Ухвала
від 31.01.2015 по справі 808/711/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ ЗА ПОДАННЯМ

31 січня 2015 року Справа № 808/711/15

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Каракуша С.М., перевіривши матеріали

подання:          Мелітопольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області

до:           Товариства з обмеженою відповідальністю «ТАК-ЮГ»

про:           стягнення коштів за податковим боргом,

ВСТАНОВИВ:

Мелітопольська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області звернулась з поданням до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТАК-ЮГ» про стягнення податкового боргу з податку на додану вартість у сумі 22823 грн.

Згідно з пунктом 3 частини 1 статті 183-3 Кодексу адміністративного судочинства України, провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів при здійсненні ними передбачених законом повноважень здійснюється на підставі подання таких органів щодо стягнення коштів за податковим боргом.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких заявник є суб'єктом владних повноважень, зазначений спір згідно із статтею 18 Кодексу адміністративного судочинства України належить до компетенції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства.

Подання відповідає вимогам закону, підсудне даному адміністративному суду, підстави для його повернення, залишення без розгляду чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Строк звернення з поданням органом державної податкової служби, визначений статтею 183-3 Кодексу адміністративного судочинства України, дотримано.

У зв'язку із цим, керуючись статтею 183-3 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя –

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у адміністративній справі № 808/711/15.

2. Закінчити підготовче провадження у справі і призначити справу № 808/711/15 до судового розгляду, яке буде проводитися суддею Каракушею С.М. одноособово.

3. Судове засідання призначити на 03 лютого 2015 року о 12:30 , яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65 в, в залі судового засідання № 3.

4. Запропонувати відповідачу надати: у разі невизнання адміністративного позову подати заперечення проти позову та докази, якими обґрунтовуються заперечення; довіреність на представника; свідоцтво про державну реєстрацію; при незгоді з розрахунком позивача надати контррозрахунок, докази повної або часткової сплати податкової заборгованості, належно засвідчені копії витребуваних документів надати у справу, оригінали – суду для огляду, та інші документи, які можуть бути використані як докази під час розгляду справи.

Зобов'язати позивача надати у судове засідання: довіреність на представника, копії облікових карток платника податку, докази виникнення та наявності податкового боргу на час розгляду справи, письмово надати нормативне та документальне обґрунтування (витяги із законодавства) заявлених вимог; докази вжиття заходів по погашенню податкового боргу відповідно до Податкового кодексу України, докази узгодження щодо спірної суми; розрахунок податкового боргу на час розгляду справи та документи, на підставі яких він нарахований; відомості про реквізити для стягнення; належно засвідчені копії витребуваних документів надати у справу, оригінали – суду для огляду, та інші документи, які можуть бути використані як докази під час розгляду справи.

5. Явку в судове засідання представників сторін визнати обов'язковою.

6. До судового засідання зобов'язати відповідача у разі невизнання подання подати письмові заперечення проти подання та докази на обґрунтування цих заперечень.

7. Копію даної ухвали направити сторонам по справі.

8. В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

9. Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя                               С.М. Каракуша

ВИТЯГ

Права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі (ст.ст.49, 51 КАС України).

1.Особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки.

2.Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки.

3. Особи, які беруть участь у справі, мають право:

1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів;

2) знайомитися з матеріалами справи;

3) заявляти клопотання і відводи;

4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення;

5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів;

6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам;

7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

8) знайомитися з технічним записом та журналом судового засідання і подавати письмові зауваження до них;

9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень;

10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів;

11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

4. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

                              

Також позивач має право: змінити підставу або предмет адміністративного позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову в будь-який час до закінчення судового розгляду. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову й у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду.

Відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Суд не приймає відмови позивача від адміністративного позову, визнання адміністративного позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Дата ухвалення рішення31.01.2015
Оприлюднено05.02.2015
Номер документу42522934
СудочинствоАдміністративне
Суть:           стягнення коштів за податковим боргом

Судовий реєстр по справі —808/711/15

Постанова від 03.02.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Ухвала від 31.01.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні