Ухвала
від 04.02.2015 по справі 5004/1222/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"04" лютого 2015 р. Справа № 5004/1222/11 Господарський суд Волинської області, розглянувши клопотання від 28.01.15р. за вхідним номером суду №01-107/4/15 арбітражного керуючого Василюка І.М. про затвердження мирової угоди

по справі №5004/1222/11

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Луцькінвестбуд", м. Луцьк

до Спільного міжгосподарського підприємства по агропромисловому будівництву "Луцькагробуд", м. Луцьк

про банкрутство

Суддя М.М. Гончар

Представники:

від заявника: н/з

від боржника : н/з

ліквідатор: н/з

встановив: ухвалою господарського суду від 24.06.2011р. порушено провадження у справі про визнання банкрутом Спільного міжгосподарського підприємства по агропромисловому будівництву "Луцькагробуд", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

23.11.2011 року судом винесено постанову про визнання Спільного міжгосподарського підприємства по агропромисловому будівництву "Луцькагробуд" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, ліквідатором Спільного міжгосподарського підприємства по агропромисловому будівництву "Луцькагробуд" призначено Овдіюка Дмитра Васильовича .

Ухвалою господарського суду Волинської області від 07.12.2012 року замінено ліквідатора Спільного міжгосподарського підприємства по агропромисловому будівництву "Луцькагробуд" Овдіюка Дмитра Васильовича на Василюка Ігоря Миколайовича (Ліцензія Міністерства юстиції України серія АД №040823 видана 19.07.2012р., м.Луцьк, пр.. Волі, 19/4, ідент. номер 2948502855).

На засіданні комітету кредиторів, яке відбулося 20.01.2015 року, прийнято рішення про укладення мирової угоди на умовах відстрочення оплати вимог кредиторів (конкурсних та поточних).

29.01.2015 року арбітражним керуючим Василюком І.М. подано суду клопотання про затвердження мирової угоди, до якої доданий текст мирової угоди, протокол засідання комітету кредиторів боржника від 20.01.2015 року, яким схвалено дану мирову угоду та прийнято рішення звернутися до господарського суду Волинської області з відповідним клопотанням про затвердження мирової угоди в редакції, що додається до цього протоколу.

З матеріалів справи вбачається, що 20.01.2015 року між кредиторами боржником в особі ліквідатора Василюка І.М., що діє на підставі постанови суду від 23.11.2011 року та СМП "Луцькагробуд", укладено мирову угоду, положення якої у свою чергу узгоджено на засіданні комітету кредиторів Спільного міжгосподарського підприємства по агропромисловому будівництву "Луцькагробуд", яке відбулося 20.01.2015 року (а.с.123 Т-ІІ).

Пунктом 1 1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції чинній з 19.01.2013 року) встановлено, що положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом, отже до даної справи застосовується редакція закону, що діяла до 19.01.2013 року.

Частина 1 ст. 35 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначає мирову угоду як домовленість між боржником і кредиторами стосовно відстрочки та (або) розстрочки, а також прощення (списання) кредиторами боргів боржника, яка оформляється угодою сторін.

Відповідно до частин 4 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" мирова угода повинна містити обов'язкові положення про розміри, порядок і строки виконання зобов'язань боржника, відстрочку чи розстрочку або прощення (списання) боргів чи їх частини та положення щодо можливого виконання зобов'язань боржника третіми особами.

Умовами морової угоди передбачено, що предметом цієї мирової угоди є домовленість між кредиторами та боржником стосовно порядку і строків виконання зобов'язань. Метою мирової угоди є відновлення платоспроможності боржника та погашення його заборгованості.

Частиною 3 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суду надано право відмовити в затвердженні мирової угоди лише у разі порушення порядку її укладання або якщо умови мирової угоди суперечать законодавству.

Суд, проаналізувавши порядок укладення та положення мирової угоди, дійшов висновку, що представлена суду на затвердження мирова угода від 20.01.2015 року містить необхідні положення, передбачені частиною ч. 4 ст. 37 Закону, її умови не суперечать чинному законодавству і порядок її укладання дотриманий, а тому у суду відсутні підстави для відмови у затвердженні мирової угоди.

На підставі викладено суд вважає за необхідне затвердити мирову угоду, укладену між кредитором та боржником, згідно представленої суду редакції.

Згідно ч. 2 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" мирова угода набирає чинності з дня її затвердження господарським судом і є обов'язковою для боржника (банкрута), кредиторів, вимоги яких забезпечені заставою, кредиторів другої та наступних черг.

В силу ч. 5 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня затвердження мирової угоди боржник приступає до погашення вимог кредиторів згідно з умовами мирової угоди.

Відповідно до ч. 6 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" затвердження господарським судом мирової угоди є підставою для припинення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до вимог ст. 39 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за заявою будь-кого із конкурсних кредиторів мирова угода може бути визнана господарським судом недійсною, якщо існують підстави для визнання угоди недійсною, передбачені цивільним законодавством України. Визнання мирової угоди недійсною є підставою для поновлення провадження у справі про банкрутство. Вимоги конкурсних кредиторів, по яких зроблено розрахунки згідно з умовами мирової угоди, вважаються погашеними.

Разом з цим, підставною є вимога арбітражного керуючого щодо скасування арештів та інших обтяжень, застосованих до майна, яке належить боржнику, для можливості останньому виконати умови мирової угоди згідно затвердженої судом редакції.

Обов'язковість виконання рішень, ухвал, постанов господарського суду віднесено також до принципів організації і діяльності названого суду. Статтею 115 Господарського процесуального Кодексу України передбачено, що рішення, ухвала, постанова господарського суду підлягають обов'язковому виконанню підприємствами, установами, посадовими особами.

Відповідно до ст.ст. 4, 4-5 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов.

Невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України.

Згідно п. 29. Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 14.08.2007 року № 01-8/675 "Про деякі питання практики застосування норм Господарського процесуального кодексу України, порушені у доповідних записках про роботу господарських судів у першому півріччі 2007 року" ухвали господарського суду набирають чинності в день їх винесення судом.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено мирову угоду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 35-39, п.5 ст.40 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом", ст.ст. 4, 86, 115 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, - -

ухвалив:

1 . Затвердити укладену 20.01.2015 року між кредитором та боржником в особі ліквідатора Василюка І.М. мирову угоду на наступних умовах:

І. Загальні положення

1.1. Банкрут: Спільне міжгосподарське підприємство по агропромисловому будівництву «Луцькагробуд» (код ЄДРПОУ 03583060) в особі ліквідатора арбітражного керуючого Василюка І.М., який діє на підставі свідоцтва №241 від 17.04.2013р. та постанови господарського суду Волинської області від 23.11.2011р., та кредитори банкрута СМП «Луцькагробуд» в особі голови комітету кредиторів ТОВ «Луцькінвестбуд» від імені якого діє Франко Д.В., з метою розрахунків з кредиторами та відновлення платоспроможності банкрута уклали мирову угоду у справі про банкрутство СМП «Луцькагробуд» на умовах та в порядку, визначених цією угодою.

ІІ. Предмет мирової угоди

2.1. Мирова угода укладена щодо вимог, які визнано в межах справи про банкрутство, а саме:

Конкурсні вимоги :

- ТОВ «Луцькінвестбуд» :

454 736,00 грн. - четверта черга;

321,00 грн. - перша черга.

Поточні вимоги :

Луцька ОДПІ :

11 662,85 грн. - четверта черга; 10 284,18 грн. - шоста черга.

Управління ПФУ в місті Луцьку :

5 500,41 грн. - четверта черга; 1 373,27 грн. - шоста черга.

Примітка: у випадку затвердження мирової угоди та припинення провадження у справі про банкрутство підлягає припиненню провадження в частині розгляду вимог Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в розмірі 916 669,07 грн. (як вимоги щодо капіталізації платежів, пов'язані з ліквідаційною процедурою).

ІІІ. Порядок і строки виконання зобов'язань боржника

3.1. Умови та порядок виконання зобов'язань банкрута визначається на умовах відстрочення виконання зобов'язань перед кредиторами, вказаними в п.2.1. мирової угоди, на наступних умовах:

- ТОВ «Луцькінвестбуд» :

оплата заборгованості в розмірі 454 736,00 грн. - четверта черга та 321,00 грн. - перша черга. відстрочується строком до 01.08.2015р.

- Луцька ОДПІ :

оплата заборгованості в розмірі 11 662,85 грн. - четверта черга; 10 284,18 грн. - шоста черга відстрочується строком до 01.08.2015р.

- Управління ПФУ в місті Луцьку :

оплата заборгованості в розмірі 5 500,41 грн. - четверта черга; 1 373,27 грн. - шоста черга відстрочується строком до 01.08.2015р.

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань:

- провадження з розгляду вимог в розмірі 916 669,07 грн. припиняється.

3.2. Строки виконання зобов'язань банкрута визначається сторонами з моменту затвердження мирової угоди господарським судом.

2 . Провадження у справі про банкрутство Спільного міжгосподарського підприємства по агропромисловому будівництву "Луцькагробуд" припинити.

3. Зняти мораторій та заборони накладені ухвалою господарського суду Волинської області від 24.06.11р.

4. Ухвала господарського суду набирає чинності з дня її винесення судом.

5. Ухвала дійсна для пред'явлення до органів ДВС до 05.02.2016 року.

6. Ухвалу надіслати:

- заявнику;

- боржнику;

- ліквідатору Василюку І. М.;

- УПФ України у м.Луцьку;

- Луцькій ОДПІ.

Суддя М. М. Гончар

Дата ухвалення рішення04.02.2015
Оприлюднено06.02.2015
Номер документу42591733
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —5004/1222/11

Ухвала від 04.02.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар Марія Михайлівна

Ухвала від 04.02.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар Марія Михайлівна

Ухвала від 29.01.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар Марія Михайлівна

Ухвала від 23.06.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар Марія Михайлівна

Ухвала від 02.12.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар Марія Михайлівна

Ухвала від 01.06.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар Марія Михайлівна

Ухвала від 01.03.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар Марія Михайлівна

Ухвала від 07.12.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар Марія Михайлівна

Ухвала від 24.06.2011

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар Марія Михайлівна

Ухвала від 30.11.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар Марія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні