Постанова
від 05.02.2015 по справі 815/199/15
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/199/15

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 лютого 2015 року м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Корой С.М., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в Іванівському районі Одеської області до Іванівської районної друкарні про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява управління Пенсійного фонду України в Іванівському районі Одеської області до Іванівської районної друкарні в якій позивач просить стягнути заборгованість в сумі 5014, 36 грн. з Іванівської районної друкарні на користь управління ПФУ в Іванівському районі Одеської області за реквізитами: отримувач УПФУ в Іванівському районі, рахунок 25603301004016, код ЄДРПОУ 24529395, банк отримувача Одеське обласне управління АТ "Ощадбанк", МФО 328845, призначення платежу: відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгової пенсії по списку №2.

У своєму позові позивач зазначив, що у відповідача за період вересень - грудень 2014 року виникла заборгованість у сумі 5014, 36 грн., у зв'язку з несплатою відповідачем суми розрахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій призначених за списком №2 за період вересень - грудень 2014 року, громадянину ОСОБА_1, зазначена заборгованість по теперішній час не сплачена, у з'язку з чим позивач звернувся до суду з позовом про стягнення вищевказаної заборгованості.

В судове засідання представник позивача не з'явився, попередньо звернувшись до суду з клопотанням про розгляд справи без його участі (а.с. 36, 38).

Відповідач в судове засідання не з'явився, його позиція щодо позову не відома, оскільки він заперечень на позовну заяву не подав та повноважного представника у судове засідання не направив, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується наявними в матеріалах справи письмовими доказами (а.с. 35), жодних заяв чи клопотань про розгляд справи у його відсутність до суду не надходило.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З урахуванням вищенаведеного суд дійшов до висновку про можливість розгляду справи в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Судом встановлено, що згідно довідки про включення до ЄДРПОУ від 18.12.1996 року, видом діяльності Іванівської районної друкарні є поліграфічна промисловість (копія а.с. 10).

29.05.2000 року Іванівську районну друкарню зареєстровано Реєстраційною службою по Іванівському району Роздільнянського міжрайонного управління юстиції в Одеській області, що підтверджується Спеціальним витягом з ЄДРПОУ ( а.с. 28-30).

Постановою Іванівського районного суду Одеської області від 04.10.2013 року, по справі № 499/916/13-а, позов ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду в Іванівському районі Одеської області про визнання відмови про призначення пенсії на пільгових умовах незаконною про зобов'язання призначити пільгову пенсію - задоволений (копія а.с. 11-13).

Рішенням суду, Управління Пенсійного фонду в Іванівському районі Одеської області зобов'язано призначити ОСОБА_1 пенсію за віком на пільгових умовах, як працівнику, зайнятому повний робочий день на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за Списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах - затвердженим Постановою Кабінету міністрів України від 16.01.2003 року № 36 "Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах", та проводити виплату такої пенсії починаючи з дня його звернення до відповідача із заявою про призначення пільгової пенсії - тобто з 14 лютого 2013 року.

Ухвалою Одеського апеляційного адміністративного суду від 06.02.2014 року, постанова Іванівського районного суду Одеської області від 04 жовтня 2013 року - залишена без змін. (копія а.с. 14-15).

Як встановлено в ході судового розгляду справи, Іванівська районна друкарня перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Іванівському районі Одеської області.

Статтею 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" визначено, що на пільгових умовах мають право на пенсію за віком, незалежно від місця останньої роботи працівники зайняті повний робочий день на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці, - за Списком №1, № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджуваним Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць.

Відповідно до п.5 Роз'яснення Міністерства соціального забезпечення України № 23 від 18.11.1992 року підтвердження права на пільгове пенсійне забезпечення на підставі записів у трудових книжках працівників та уточнюючих довідок про характер та умови праці, а також безпосередню зайнятість на роботах, що дають право на пільгове пенсійне забезпечення, протягом не менше 80% встановленої тривалості робочого часу, виданих на підприємстві первинних документів у встановленому порядку.

Відповідно до абзацу 1 п.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" №1058-IV від 09.07.2003р. пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком №1 та інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди. До запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди зазначеним особам, пенсії призначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу, передбаченого Законом України "Про пенсійне забезпечення" від 05.11.1991р. №1788-ХІ.

Особам, зазначеним в абзаці першому цього пункту, пенсії призначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу, передбаченого Законом України "Про пенсійне забезпечення".

Згідно довідки про підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсії за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній № 23 від 20.03.2013 року, ОСОБА_1, працював повний робочий день в Іванівській районній друкарні у період часу з 24.07.1988 року по 26.12.2001 року та виконував роботу "стереотипник, зайнятий на обробці стереотипів, кліше з друкарського сплаву", посада "сереотипер", що передбачена списком 2 розділ 25 підрозділ А Постанови КМ України № 162 від 11.03.1994 року (копія а.с. 19).

Відповідно до ч.1 ст. 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" для платників збору, визначених пунктами 1 та 2 статті 1 цього Закону (яким є відповідач), крім тих, які є платниками фіксованого сільськогосподарського податку, об'єктом оподаткування є фактичні витрати і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення", тобто для жінок після досягнення 55 років, а для чоловіків - після досягнення 60 років.

З вищевикладеного вбачається, що відповідач зобов'язаний покривати Пенсійному фонду витрати на виплату та доставку пенсій, відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до пункту "б" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (список № 2), що відповідно до п.1 ст. 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" є об'єктом оподаткування.

Відповідно до положень п. 6.1 р. 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, яка затверджена Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.11.2003 року № 21-1 та зареєстрована за № 64/8663 відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону. Розмір цих сум, згідно п. 6.4 та п. 6.8 Інструкції на поточний рік визначається відділами доходів органів ПФУ щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які мають стаж роботи, що дає право на призначення цих пенсій, покриваються підприємствами на яких відпрацьований вказаний стаж.

Позивач зазначає, що пільговий стаж пенсіонера ОСОБА_1 було зароблено в Іванівській районній друкарні. Управлінням пенсійного фонду направлявся платнику розрахунок фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій з серпня 2014 року (а.с. 22), який було отримано відповідачем 16.08.2014 року, що підтверджується наявними в матеріалах справи письмовими доказами (копія а.с. 22).

В порушення наведених норм законів, відповідач - Іванівська районна друкарня не відшкодувала суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, що стало причиною звернення позивача до суду з зазначеним адміністративним позовом.

Згідно довідки про включення до ЄДРПОУ від 18.12.1996 року, видом діяльності Іванівської районної друкарні є поліграфічна промисловість (а.с.10).

Постановою Іванівського районного суду Одеської області від 04.10.2013 року, по справі № 499/916/13-а, позов ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду в Іванівському районі Одеської області про визнання відмови про призначення пенсії на пільгових умовах незаконною про зобов'язання призначити пільгову пенсію - задоволений (а.с. 11-13).

Рішенням суду, Управління Пенсійного фонду в Іванівському районі Одеської області зобов'язано призначити ОСОБА_1 пенсію за віком на пільгових умовах, як працівнику, зайнятому повний робочий день на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за Списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах - затвердженим Постановою Кабінету міністрів України від 16.01.2003 року № 36 "Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах", та проводити виплату такої пенсії починаючи з дня його звернення до відповідача із заявою про призначення пільгової пенсії - тобто з 14 лютого 2013 року.

Ухвалою Одеського апеляційного адміністративного суду від 06.02.2014 року, постанова Іванівського районного суду Одеської області від 04 жовтня 2013 року - залишена без змін (а.с. 14-15).

Статтею 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" визначено, що на пільгових умовах мають право на пенсію за віком, незалежно від місця останньої роботи працівники зайняті повний робочий день на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці, - за Списком №1, № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджуваним Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць.

Відповідно до п. 5 Роз'яснення Міністерства соціального забезпечення України № 23 від 18.11.1992 року підтвердження права на пільгове пенсійне забезпечення на підставі записів у трудових книжках працівників та уточнюючих довідок про характер та умови праці, а також безпосередню зайнятість на роботах, що дають право на пільгове пенсійне забезпечення, протягом не менше 80% встановленої тривалості робочого часу, виданих на підприємстві первинних документів у встановленому порядку.

Відповідно до абзацу 1 п.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" №1058-IV від 09.07.2003р. пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком №1 та інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди. До запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди зазначеним особам, пенсії призначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу, передбаченого Законом України "Про пенсійне забезпечення" від 05.11.1991р. №1788-ХІ.

Особам, зазначеним в абзаці першому цього пункту, пенсії призначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу, передбаченого Законом України "Про пенсійне забезпечення".

Згідно довідки про підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсії за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній № 23 від 20.03.2013 року, ОСОБА_1, працював повний робочий день в Іванівській районній друкарні у період часу з 24.07.1988 року по 26.12.2001 року та виконував роботу "стереотипник, зайнятий на обробці стереотипів, кліше з друкарського сплаву", посада "сереотипер", що передбачена списком 2 розділ 25 підрозділ А Постанови КМ України № 162 від 11.03.1994 року.

Відповідно до ч.1 ст. 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" для платників збору, визначених пунктами 1 та 2 статті 1 цього Закону (яким є відповідач), крім тих, які є платниками фіксованого сільськогосподарського податку, об'єктом оподаткування є фактичні витрати і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення", тобто для жінок після досягнення 55 років, а для чоловіків - після досягнення 60 років.

З вищевикладеного вбачається, що відповідач зобов'язаний покривати Пенсійному фонду витрати на виплату та доставку пенсій, відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до пункту "б" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (список № 2), що відповідно до п.1 ст. 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" є об'єктом оподаткування.

Відповідно до п 6.1 Інструкції „Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове пенсійне страхування до пенсійного фонду України", затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003р. № 21-1 (із змінами та доповненнями) відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в таких розмірах: для платників, зазначених у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Інструкції (яким є відповідач) - 100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до абзацу першого пункту 2 Прикінцевих положень зазначеного Закону застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Згідно з п.6.4 Інструкції „Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове пенсійне страхування до пенсійного фонду України", розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Відповідно до п.6.8. вказаної Інструкції підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які впливають на суму відшкодування (смерть пенсіонера, зміна місця проживання та ін.), органи Пенсійного фонду повідомляють про це підприємства в місячний термін з моменту виникнення цих обставин. Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з дати призначення пенсії до дати складання розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", сплачуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за перший поточний місяць.

Відповідно до п. 6.9. Інструкції „Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове пенсійне страхування до пенсійного фонду України", у разі призначення пенсій на пільгових умовах особам, які мають необхідний стаж роботи не за місцем призначення цієї пенсії, орган Пенсійного фонду за місцем призначення пенсії надсилає повідомлення згідно з додатками, зазначеними у пункті 6.4 цієї Інструкції для зазначених підприємств у двох примірниках через орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього підприємства. Відшкодування сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, у таких випадках здійснюється підприємством на рахунки органу Пенсійного фонду за місцем його реєстрації.

Згідно матеріалів справи заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за віком на пільгових умовах за Списком №2, виплаченої пенсіонеру ОСОБА_1 за період з вересня 2014 року по грудень 2014 року становить 5014,36 (а.с. 24).

Абзацом 4 пункту 1 статті 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування " передбачено, що для платників збору, визначених пунктами 1 та 2 статті 1 цього Закону, крім тих, які є платниками фіксованого сільськогосподарського податку, об'єктом оподаткування є також фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "а", "б"-"з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення " до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення ".

В порушення вищевикладених приписів чинного законодавства, Іванівська районна друкарня не відшкодувала Управлінню Пенсійного фонду України в Іванівському районі Одеської області кошти у розмірі 5014,36 грн., фактично витрачені на виплату та доставку пільгових пенсій, що підтверджується, наявними у матеріалах справи, розрахунками, карткою особового рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №2.

Враховуючи викладене та посилаючись на зазначені вище норми законодавства, суд вважає, що позовні вимоги управління Пенсійного фонду України в Іванівському районі Одеської області до Іванівської районної друкарні про стягнення заборгованості є законними, обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. 2, 4, 6, 9, 69-71, 86, 94, 128, 158-163, 167, 186, 254, 256 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Іванівському районі Одеської області до Іванівської районної друкарні про стягнення заборгованості- задовольнити.

Стягнути з Іванівської районної друкарні (код ЄДРПОУ 02468109, адреса: 67200, Одеська область, Іванівський район, смт. Іванівка, вул. Новоселів, будинок 18) на користь управління Пенсійного фонду України в Іванівському районі Одеської області (код ЄДРПОУ 24529395, адреса: 67200, Одеська область, Іванівський район, смт. Іванівка, вул. Леніна, будинок 65) на р/р 25603301004016, банк отримувача Одеське обласне управління АТ "Ощадбанк", МФО 328845, призначення платежу: відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгової пенсії по списку №2 заборгованість в сумі 5014 (п'ять тисяч чотирнадцять гривень) 36 копійок.

Судові витрати розподілити відповідно до приписів ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її отримання. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя С.М.Корой

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Іванівському районі Одеської області до Іванівської районної друкарні про стягнення заборгованості- задовольнити.

Стягнути з Іванівської районної друкарні (код ЄДРПОУ 02468109, адреса: 67200, Одеська область, Іванівський район, смт. Іванівка, вул. Новоселів, будинок 18) на користь управління Пенсійного фонду України в Іванівському районі Одеської області (код ЄДРПОУ 24529395, адреса: 67200, Одеська область, Іванівський район, смт. Іванівка, вул. Леніна, будинок 65) на р/р 25603301004016, банк отримувача Одеське обласне управління АТ "Ощадбанк", МФО 328845, призначення платежу: відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгової пенсії по списку №2 заборгованість в сумі 5014 (п'ять тисяч чотирнадцять гривень) 36 копійок.

Судові витрати розподілити відповідно до приписів ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її отримання. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя С.М.Корой

Дата ухвалення рішення05.02.2015
Оприлюднено09.02.2015
Номер документу42576995
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/199/15

Ухвала від 21.10.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Ухвала від 27.03.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Постанова від 05.02.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні