Ухвала
від 28.07.2009 по справі 7/129-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/129-Б

   

     

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "28" липня 2009 р.                                                 Справа № 7/129-Б

За заявою  Управління Пенсійного фонду України в Богунському районі міста Житомира (м. Житомир)

 

До боржника  Приватного підприємства приватна фірма "2000" (м.Житомир)

про визнання банкрутом

Суддя             

Присутні:

від ініціюючого кредитора (ліквідатора): Золотницька Н.В. - представник пенсійного органу за дов. №7834/01 від 12.05.2008р.

від боржника: не з'явився

В провадженні господарського суду Житомирської області знаходиться справа про банкрутство Приватного підприємства приватна фірма "2000" (м.Житомир).

Постановою від 23.10.2008 року господарський суд визнав боржника  банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру та призначив ліквідатором УПФУ в Богунському районі, за її згодою.

Ухвалою господарського суду від 18.06.2009р. затверджено реєстр вимог кредиторів з включеними до нього вимогами кредиторів та зобов'язано було ліквідатора вчинити певні дії по справі.

В судовому засіданні представником ініціюючого кредитора - ліквідатора подано звіт про проведення ліквідаційної процедури банкрута, ліквідаційний баланс та додані до них документи про вжиті заходи в ході  ліквідації підприємства щодо виявлення кредиторів відсутнього боржника та його майнових активів.

Представник ініціюючого кредитора - ліквідатора в судовому засіданні заявив клопотання про затвердження остаточного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

Як вбачається з матеріалів справи та наданих ліквідатором протоколів засідання комітету кредиторів,  уповноважені представники кредиторів своїх заперечень щодо затвердження звіту та ліквідаційного балансу не висловили. Окрім того, на адресу суду жодних письмових заперечень від інших кредиторів щодо затвердження звіту та ліквідаційного балансу не надходило.

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, матеріали справи та подані документи, вислухавши уповноваженого представника ініціюючого кредитора - ліквідатора, господарський суд,-

                                                     ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство приватна фірма "2000" (м.Житомир) як юридична особа зареєстрована виконавчим комітетом Житомирської міської ради 21.12.1999р.

Відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта пдприємницької діяльності-юридичної особи від 27.12.1999р. Приватне підприємство приватна фірма "2000" є  юридичною особою (іден. код 30672976); форма власності: приватна.

Відповідно до п.2.1 Статуту предметом діяльності є торгівля товарами народного споживання, продуктами харчування, тютюновими виробами, алкогольними напоями, сільгосппродукцією; торгово-посередницька діяльність, торгово-закупівельна і товаро-обмінна (бартер) діяльності з продовольчими товарами, сільхозпродуктами, сировиною, промисловими товарами народного вжитку, неліквідами і відходами виробництва згідно з діючим законодавством; роздрібна, оптова, комісійна торгівля імпортними та вітчизняними товарами; громадське харчування; придбання, переробка та реалізація сільхозпродукції; закупівля сільхозпродукції у населення; відкриття власних магазинів, кафе, барів, їдалень, та інших підприємств для реалізації виробленої продукції і товарів, придбаних в інших підприємствах, населення; надання різноманітних побутових послуг населенню; надання транспортних послуг фізичним та юридичним особам; виробництво товарів народного споживання (одяг, взуття, трикотажні і швейні вироби, вироби із деревини, металу, пластмас, вироби народно-художніх промислів); будівництво, виконання ремонтно-будівельних робіт.

Приватне підприємство приватна фірма "2000" як платник збору на обов'язкове державне пенсійне страхування було зареєстроване в УПФУ в Богунському районі м.Житомира 27.12.1999р.

Ухвалою господарського суду від 07.08.2008р. було порушено провадження у справі №7/129-Б про банкрутство Приватне підприємство приватна фірма "2000" (м.Житомир).

Постановою господарського суду Житомирської області від 23.10.2008р. Приватне підприємство приватна фірма "2000"  визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором УПФУ в Богунському районі м.Житомира.

Оголошення про порушення справи про банкрутство Приватного підприємства приватна фірма "2000" (м.Житомир) опубліковано в місцевій газеті "Житомирщина"  від 11.11.2008р.

09.02.2009р. в газеті "Aviso" №5 було опубліковано оголошення про втрату дійсності печаток та штампів банкрута.

Ухвалою господарського суду від 18.06.2009р. затверджено реєстр вимог кредиторів з включеними до нього вимогами кредиторів та зобов'язано надати суду звіт про проведену роботу.

В період здійснення своїх повноважень ліквідатором здійснювались заходи, спрямовані на виявлення майнових активів у банкрута передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, і зокрема: були направлені запити до  Управління Державтоінспекції УМВС України в Житомирській області, Управління земельних відносин Житомирської міської ради, КП "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" Житомирської обласної ради.

Крім того, був направлений запит (а.с.74) до Житомирської філії Державного підприємства "Інформаційний центр" щодо наявності/відсутності обтяжень заборон (відчужень) рухомого та нерухомого майна банкрута.

Відповідно до відповідей на вказані запити (а.с.52,78,79,108,109,) за юридичною особою - Приватним підприємством приватна фірма "2000" (м.Житомир) транспортні засоби та права власності на нерухоме та рухоме майно не зареєстровано, обтяження заборон відчудження об'єктів рухомого на нерухомого майна боржника, відсутні.

Як вбачається з довідок Богунського відділу ДВС Житомирського МУЮ та Корольовського ВДВС Житомирського МУЮ (а.с.48,50) виконавчі документи про стягнення з боржника заборгованості, на виконанні відсутні.

На запити УПФУ  в Богунському районі м.Житомира до всіх відомих кредиторів стосовно заборгованості боржника повідомлено наступне:

-Житомирський міський центр зайнятості, повідомив, що заборгованість  Приватного підприємства приватна фірма "2000" перед центром складає 199,23грн, згідно довідки №7918 від 04.11.2008р. (а.с.28).

-Житомирська виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, повідомила, що заборгованість боржника перед фондом становить 361,00 грн, згідно листа.(а.с.46).

-Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Житомирі, повідомило, що боржник у фонді не зареєстрований, страхові внески не сплачував, згідно довідок від 10.11.2008р., 13.05.2009р.(а.с.47, 87).

-ДПІ у м.Житомирі, повідомила, що заборгованість боржника перед інспекцією, згідно довідки від 12.06.2009р. №40237/10/24 відсутня (а.с.86).

Житомирська обласна  дирекція ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" своїм листом від 17.12.2008р. повідомила, що на рахунку боржника залишок коштів станом на 16.12.2008р. становить 0грн.00 коп. (а.с. 59).

03.12.2008р. та 16.06.2009р. УПФУ у Богунському р-ні м.Житомира були направлені  листи (а.с.44,120) до засновника боржника - Бричковського А.В., щодо передачі печаток та бухгалтерської документації з якої можна встановити заборгованість по заробітній платі.

09.07.2009р. представником засновника Бричковською А.Й. були надані письмові пояснення, в яких представник повідомив, що підприємство заборгованості по заробітній платі перед працівниками не мало та жодних документів, печаток у  засновника, інтереси якого вона представляє немає.

Бухгалтерська та інша документація банкрута, печатки, штампи, матеріальні та інші цінності банкрута не були передані ліквідатору.

Заборгованість по заробітній платі відсутня.

Таким чином, як підтверджують матеріали справи, відсутність майнових активів банкрута унеможливлює задоволення вимог кредиторів УПФУ в Богунському районі м.Житомира на суму 52,80 грн., Житомирського міського центру зайнятості на суму 199,23 грн. та Житомирської міської виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на суму 361,00грн.

Як вбачається з протоколу засідання комітету кредиторів №1 від 27.07.2009р, присутні вирішили звернутись до господарського суду з клопотанням про затвердження звіту ліквідатора.

Відсутність у банкрута майнових активів підтверджена даними ліквідаційного балансу банкрута, складеного станом на день розгляду справи.

У зв'язку з тим, що у банкрута відсутні будь - які майнові активи, останній не може продовжувати свою підприємницьку діяльність.

Згідно до п.5 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, вважаються погашеними.

Відповідно до п.6 ст. 31 Закону вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Частиною 2 ст. 32 Закону передбачено, що якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилось майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Відповідно до п.6 ч.2 ст. 40 вищезгаданого Закону, господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, встановленому  цим Законом.

Враховуючи наведене, звіт лікввідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства приватна фірма "2000" (м.Житомир) підлягають затвердженню господарським судом, а підприємство-банкрут - ліквідації.

Керуючись ст. ст. 25 - 32, п.6 ч.2 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб  та фізичних осіб - підприємців" , ст. 86 ГПК України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора -УПФУ в Богунському районі м.Житомира та ліквідаційний баланс Приватного підприємства приватна фірма "2000" (м.Житомир).

2. Ліквідувати юридичну особу-банкрута Приватне підприємство приватна фірма "2000" (м.Житомир), що зареєстроване виконавчим комітетом Житомирської міської ради 21.12.1999р., за адресою: м.Житомир, вул.Щорса,108,  ідентифікаційний код 30672976.

3. Вважати погашеними  вимоги наступних кредиторів:

УПФУ в Богунському районі м.Житомира на суму 52,80 грн.;

Житомирського міського центру зайнятості на суму 199,23 грн.;

Житомирської міської виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на суму 361,00 грн.

4. Провадження у справі припинити.

5. Ліквідатору :

- закрити основний (ліквідаційний) рахунок Приватного підприємства приватна фірма "2000" (м.Житомир)  в порядку п. 20 Інструкції "Про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах", затвердженої постановою Правління НБУ від 12.11.2003р. за №492, з наступними змінами та доповненнями;

- повідомити Житомирський обласний сектор з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури;

- вжити інших заходів для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи;

- надати суду докази виконання вимог ухвали суду.  

6. Надіслати копію ухвали про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в день набрання ухвалою законної сили.

    

 

Суддя                                                                                          

Дата ухвалення рішення28.07.2009
Оприлюднено11.08.2009
Номер документу4273611
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/129-б

Ухвала від 28.07.2009

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Постанова від 23.10.2008

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 06.12.2007

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум М.С.

Ухвала від 30.11.2007

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум М.С.

Постанова від 27.09.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Постанова від 09.08.2007

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум М.С.

Ухвала від 03.10.2006

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Постанова від 10.07.2006

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні