Вирок
від 05.02.2009 по справі 1-302009
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-30 2009 p.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 лютого 2009 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Стефурака Є.М.

секретаря Козаченко Л.Д.

з участю прокурора Сорочихіна О. В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Городенка справу про

обвинувачення

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та

жителя АДРЕСА_1

області, не одруженого, громадянина України, який має середню освіту, не працює, державних нагород, почесних звань не має, раніше не судимий

за ст. 15, ч.1 ст. 185 КК України

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 вчинив замах на таємне викрадення чужого майна.

Злочин вчинив при таких обставинах: 13.12.2008 року біля 13 год. ОСОБА_1, автомашиною марки «Опель-Кадет», разом з ОСОБА_2 , не говорячи останньому про свої злочинні наміри, прибули на територію автопарку, що в м. Городенка по вул. Височана, 13 А, та належить приватному підприємцю ОСОБА_3 ОСОБА_1 погрузив в свій автомобіль диск від колеса автомобіля марки «Камаз», металобрухт та намагався погрузити ще корпус редуктора до навантажувально-розвантажувальної машини. В подальшому мав намір викрасти та перевезти на металоприймальний пункт, де здати як металобрухт за що отримати гроші. Однак, свій злочинний намір підсудний до кінця не довів, так як його затримано працівниками автопарку під час вчинення злочину.

Підсудний ОСОБА_1 в судовому засіданні визнав себе винним у вчиненні замаху на таємне викрадення чужого майна та відповідно до ст. 299 КПК України, не оспорюючи встановлених досудовим слідством фактичних обставин справи, вказав на недоцільність їх дослідження в ході судового слідства.

Суду ОСОБА_1 показав, що дійсно 13.12.2008 року, з метою вчинення крадіжки запчастин до автомобіля «Камаз» та металобрухту з території автопарку, що належить приватному підприємцю ОСОБА_3, він разом із ОСОБА_2 , якому про крадіжку нічого не казав, прибули на територію автопарку, де усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, користуючись вигідною обстановкою, погрузив у автомобіль диск від колеса автомобіля марки «Камаз» та металобрухт, крім того намагався погрузити корпус редуктора до навантажувально-розвантажувальної машини. Викрадене в подальшому мав намір перевезти в металоприймальний пункт де здати та одержати кошти. Однак не встиг завершити свій задум, так як був затриманий працівниками автопарку.

Підсудний у вчиненому злочині розкаявся.

Потерпілий ОСОБА_3 претензій до підсудного не має, просить суд суворо його не карати, претензій до ОСОБА_1 немає, про що подав заяву, одночасно просить справу розглянути без його участі.

-2-

Таким чином, вина ОСОБА_1 у вчиненні злочину доведена повністю. Він вчинив замах на таємне викрадення чужого майна. Його дії за ст. 15 ч.1 ст. 185 КК України кваліфіковані правильно.

При призначенні покарання підсудному, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та суспільну небезпеку злочину. Призначаючи покарання, суд враховує обставини, що пом'якшують покарання, а саме: щире каяття підсудного, сприяння розкриттю злочину, а також те, що судиться вперше, вину визнав, за місцем проживання характеризується позитивно. Обставин, що обтяжують покарання судом не встановлено. А тому з урахуванням вищенаведеного, суд вважає, що йому слід обрати покарання у вигляді штрафу.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 323-324 КПК України суд,

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 15, ч.1 ст. 185 КК України, призначивши покарання в виді штрафу в сумі 600 (шістсот) гривень .

Речові докази: корпус редуктора до навантажувально-розвантажувальної машини, металічний диск колеса автомобіля «Камаз», корпус від вогнегасника, металічний кожух від вихлопної труби, чавунний тормозний барабан, частина металічного люка, дві металічні труби, бляха розміром 1, 4 м. на 35 см. , сім металічних кутників - залишити приватному підприємцю ОСОБА_3.

Запобіжний захід до вступу вироку в законну силу залишити у вигляді знаходження на підписці про невиїзд з місця постійного проживання.

Вирок може бути оскаржений до Івано-Франківського апеляційного суду через Городенківський районний суд протягом 15 діб з часу його проголошення.

Дата ухвалення рішення05.02.2009
Оприлюднено13.12.2022
Номер документу4275121
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-302009

Вирок від 09.07.2009

Кримінальне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Постанова від 27.04.2009

Кримінальне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н.О.

Вирок від 15.01.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осіпова Л.О.

Вирок від 05.02.2009

Кримінальне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Стефурак Є.М.

Вирок від 15.01.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осіпова Л.О.

Вирок від 24.02.2009

Кримінальне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Цалин Б.М.

Вирок від 05.02.2009

Кримінальне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Стефурак Євген Миколайович

Вирок від 05.02.2009

Кримінальне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Стефурак Євген Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні