Ухвала
від 04.02.2015 по справі 444/241/15-ц
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/241/15-ц

Провадження № 6/444/3/2015

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 лютого 2015 року Жовківський районний суд Львівської області у складі :

головуючого судді Мартинишин Я. М.,

при секретарі Гербут Н.М.,

вивчивши матеріали подання старшого державного виконавця ВДВС Жовківського РУЮ Львівської області Петрух В.Є. погоджене начальником ВДВС Жовківського РУЮ у Львівській області ОСОБА_1 про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2 , -

В С Т А Н О В И В :

Старший державний виконавець відділу ДВС Жовківського РУЮ Львіської області ОСОБА_3 за погодженням з начальником ВДВС Жовківського РУЮ Львівської області ОСОБА_1 звернулася до суду із поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України директора ОСОБА_4 В«ТехнопластбудВ» - ОСОБА_2, без вилучення паспортного документу, мотивуючи тим, що на примусовому виконанні перебуває виконавче провадження з виконання виконавчого листа №5015/1121/11 від 29.11.2011 року, виданного Господарським судом Львівської області про стягнення на користь державного бюджету в сумі 19 900 грн. При виконанні даного виконавчого провадження державним виконавцем вжито ряд дій, передбачених Законом України В«Про виконавче провадженняВ» , а саме, винесено постанову про відкриття виконавчого провадження від 27.08.2014 року. Державним виконавцем скеровано запити у реєструючи органи з метою встановлення майнового стану боржника та рахунків у банківських установах. Згідно наданих відповідей ДПС України за боржником зареєстровано відкриті банківські рахунки та винесено постанову про арешт коштів боржника. 28.08.2014 року державним виконавцем винесено постанову про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження. Згідно відповіді Дерземагенства у Жовківському районі земельних ділянок за ОСОБА_4 В«ТехнопластбудВ» не виявлено, згідно відповіді державної інспекції с/г у Львівській області у боржника с/г техніки не зареєстровано. 26.09.2014 року на адресу ВДВС Жовківського РУЮ надійшла відповідь з ВРЕР Жовківського району про те, що транспортних засобів не зареєстровано за боржником. На адресу ВДВС Жовківського РУЮ надійшла відповідь з Реєстраціійної служби Жовківського району про те, що за боржником не зареєстровано нерухомого майна. Державним виконавцем при виході за аресою боржника ліквідованого майна, що належить боржнику на яке може бути звернено стягнення майна не виявлено. На неодноразові виклики державного виконавця керівник боржника ОСОБА_4 В«ТехнопластбудВ» ЄДРПОУ 33729548, юридичної особи, якого являється ОСОБА_2 не зВ»являється , причини неявки у відділ ДВС Жовківського РУЮ у Львівській області не відомі.Заборгованість станом на сьогоднішній день становить 19 900,00 грн. Станом на день звернення до суду боржником заборгованість не погашена. Оскільки боржник не виконує рішення суду, а також з метою забезпечення повного і неухильного дотримання принципу законності та верховенства права, державний виконавець за погодженням з начальником ВДВС Жовківського РУЮ звернувся до суду з даним поданням та просить тимчасово обмежити ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрованого та проживаючого в ІНФОРМАЦІЯ_2 , індивідуальний ідентифікаційний №2642916192, що являється керівником ОСОБА_4 В«ТехнопластбудВ» ЄДРПОУ 33729548, у праві виїзду за кордон (за межі України) без вилучення паспортного документа до сплати заборгованості згідно вищевказаного виконавчого документа.

Відповідно до ст. 377-1 ЦПК України, суд негайно розглядає подання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи, у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб з участю державного виконавця.

Представник ДВС Жовківського РУЮ в судове засідання не з'явився, не повідомивши суд про причини неявки. Однак, враховуючи, що відповідно до ст. 377-1 ЦПК України, суд розглядає подання про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України, негайно, суд прийшов до переконання, що розгляд справи слід проводити у відсутності державного виконавця.

Оскільки сторони в судове засідання не зВ»явились, відповідно до ч.2 ст.197 ЦПК України фіксація судового засідання з допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Оглянувши та вивчивши копії матеріалів виконавчого провадження та подання, дослідивши докази по справі, суд приходить до висновку, що подання щодо тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон (за межі України) ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрованого та проживаючого в ІНФОРМАЦІЯ_3, індивідуальний ідентифікаційний № НОМЕР_1, що являється керівником ОСОБА_4 В«ТехнопластбудВ» ЄДРПОУ 33729548, у праві виїзду за кордон (за межі України) без вилучення паспортного документа, до сплати заборгованості по виконавчому документу не підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно з ст.217 ЦПК України, суд, який ухвалив рішення, може визначити порядок його виконання, надати розстрочку або відстрочити виконання, вжити заходів для забезпечення його виконання, про що зазначає в рішенні.

Судом встановлено, що у ВДВС Жовківського РУЮ на виконанні перебуває виконавче провадження з виконання виконавчого листа №5015/1121/11 від 29.11.2011 року, виданного Господарським судом Львівської області про стягнення на користь державного бюджету в сумі 19 900 грн. з ОСОБА_4 В«ТехнопластбудВ» ЄДРПОУ 33729548.

Відповідно до ст. 33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Відповідно до ст. 11 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» державний виконавець зобов'язаний вживати заходів примусового виконання рішень, встановлених цим Законом, неупереджено, своєчасно, повно вчиняти виконавчі дії.

Відповідно до п. 5 ч. 1, ч. 2 ст. 6 Закону України В«Про порядок виїзду і в'їзду в Україну громадян УкраїниВ» , громадянинові який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов'язань.

Подання державного виконавця повинно відповідати вимогам, що визначені листом Міністерства юстиції України В«Щодо виїзду за кордон осіб, які мають невиконані зобов'язання, в тому числі зі сплати аліментів, покладені на них рішеннями судівВ» , а саме : ухилення боржника від виконання своїх обов'язків повинно бути обґрунтовано та проведено достатньо заходів примусового виконання рішень передбачених Законом України В«Про виконавче провадженняВ» у повній мірі з додаванням копій документів виконавчого провадження.

Як вбачається із подання, державним виконавцем 27.08.2014 року відкрито виконавче провадження по даному виконавчому документу .

27.08.2014 року державним виконавцем винесено постанову про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження.

28.08.2014 року винесено постанову про арешт коштів боржника .

27.01.2015 року державним виконавцем винесено постанову про привід боржника .

Згідно ч. 1 ст. 31 Закону України "Про виконавче провадження" копії постанов державного виконавця та інші документи виконавчого провадження, що державний виконавець зобов'язаний довести до відома сторін та інших учасників виконавчого провадження, надсилаються адресатам із супровідними листами простою кореспонденцією, крім постанов про відкриття виконавчого провадження або відмову у відкритті виконавчого провадження, про повернення виконавчого документа стягувачу відповідно до статті 47 цього Закону, що надсилаються рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Боржник вважається повідомленим про відкриття виконавчого провадження, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, зазначеною у виконавчому документі.

Проте, суду не подано належних доказів того, що вищевказаний громадянин ОСОБА_2 дійсно є керівником ОСОБА_4 В«ТехнопластбудВ» , окрім того державним виконавцем належним чином не повідомлено сторін виконавчого провадження про відкриття даного виконавчого провадження та, що проведено достатньо заходів примусового виконання рішення, передбачених Законом України В«Про виконавче провадженняВ» .

Слід також зазначити, що у поданні державним виконавцем не зазначено підстав та доказів того, що боржник має намір виїхати за межі України, тобто наявність лише самого зобов'язання не наділяє державного виконавця правом на звернення до суду з поданням про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за кордон.

Крім того, звертаючись до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду громадянина України за кордон, суб'єкт подання не надав доказів , які б свідчили про те, що боржник має намір виїхати за межі України, та наявності у боржника закордонного паспорту.

Відповідно до ст.22 ч.1 п.2 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» , виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання в протягом року, якщо інше не передбачено законом.

Як вбачається із матеріалів даного подання, судовий наказ по справі №5015/1121/11, виданного Господарським судом Львівської області про стягнення на користь державного бюджету в сумі 19 900 грн. з ОСОБА_4 В«ТехнопластбудВ» ЄДРПОУ 33729548 від 29.11.2011 року, який набрав законної сили 11.04.2011 року, документ подано до примусового виконання 24.08.2014 року. Строк предВ»явлення даного наказу протягом року. Проте, державним виконавцем прийнято до виконання судовий наказ та 27.08.2014 року відкрито провадження, по такому судовому наказу, після закінчення строку предВ»явлення даного виконавчого документу до виконання.

А відтак, суд прийшов до переконання, що в даному випадку не існує загрози виїзду боржника ОСОБА_2 за кордон з метою ухилення від виконання рішення суду.

Враховуючи те, що у відповідності до ст. 4 ЦПК України суд при здійсненні правосуддя захищає права, свободи та інтереси фізичних та юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законами України, у задоволенні подання, яке не ґрунтується на вимогах закону, слід відмовити, як у заявленому без достатніх підстав.

На підставі ст.6 Закону України „Про порядок виїзду і вВ»їзду в Україну громадян УкраїниВ» , ст.19 Закону України „Про державну прикордонну службу УкраїниВ» та керуючись ст.ст. 368, 377-1 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні подання старшого державного виконавця відділу ДВС Жовківського РУЮ Львівської області ОСОБА_3 за погодженням начальника відділу ДВС Жовківського РУЮ Львівської області ОСОБА_1 про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрованого та проживаючого в ІНФОРМАЦІЯ_3, індивідуальний ідентифікаційний № НОМЕР_1, що являється керівником ОСОБА_4 В«ТехнопластбудВ» ЄДРПОУ 33729548, без вилучення паспортного документа, до сплати заборгованості по виконавчому документу - відмовити .

Копію ухвали направити відділу ДВС Жовківського РУЮ Львівської області - для відома.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня її проголошення, а у разі якщо її було постановлено без участі особи, яка її оскаржує - протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Апеляційна скарга подається Апеляційному суду Львівської області через Жовківський районний суд Львівської області.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Мартинишин Я. М.

Дата ухвалення рішення04.02.2015
Оприлюднено12.02.2015
Номер документу42622708
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —444/241/15-ц

Ухвала від 04.02.2015

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні