Рішення
від 18.02.2015 по справі 748/379/15-ц
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/748/224/15

Єдиний унікальний № 748/379/15-ц

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 лютого 2015 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області в складі:

головуючої-судді: Меженнікової С.П.

при секретарі: Гримайло Л.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Чернігові цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 звернулася до суду з позовною заявою, в якій просить розірвати шлюб з ОСОБА_3, мотивуючи свої вимоги тим, що спільне життя з відповідачем не склалося. Шлюбні відносини з відповідачем припинені з серпня 2014 року, спільне господарство не ведеться, проживають окремо. Вважає подальше спільне життя з ОСОБА_3 та збереження сім'ї неможливим. Від шлюбу дітей не мають. Просила після розірвання шлюбу залишити їй дівоче прізвище "ОСОБА_2".

Позивач, належним чином повідомлена про час та місце розгляду справи, в судове засідання не з'явилася. Надала суду заяву з проханням розглянути справу без її участі. Позовні вимоги підтримала в повному обсязі. Проти заочного розгляду справи не заперечувала (а.с13.).

Відповідач, належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, про що свідчить поштове повідомлення (а.с12.), в судове засідання не з'явився. Причину неявки суду не повідомив.

За таких обставин суд визнав можливим розглядати справу заочно у відсутність відповідача та позивача, оскільки в справі достатньо матеріалів про права та взаємовідносини сторін.

Відповідно до ч.2 ст.197 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позовні вимоги ОСОБА_2 обґрунтовані і тому позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що 03 січня 2014 року між ОСОБА_2 (дошлюбне прізвище ОСОБА_2) та ОСОБА_3, виконавчим комітетом Хмільницької сільської ради Чернігівського району, був зареєстрований шлюб, про що було складено відповідний актовий запис за № 01.

Приймаючи до уваги обставини життя подружжя, суд приходить до висновку, що шлюб на підставі ст.112 Сімейного кодексу України належить розірвати, оскільки шлюбні стосунки фактично припинились і перебування їх у шлюбі носить формальний характер, збереження шлюбу буде суперечити інтересам сторін, що має істотне значення у даній справі.

На підставі викладеного, керуючись статтями 10, 11, 213, 215-218, 226 ЦПК України, ч. 3 ст. 105, ч. 1 ст. 110, 112 Сімейного кодексу України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Шлюб між ОСОБА_2 та ОСОБА_3, зареєстрований 03 січня 2014 року виконавчим комітетом Хмільницької сільської ради Чернігівського району, про що було складено відповідний актовий запис за № 01 - розірвати .

При реєстрації розірвання шлюбу позивачу ОСОБА_2, відновити її дошлюбне прізвище "ОСОБА_2 ".

Копію рішення суду, після набрання ним законної сили, направити до органу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем ухвалення рішення для внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян та проставлення відмітки в актовому записі про шлюб.

Заочне рішення може бути переглянуто Чернігівським районним судом Чернігівської області за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до апеляційного суду Чернігівської області через Чернігівський районний суд протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене відповідачем в апеляційному порядку.

Суддя: С.П. Меженнікова

СудЧернігівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення18.02.2015
Оприлюднено23.02.2015
Номер документу42762436
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —748/379/15-ц

Рішення від 18.02.2015

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 10.02.2015

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні