Ухвала
від 05.02.2015 по справі 825/328/15-а
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 лютого 2015 року Чернігів Справа № 825/328/15-а

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Д'яков В.І., перевіривши матеріали адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЮТбуд» до відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Чернігівській області, Міського реєстраційно-екзаменаційного відділу м. Чернігів, Чернігівського, Городнянського, Куликівського, Ріпкинського районів про зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю «ВЮТбуд» звернулось до суду з адміністративним позовом до відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Чернігівській області, Міського реєстраційно-екзаменаційного відділу м. Чернігів, Чернігівського, Городнянського, Куликівського, Ріпкинського районів про зобов'язання вчинити певні дії.

Відповідно до частини 2 статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження у справі.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником).

Частиною 7 статті 56 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що законним представником органу, підприємства, установи, організації в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням, статутом.

Згідно пункту 2 статті 58 Кодексу адміністративного судочинства України повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду.

З матеріалів справи вбачається, що позовна заява подана та підписана директором Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЮТбуд» ОСОБА_1, проте, в матеріалах адміністративного позову відсутні будь-які документи, які підтверджують його статус та повноваження діяти від імені Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЮТбуд», тобто до позовної заяви не додано жодних доказів щодо його адміністративної процесуальної дієздатності.

Відповідно до пункту 4 частини 3 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява повертається позивачеві, якщо позовну заяву від імені позивача подано особою, яка не має повноважень на ведення справи.

З урахуванням зазначеного, позовну заяву з усіма доданими до неї матеріалами необхідно повернути позивачу.

Одночасно суд вважає за необхідне роз'яснити позивачу, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись ст. 56, 58, ст. 106, ст. 108, ст.ст. 158-160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЮТбуд» до відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Чернігівській області, Міського реєстраційно-екзаменаційного відділу м. Чернігів, Чернігівського, Городнянського, Куликівського, Ріпкинського районів про зобов'язання вчинити певні дії - повернути позивачу.

Повернути з Державного бюджету (р/р 31216206784002 в ГУДКС України у Чернігівській області, МФО 853592, код 38054398, отримувач платежу УК у м. Чернігові /м. Чернігів/ 22030001) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЮТбуд» (15000, Чернігівська обл., Ріпкинський р-н, смт. Ріпки, вул. Свердлова, 50, код 30904367) судовий збір в сумі 73,08 грн. згідно квитанції №32 від 04.02.2015.

Копію ухвали про повернення позовної заяви та позовну заяву з усіма доданими до неї матеріалами надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили та може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду в порядку та строки, передбачені статтями 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя підпис В.І. Д'яков

З оригіналом згідно.

Суддя В.І. Д'яков

Дата ухвалення рішення05.02.2015
Оприлюднено09.02.2015
Номер документу42577054
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —825/328/15-а

Ухвала від 05.02.2015

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Д'яков В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні