Постанова
від 13.07.2006 по справі а-19/210
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А-19/210

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

     

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.07.06   Справа № А-19/210   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі  колегії суддів:

 Cуддя  Максимів Тетяна Володимирівна     

При секретарі   Вінтоняк Оксана Іванівна

за позовом  Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Надвірнянському районі  вул. Шевченка, 30,Надвірна,Надвірнянський район, Івано-Франківська область,78400

до відповідача  ЗАТ "Прут"  вул. Лугівська,18,Яремча,Яремча, місто, Івано-Франківська область,78500

про майнові спори (стягнення коштів)

Представники:

Від позивача: М.В.Брезіцька - юрист відділу кадрової роботи, (довіреність №10 від 19.01.06 )

Представнику позивача   роз'яснено права та обов'язки  встановлені  ст. 49 КАС  України. Клопотання про здійснення  технічної фіксації судового процесу не подавалось.

СУТЬ СПРАВИ: заявлено позов про стягнення 321грн.19коп. недоїмки по сплаті страхових внесків на обов"язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві.

          Представник позивача  в судовому засіданні заявлений позов підтримав.

          Відповідач в судове засідання  не  з»явився, вимоги суду, вказані в ухвалі про порушення провадження не виконав, а саме: відзиву на позов та документи, що підтверджують   заперечення  позовних вимог не подав, хоча про час і місце слухання справи був  повідомлений про, що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення від 04.07.06.

          Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення представника  позивача, суд

                                                  встановив:

          ЗАТ"Прут" відповідно  до ст.45 Закону України „Про загальнообов»язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності»будучи страхувальником, зобов»язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Відповідно до вимог, встановлених ст.47 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності»страхувальник  страховий внесок у Фонд соціального страхування від нещасних випадків у порядку і строки, які визначаються страховиком.          

Порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів  Фонду встановлено Інструкцією „Про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів  Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України»від 20.04.2001р. №12.

Пунктом 4.12.  вищевказаної Інструкції  зазначено , що страхові внески сплачуються юридичними особами в день одержання коштів на оплату праці в установах банків. Несплачені у цей строк страхові внески вважаються відповідно до п. 5.1 Інструкції недоїмкою та стягуються у порядку, передбаченому законодавством.

В силу п.7.5 цієї ж Інструкції, юридичні особи –платники страхових внесків щоквартально у двох примірниках складають розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду, один примірник якої подається до робочого органу Виконавчої дирекції Фонду за місцем реєстрації страхувальника та підписуються керівником і головним бухгалтером підприємства, виконавцем та завіряється печаткою.

Згідно з поданою відповідачем розрахунковою відомістю про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України недоїмка по платежах у відповідача станом на 0104.2006року складала 321грн.19коп.

          Відповідачу була направлена претензія №227 від 06.05.06, яку він залишив без відповіді та виконання.

          Доказів сплати недоїмки відповідачем на час розгляду справи не подано, доводи позивача не спростовано.

Враховуючи наведене, суд вважає, що позовні вимоги, щодо стягнення 321грн.19коп. недоїмки, обгрунтовані та підлягають задоволенню.

          На підставі ст.124 Конституції України, керуючись ст.45 Закону України „Про загальнообов»язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», ст.ст. 49, 158-163 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

позов задоволити.

          Стягнути з ЗАТ"Прут", 78500, м.Яремча, вул.Лугівська, 18, код 02126679 на користь Відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Надвірнянському р-ні, 78400, м.Надвірна, м-н Шевченка, 30  - 321грн.19коп. недоїмки.

          Відповідно до ст. 258 КАС України, за заявою сторони на користь якої задоволено позов, видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили.

          На постанову  сторони мають право подати  заяву про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови в повному обсязі- з дня складення в повному обсязі.

          Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження через місцевий господарський суд.

 

Суддя                                                            Максимів Тетяна Володимирівна

                                                            постанова підписана 18.07.06

 

Виготовлено в діловодстві  

помічник судді  Федів Л.М.


СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення13.07.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу42691
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а-19/210

Постанова від 13.07.2006

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Максимів Т.В.

Постанова від 13.07.2006

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Максимів Т.В.

Ухвала від 29.06.2006

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Максимів Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні