Ухвала
від 11.02.2015 по справі 922/5166/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"11" лютого 2015 р.Справа № 922/5166/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Кононової О.В.

розглянувши справу

за заявою ТОВ "Українські технології когенераційних систем", м. Харків до ТОВ "Українські технології когенераційних систем", м. Харків про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

16.12.2014 р. господарським судом Харківської області було прийнято постанову, якою Товариство з обмеженою відповідальністю "Українські технології когенераційних систем" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.

29.01.2015 р. до канцелярії суду від ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області надійшло клопотання (вх. № 3449), в якому ДПІ просить суд не затверджувати звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс до проведення ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області позапланової перевірки фінансово - господарської діяльності банкрута.

Суд, дослідивши надане клопотання, дійшов висновку про залишення його без розгляду, керуючись наступним.

Згідно ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до ст. 23 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" суддя місцевого суду здійснює судочинство в порядку, встановленому процесуальним законом, а також інші повноваження, визначені законом.

Відповідно до частини 2 статті 4-1 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

У відповідності до ч.1 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" Провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Статтею 22 Господарського процесуального кодексу України встановлюються права сторін та учасників процесу, в тому числі заявляти клопотання та подавати докази тощо.

Згідно ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" сторони у справі про банкрутство - конкурсні кредитори (представник комітету кредиторів), боржник (банкрут);

учасники у справі про банкрутство - сторони, забезпечені кредитори, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, державний орган з питань банкрутства, Фонд державного майна України, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів) суб'єкта підприємницької діяльності - боржника, а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство;

кредитор - юридична або фізична особа, а також органи державної податкової служби та інші державні органи, які мають підтверджені у встановленому порядку документами вимоги щодо грошових зобов'язань до боржника; конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли до порушення провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника; поточні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли після порушення провадження у справі про банкрутство; забезпечені кредитори - кредитори, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника (майнового поручителя).

При цьому, термін „кредитор" стосується державного податкового органу лише у випадках, коли він виступає у судовому процесі як сторона по справі, яка ініціює процедуру банкрутства, або є конкурсним чи поточним кредитором, яким заявлено вимоги, які розглянуті та визнані боржником, судом, або іншою особою, якій надано право розглядати вимоги кредиторів.

Як вбачається з матеріалів справи ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області не є учасником провадження у справі про банкрутство ТОВ "Українські технології когенераційних систем".

Згідно ч.2 ст. 6 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" звернення до суду громадян, організацій чи посадових осіб, які відповідно до закону не є учасниками судового процесу, з приводу розгляду конкретних справ судом не розглядаються, якщо інше не передбачено законом.

Враховуючи вищевикладене та те, що ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області не є учасником провадження у справі про банкрутство ТОВ "Українські технології когенераційних систем" вищезазначене клопотання не підлягає розгляду в суді та долучено господарським судом до матеріалів справи.

На підставі викладеного та керуючись ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 36, п. 4 ч.1 ст. 63, ст. 86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Залишити без розгляду клопотання ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області (вх. № 3449 від 29.01.2015р.).

Ухвалу направити ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області.

Суддя Кононова О.В.

Дата ухвалення рішення11.02.2015
Оприлюднено18.02.2015
Номер документу42725180
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/5166/14

Постанова від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 28.07.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 22.01.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 01.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 25.02.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 11.02.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Постанова від 16.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 10.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 17.11.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні