Постанова
від 10.02.2015 по справі 904/5064/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.02.15 р. Справа № 904/5064/14

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Примак С.А.

за заявою Приватного акціонерного товариства "ПРОМАРМАТУРА", м. Дніпропетровськ

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м.Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17

про визнання банкрутом

Представники: від кредитора: Невська Н.С. (дов. №7-ПА/Ю від 08.01.13 р.);

від боржника: Валиахметов М.М., директор;

розпорядника майна: Верба А.П., посвідчення НОМЕР_1 від 04.06.14р.

ВСТАНОВИВ:

Приватне акціонерне товариство "ПРОМАРМАТУРА", м. Дніпропетровськ подало заяву щодо банкрутства Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м. Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 16.07.14р. прийнято заяву про порушення справи про банкрутство до розгляду. Підготовче засідання суду призначено на 29.07.14 р.

29.07.14 р. ухвалою господарського суду порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м. Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17. Визнано грошові вимоги Приватного акціонерного товариства "ПРОМАРМАТУРА", м. Дніпропетровськ в загальній сумі 716 295,15 грн. Введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів до 21.11.14р. Розпорядником майна призначено Вербу Андрія Петровича, свідоцтво № НОМЕР_1 від 08.05.13 р.

31.07.14р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі інтернет господарським судом Дніпропетровської області здійснено офіційне оприлюднення номер публікації 6826 про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м. Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17.

11.11.14 р. ухвалою господарського суду затверджено реєстр вимог кредиторів у справі №904/5064/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ". Продовжено строк процедури розпорядження майном та повноваження розпорядника майном Верби А.П. до 21.01.15р.

26.01.15р. до господарського суду Дніпропетровської області від розпорядника майна надійшло клопотання, в якому просить:

- затвердити звіт розпорядника ТОВ "Промметиз" - арбітражного керуючого Верби Андрія Петровича;

- погодити витрати арбітражного керуючого Верби Андрія Петровича пов'язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство у період з 29.07.14р. по 21.01.15р. у сумі 1029,48 грн.;

- перейти до наступної процедури банкрутства - ліквідації ТОВ "Промметиз";

- призначити ліквідатором ТОВ "Промметиз" арбітражного керуючого Вербу Андрія Петровича, до клопотання додані протокол зборів кредиторів ТОВ "Промметиз" від 25.11.14р. та протокол засідання комітету кредиторів від 25.12.14р.

28.01.15р. ухвалою господарського суду Дніпропетровської області призначено клопотання арбітражного керуючого Верби А.П. №01-21/102 від 25.12.14 р. до розгляду у судовому засіданні на 10.02.15 р. на 12:50 хв.

Протоколом №1 від 25.12.14р. засідання комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м.Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17 було прийнято рішення клопотати перед господарським судом Дніпропетровської області щодо визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м.Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17 банкрутом, введення ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Вербу Андрія Петровича (49000, м.Дніпропетровськ, а/с 3353, свідоцтво НОМЕР_1 від 08.05.13р.), затверджено звіт розпорядника майна ТОВ "Промметиз" арбітражного керуючого Верби А.П., погоджено грошову винагороду арбітражному керуючому Вербі А.П. на період виконання повноважень розпорядника майна у період із 21.11.14р. по 21.01.15р. у сумі 4 628,40 грн., погоджено витрати арбітражного керуючого пов'язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство у період із 29.07.14р. по 21.01.15р. у сумі 1029,48грн.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення представників кредитора, розпорядника майна, господарський суд прийшов до висновку про необхідність припинення процедури розпорядження майном боржника, припинення повноважень розпорядника майна боржника Верби Андрія Петровича (49000, м.Дніпрпоетровськ, а/с 3353, свідоцтво НОМЕР_1 від 08.05.13р.), визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на 1 рік, призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Вербу Андрія Петровича (49000, м.Дніпрпоетровськ, а/с 3353, свідоцтво НОМЕР_1 від 08.05.13р.), оприлюднення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до частини першої статті 26 Закону про банкрутство протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення. Учасниками зборів кредиторів боржника з правом вирішального голосу є конкурсні кредитори, визнані господарським судом та внесені до реєстру вимог кредиторів. У зборах кредиторів боржника можуть брати участь із правом дорадчого голосу, зокрема, і уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів) боржника.

Чинне законодавство про банкрутство (ст.1 Закону про банкрутство) визначає серед можливих учасників провадження у справі про банкрутство уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів), яка бере участь у справі про банкрутство. Ця особа має бути уповноважена загальними зборами учасників (акціонерів), що володіють більш як половиною статутного капіталу боржника, представляти їхні інтереси під час провадження у справі про банкрутство з правом дорадчого голосу.

Частиною другої цієї ж статті визначено, що перші збори кредиторів вважаються повноважними, якщо на них присутні кредитори, що мають не менше ніж дві треті голосів.

Конкурсні кредитори мають на зборах кредиторів кількість голосів, пропорційну сумі вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів та кратну одній тисячі гривень (ч.4 ст.26 Закону).

Згідно з частиною восьмою статті 26 Закону про банкрутство до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора). У роботі комітету має право брати участь з правом дорадчого голосу уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів).

Частиною дев'ятою статті 26 Закону про банкрутство передбачено, що рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Згідно зі ст.27 Закону про банкрутство у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі.

Частиною третьою статті 27 передбачено, що у підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника на підставі рішення зборів кредиторів приймає, зокрема, і постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

З дня визнання господарським судом боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури процедура розпорядження майном та повноваження розпорядника майна - припиняються.

Щодо питання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

За час провадження у справі до суду не надходило заяв осіб, які б мали бажання відновити платоспроможність боржника через його санацію або шляхом укладення мирової угоди. Боржник не заходиться за юридичною адресою, документи розпоряднику майна для проведення аналізу фінансового та майнового становища боржника не передавались.

Кредитор не подав до суду заперечень щодо відкриття ліквідаційної процедури, визнання боржника банкрутом та заперечень стосовно запропонованої кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута.

За таких обставин очевидним є факт неспроможності боржника задовольнити вимоги кредиторів, що дає підстави суду приймати рішення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора.

Згідно з ч.ч.1, 3 ст.38 Закону про банкрутство відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури підлягають оприлюдненню на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет, у зв'язку з чим господарський суд має направити відповідне повідомлення для оприлюднення, сформувавши в автоматизованій системі «Діловодство спеціалізованого суду» в електронній формі оголошення для передачі адміністратору автоматизованої системи - державному підприємству «Інформаційні судові системи».

Вимоги кредиторів за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтись тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничний і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Вирішуючи питання щодо призначення ліквідатора банкрута судом враховано наступне.

Представники кредиторів, повідомили що не заперечують проти призначення ліквідатором у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м.Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17 код ЄДРПОУ 32350131 арбітражного керуючого Вербу Андрія Петровича (49000, м.Дніпропетровськ, а/с 3353, свідоцтво НОМЕР_1 від 08.05.13р.), заяв від інших арбітражних керуючих щодо участі у справі до господарського суду не надходило.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Вербу Андрія Петровича (49000, м.Дніпропетровськ, а/с 3353, свідоцтво НОМЕР_1 від 08.05.13р.), зобов'язавши його здійснювати заходи ліквідаційної процедури у відповідності до чинного законодавства України, щомісячно надавати комітету кредиторів звіт про хід здійснення ліквідаційної процедури, копію звіту направляти щомісячно для долучення до справи про банкрутство.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (ст.38 Закону) господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі плати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Як вбачається з протоколу № 1 засідання комітету кредиторів від 25.12.2014р. був погоджений звіт розпорядника майна Верби А.П. про нарахування та виплату грошової винагороди у сумі 4 628,40грн. за період з 21.11.2014р. по 21.01.2015р.

Також комітетом кредиторів було погоджено звіт розпорядника майна Верби А.П. про здійснення витрат, проведених в процедурі розпорядження майном в сумі 1029,48грн. за період 29.07.2014р. по 21.01.2015р.

В своєму клопотанні розпорядник майна просить суд зобов'язати ініціюючого кредитора виплатити грошову винагороду на користь розпорядника майна Верби А.П. в розмірі 4628,40грн. та витрати в розмірі 1029,48грн.

15.01.15р. ухвалою господарського суду Дніпропетровської області задоволено заяву розпорядника майна Верби А.П. про виправлення описки в ухвалі суду від 11.11.14р. - частково. Зобов'язано АТ "ПРОМАРМАТУРА" авансувати грошову винагороду за виконання повноважень розпорядника майна у сумі 4 628,40 грн. та надати до господарського суду Дніпропетровської області докази внесення грошових сум в депозит нотаріусу. В решті заяви відмовлено.

Згідно з ч. 7 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядник майна звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування на першому засіданні комітету кредиторів, а також за результатами процедури розпорядження майном боржника.

Звіт арбітражного про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Оскільки звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури розпорядження майном схвалено комітетом кредиторів, він підлягає затвердженню.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Керуючись ст.ст.26, 37-41, 114, 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання розпорядника майна Верби А.П. про затвердження звіту про здійснення та відшкодування витрат - задовольнити.

Затвердити оплату послуг розпоряднику майна Вербі А.П. про відшкодування витрат у сумі 1029,48 грн. за підсумками процедури розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м.Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17 код ЄДРПОУ 32350131.

Зобов'язати Приватне акціонерне товариство "ПРОМАРМАТУРА", м. Дніпропетровськ здійснити виплату розпоряднику майна Вербі А.П., а саме відшкодування витрат у сумі 1029,48 грн. за підсумками процедури розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м.Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17 код ЄДРПОУ 32350131.

Припинити процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м.Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17 код ЄДРПОУ 32350131 та повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м.Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17 код ЄДРПОУ 32350131 арбітражного керуючого Верби Андрія Петровича (49000, м.Дніпропетровськ, а/с 3353, свідоцтво НОМЕР_1 від 08.05.13р.).

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м.Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17 код ЄДРПОУ 32350131 - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м.Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17 код ЄДРПОУ 32350131 строком на 12 місяців, до 10.02.16 р.

Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОММЕТИЗ", 49005, м.Дніпропетровськ, вул. Симферопольська, 17 код ЄДРПОУ 32350131 призначити арбітражного керуючого Вербу Андрія Петровича, свідоцтво № НОМЕР_1 від 08.05.13 р.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (ст.38 Закону) господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі плати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі; виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Зобов'язати ліквідатора банкрута Вербу Андрія Петровича (49000, м.Дніпропетровськ, а/с 3353, свідоцтво НОМЕР_1 від 08.05.13р.) виконувати повноваження ліквідатора банкрута у відповідності до вимог чинного законодавства України, щомісячно надавати комітету кредиторів звіт про хід здійснення ліквідаційної процедури, копію звіту направляти щомісячно для долучення до справи про банкрутство і у строк до 07.08.15 р. подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Копія постанови направляється: сторонам, держреєстратору та ДПІ у Жовтневому районі м.Дніпропетровська ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя С.А. Примак

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення10.02.2015
Оприлюднено23.02.2015
Номер документу42709407
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/5064/14

Ухвала від 13.10.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 29.09.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 14.07.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 09.06.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Постанова від 10.02.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 28.01.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 15.01.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 15.12.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 15.12.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 11.11.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні