно було реалізовано за ціною 26415,84 грн. (протокол №1 про проведення аукціону від 04.07.2014р.). Грошові кошти в сумі 26415,84 грн. сплачені покупцем у повному розмірі. Майно передано покупцю за актом.

З метою реалізації автомобілю DAEWOO LANOS D4XS556, 2003 р.в., сірий, №куз.SUPTF686D3W173374, ДНЗ 27183ТА, який знаходиться в іпотеці у ПАТ «УКРІНБАНК», ліквідатором проведена оцінка майна, вартість якого склала 44826,00 грн, опубліковано оголошення про проведення конкурсу з визначення організатора аукціону, визначено організатором аукціону Правобережну товарну біржу. Ухвалою господарського суду від 20.02.2014р. Правобережну товарну біржу визнано учасником провадження у справі. Після чого ліквідатором з Правобережною товарною біржею укладено договір №25-03/1 про організацію та проведення аукціону від 25.03.2014 р.

Аукціон з продажу майна було призначено на 13.05.2014р. з початковою вартістю майна згідно оціночної вартості та повідомлено заставодержателя про проведення аукціону. Проте, аукціон, призначений на 13.05.2014 р. та на 04.07.14 р., визнано таким, що не відбувся з причини відсутності учасників. Другий повторний аукціон з продажу майна було призначено на 19.08.2014 р. з можливістю зниження початкової вартості, доки не виявиться бажаючий укласти договір. За результатами другого повторного аукціону, який відбувся 19.08.2014 р., майно було реалізовано за ціною 2868,90 грн. (протокол №1 про проведення аукціону від 19.08.2014р.). Грошові кошти в сумі 2868,90 грн сплачені покупцем у повному розмірі та майно передано покупцю за актом.

На виконання ч. 7 ст. 30 Закону ліквідатором було відкрито ліквідаційний рахунок в ПАТ «ПУМБ», який використовувався при розрахунках. Інші рахунки, які обліковувалися за банкрутом згідно з даними ДПІ у Личаківському районі м. Львова, закрито, що підтверджується відповідними банківськими довідками (в матеріалах справи).

В результаті проведення ліквідаційної процедури від реалізації майна було отримано 175334,34 грн, з яких: 14604,96 грн. було утриманих ТБ «Всеукраїнський торгівельний центр» з гарантійного внеску в якості оплати за проведення аукціону, а залишок в сумі 160729,39 грн. було зараховано на ліквідаційний рахунок банкрута.

Усього в результаті проведення ліквідаційної процедури було витрачено з ліквідаційного рахунку банкрута 160729,39 грн., у тому числі: 106189,17 грн. - витрати ліквідаційної процедури, 54540,21 грн. - часткове погашення вимог 1 черги заставних кредиторів (30706,14 грн. - ПАТ КБ «НАДРА», 23834,07 грн. - ПАТ «УКРІНБАНК»).

Ліквідаційний рахунок закрито, рух коштів за весь період ліквідаційної процедури підтверджується відповідною банківською випискою.

Ліквідатором надано звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого, в якому детально відображено розмір та зміст витрат ліквідаційної процедури в цілому та окремо в розрізі кожного об'єкта ліквідаційної маси, а також усі підтверджуючі витрати документи.

Так, ліквідатором надано обґрунтований розрахунок оплати його послуг за відповідний період, розмір якої склав 27206,00 грн.

Зі звіту вбачається, що витрати ліквідатора, фактично понесені та сплачені ним з власних коштів, які підтверджено відповідними документами, склали 39667,86 грн., у тому числі: 425,00 грн. - публікація оголошення про визнання банкрутом, 1509,76 грн. - відрядження до місцезнаходження майна, 37,00 грн. - витяги з реєстрів обтяжень, 1190,00 грн. - послуги нотаріуса, 1336,87 грн. - поштові, канцелярські та інші технічні витрати, 310,40 - публікація оголошення про проведення конкурсу на визначення організатора аукціону, 24,00 грн. - судовий збір за видачу копій ухвал, 26834,83 грн. - зберігання (охорона) майна в м. Борислав, 8000,00 грн. - експертне дослідження технічного стану майна.

Витрати на оплату послуг залучених осіб, сплачені безпосередньо за рахунок коштів від продажу майна, склали 53920,27 грн., у тому числі: 30000,00 грн. - оцінка комплексу будівель та споруд, 1000,00 грн. - рецензія на оцінку комплексу будівель та споруд, 3000,00 грн. - оцінка огорожі території заводу, 500,00 грн. - оцінка автомобілів, 3641,58 грн. - винагорода за організацію аукціону (Правобережна товарна біржа), 14604,96 грн. - винагорода за організацію аукціону (ТБ «ВТЦ»), 1173,73 грн. - РКО ліквідаційного рахунку.

Загальна сума витрат ліквідаційної процедури склала 120794,13 грн.

Загальна сума задоволення кредиторських вимог склала 54540,21 грн.

Ліквідатором надано обґрунтований розрахунок співвідношення витрат щодо кожного об'єкта ліквідаційної маси.

Зокрема, загальні витрати ліквідаційної процедури розраховані пропорційно розміру коштів, отриманих від реалізації кожного об'єкта, та покладені на кожний об'єкт у відповідних частках.

В свою чергу, витрати, пов'язані з утриманням та реалізацією конкретного об'єкта (такі як охорона, оцінка), відшкодовані/сплачені виключно за рахунок коштів, отриманих від продажу саме цього об'єкта.

Так, зі звіту вбачається, що витрати на комплекс будівель та споруд, що знаходився в заставі ПАТ КБ «НАДРА», склали 100543,40 грн., у тому числі: 8000,00 грн. - експертне дослідження технічного стану майна (договір №08 від 20.09.12р., акт виконаних робіт від 27.09.12 р., товарний чек №08 від 06.02.13р.), 30000,00 грн. - оцінка (договір про проведення оцінки №722/09-12 від 28.09.12р., додаткова угода №1 від 05.12.12р., акт виконаних робіт від 17.12.12 р., рахунок від 08.12.14р.), 1000,00 грн. - рецензія на оцінку (договір на проведення рецензії від 04.03.13р., акт виконаних робіт від 05.03.13р.), 13191,36 грн - винагорода ТБ «ВТЦ» за організацію аукціону (угода №б/н від 21.12.12р., акт виконаних робіт від 16.01.13р.), 24258,69 грн - зберігання (охорона) майна, частково (договір зберігання від 01.08.13р., додаткова угода від 01.08.13р., акт виконаних робіт від 04.01.14р., видаткові документи на витрати), 24093,35 грн. - частина загальних витрат.

Витрати на огорожу території, що знаходилася в заставі ПАТ «УКРІНБАНК», склали 9584,90 грн., у тому числі: 3000,00 грн. - оцінка (договір про проведення оцінки №722/2/09-12 від 28.09.12р., акт виконаних робіт від 09.01.13р., рахунок від 08.12.14 р.), 1413,60 грн - винагорода ТБ «ВТЦ» за організацію аукціону (угода №б/н від 09.01.13р., акт виконаних робіт від 08.07.13р.), 2576,14 грн. - зберігання (охорона) майна, частково (договір зберігання від 01.08.13 р., додаткова угода від 01.08.13 р., акт виконаних робіт від 04.01.14 р., видаткові документи на витрати), 2595,16 грн. - частина загальних витрат.

Витрати на автомобіль MAZDA Xedos, що знаходився в заставі ПАТ «УКРІНБАНК», склали 7729,48 грн, у тому числі: 250,00 грн. - оцінка (договір на проведення оцінки №17/03/2014 від 03.03.14р., акт виконаних робіт від 17.03.14р.), 2641,58 грн. - винагорода ПТБ за організацію аукціону (договір про організацію та проведення аукціону №25-03/1 від 25.03.14р., акт виконаних робіт від 04.07.14р.), 4837,90 грн. - частина загальних витрат.

Витрати на автомобіль DAEWOO LANOS, що знаходився в заставі ПАТ «УКРІНБАНК», склали 1762,62 грн., у тому числі: 250,00 грн. - оцінка (договір на проведення оцінки №17/03/2014 від 03.03.14р., акт виконаних робіт від 17.03.14р.), 1000,00 грн. - винагорода ПТБ за організацію аукціону (договір про організацію та проведення аукціону №25-03/1 від 25.03.14р., акт виконаних робіт від 19.08.14р.), 512,62 грн. - частина загальних витрат.

Витрати на РКО ліквідаційного рахунку в сумі 1173,73 грн. також покладені на кредиторів пропорційно: 664,06 грн. - ПАТ КБ «НАДРА», 509,67 грн. - ПАТ «УКРІНБАНК».

Після відшкодування/сплати усіх витрат ліквідаційної процедури залишок коштів в сумі 54540,21 грн. було спрямовано на часткове погашення вимог кредиторів - заставодержателів, а саме: 30706,14 грн. - ПАТ КБ «НАДРА», 23834,07 грн. - ПАТ «УКРІНБАНК».

Відповідно до ч. 7 ст. 52 Закону задоволення вимог кредиторів здійснюється в порядку черговості, передбаченому статтею 31 цього Закону.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 Закону у першу чергу задовольняються, зокрема, вимоги, забезпечені заставою та витрати, пов'язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді та роботою ліквідаційної комісії.

Відповідно до інформаційного листа ВГСУ №01-8/447 від 17.04.2002 «Про деякі питання черговості задоволення вимог кредиторів у справах про банкрутство» у разі якщо усі майнові активи банкрута або їх більшу частку було передано в іпотеку (стаття 38 Закону України "Про заставу") або інший вид застави і після продажу майна банкрута виручених коштів не вистачає для задоволення інших, крім заставодержателя, вимог першої черги, усі вимоги першої черги мають задовольнятись за правилами частини 3 статті 31 Закону. У таких випадках за правилами про конкуренцію різних вимог першої черги мають задовольнятись вимоги, необхідні для проведення самої ліквідаційної процедури (витрати, пов'язані з провадженням у справі про банкрутство) та надання мінімальних соціальних гарантій персоналу (вихідна допомога звільненим працівникам банкрута).

Відповідно до ч. 16 ст. 3-1 Закону про банкрутство звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду. У зв'язку з відсутністю у цій справі комітету кредиторів, звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого на комітеті кредиторів не затверджувався.

Дослідивши наданий ліквідатором звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого, суд, з огляду на зазначені норми Закону, вважає його обґрунтованим та таким, що підлягає затвердженню.

Ліквідатором складено реєстр вимог кредиторів та ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю в розмірі 7049835,59 грн.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Документи, що відповідно до законодавства підлягають довгостроковому зберіганню, до архівної установи не передавалися у зв'язку з їх відсутністю.

Печатку підприємства знищено (акт про знищення від 10.12.14 р.).

Ліквідатором повідомлено усіх кредиторів, вимоги яких включено до реєстру, та державні контролюючі органи про завершення ліквідаційної процедури.

Ст. 4-1 ГПК України встановлені форми господарського судового процесу. Господарські суди розглядають справи про банкрутство з урахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Відповідно до ст. 1 Закону про банкрутство під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Згідно з ч. 1 ст. 32 Закону про банкрутство господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії з ліквідації банкрута, надано до суду ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю на загальну суму 7049,9 тис. грн, суд вважає необхідним затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора та припинити провадження у справі.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 3-1, 31, 32, п. 6 ст. 40, ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 ГПК України,

УХВАЛИВ:

1. Відмовити у задоволенні клопотання ПАТ «КБ «НАДРА» про відкладення розгляду справи.

2. Затвердити звіт про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого на загальну суму 106189,17 грн.

3. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

4. Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Центр побутового обслуговування", код 19164135, зареєстроване виконавчим комітетом Львівської міської ради 31.08.1992 р. та перереєстровано виконкомом Харківської міської ради 28.04.2011 р., реєстраційний номер юридичної особи ЄДР 10004246702, місцезнаходження: 61093, м. Харків, вул. Рилєєва, буд. 44/42

5. Визнати погашеними вимоги:

- ДПІ у Личаківському районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області в сумі 93999,18 грн.

- Бориславське відділення Дрогобицької ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області в сумі 525440,25 грн.

- Львівський міський центр зайнятості в сумі 1411,49 грн.

- ПАТ «УКРІНБАНК» у м. Львові в сумі 777962,08 грн.

- ПАТ «КБ «НАДРА», м. Київ в сумі 4194923,17 грн.

- РО «Релігійний центр свідків Єгови в Україні», м. Львів в сумі 18445,03 грн.

- УПФУ в Личаківському районі м. Львова в сумі 27952,73 грн.

- ТПК «ПІРС» ТОВ, м. Харків в сумі 1408940,72 грн.

- Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Львові в сумі 760,94 грн.

6. Провадження у справі припинити.

7. Зобов`язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

8. Ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, державному органу з питань банкрутства, Ленінському ВДВС Харківського МУЮ, державному реєстратору.

Суддя Міньковський С.В.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення29.01.2015
Оприлюднено02.02.2015
Номер документу42520553
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/3076/12

Ухвала від 04.02.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 16.09.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 03.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 18.03.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 20.02.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 18.11.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 03.06.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 06.02.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 17.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 14.11.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні