Постанова
від 19.02.2015 по справі 927/110/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

Господарський суд Чернігівської області


14000 м. Чернігів, проспект Миру 20 Тел.676-311, факс 7-44-62

ПОСТАНОВА

Іменем України

"19" лютого 2015 р. Справа № 927/110/15

За заявою голови ліквідаційної комісії боржника,

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю "АВІДІС",

код ЄДРПОУ 32824413, вул. Князя Чорного, 4, м. Чернігів, 14000

Предмет спору: про порушення справи про банкрутство

Суддя С.В. Белов

Представники сторін:

Рідзель А.П. - голова ліквідаційної комісії

Голова ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "АВІДІС" звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство ТОВ "АВІДІС", у зв'язку з виявленням в ході ліквідаційної процедури кредиторської заборгованості, активи для погашення якої відсутні.

Ухвалою господарського суду Чернігівської області від 27.01.2015 року заяву голови ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "АВІДІС" прийнято до розгляду.

Ухвалою господарського суду Чернігівської області від 05.02.2015 року було порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "АВІДІС" в порядку ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, розгляд справи призначено на 19.02.2015 року.

Підставою для звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІДІС" стало виявлення в ході ліквідаційної процедури кредиторської заборгованості, активи для погашення якої відсутні.

Згідно з ч. 1 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Таким чином, враховуючи вищезазначені вимоги закону, необхідними передумовами для звернення із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника у порядку ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" є дотримання вимог цивільного та господарського законодавства щодо добровільної ліквідації юридичної особи.

Так, у відповідності до ч. 1 ст. 59 Господарського кодексу України, ч. 2 ст.105, ч. 1 ст. 110 Цивільного кодексу України, 05 жовтня 2014 року загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІДІС" прийнято рішення про припинення Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІДІС" шляхом ліквідації, про призначення головою ліквідаційної комісії Рідзеля Анатолія Петровича та встановлено термін для пред'явлення вимог кредиторів до 20.12.2014 року.

На виконання вимог ч. 1 ст. 105 Цивільного кодексу України, боржник звернувся до державного реєстратора для здійснення реєстраційної дії по внесенню відомостей про прийняття рішення засновників щодо припинення юридичної особи, про що свідчить Виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 10.10.2014 року, в якій містяться дані про внесення відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про перебування товариства з обмеженою відповідальністю "АВІДІС" в стані припинення підприємницької діяльності.

У відповідності до приписів ч. 2 ст. 105 Цивільного кодексу України, повідомлення про припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації було опубліковане в офіційному спеціалізованому друкованому засобі масової інформації в Бюлетені державної реєстрації № 298(28) 2014 рік.

Крім того, головою ліквідаційної комісії боржника письмово повідомлено усіх можливих кредиторів боржника про припинення діяльності підприємства шляхом його ліквідації.

Також, голова ліквідаційної комісії боржника направив до ДПІ в Оболонському районі ГУМ у м. Києві лист про припинення Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІДІС" (лист № 01 від 17.10.2014 року).

З метою виявлення наявного на підприємстві майна, грошових коштів, ліквідаційною комісією на виконання вимог ст. 10 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні"; п. 3 Інструкції по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 11 серпня 1994 року № 69; п.12 Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою КМ України від 28.02.2000 року № 419, було проведено інвентаризацію майна, коштів і фінансових зобов'язань боржника, складено відповідний інвентаризаційний опис майна Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІДІС" №1СК від 08.12.2014 року, яким встановлено відсутність майнових активів (рухомого та нерухомого майна) боржника, на яке може бути звернено стягнення для задоволення вимог кредиторів.

На виконання вимог ч. 8 ст. 111 Цивільного кодексу України, було складено проміжний ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІДІС" станом на 16.01.2015 року.

За наслідками проведеної роботи було встановлено, що активів боржника недостатньо для погашення кредиторської заборгованості, у зв'язку з чим прийнято рішення про звернення до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство.

Таким чином, згідно поданих документів господарським судом встановлено, що вартості майна боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів, при цьому до моменту звернення головою ліквідаційної комісії боржника до господарського суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника, було дотримано вимоги цивільного та господарського законодавства щодо порядку ліквідації юридичної особи.

Відповідно до положень ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

До поданої заяви про порушення провадження у справі про банкрутство, боржником додано клопотання про призначення ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІДІС" голову ліквідаційної комісії Рідзеля Анатолія Петровича, а також заяву про участь у справі голови ліквідаційної комісії Рідзеля Анатолія Петровича.

Відповідно до ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Враховуючи викладене, господарський суд прийшов до висновку про необхідність визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на дванадцять місяців та призначення ліквідатором банкрута - голову ліквідаційної комісії Рідзеля Анатолія Петровича (14000, м. Чернігів, вул. Горького, 84, кв. 46, ідентифікаційний номер 1932606873).

Керуючись ст.ст. 37, 38, 40, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "АВІДІС", код ЄДРПОУ 32824413, вул. Князя Чорного, 4, м. Чернігів, 14000, з наслідками, передбаченими ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

2. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців.

3. Ліквідатором призначити голову ліквідаційної комісії боржника Рідзеля Анатолія Петровича (14000, м. Чернігів, вул. Горького, 84, кв. 46, ідентифікаційний номер 1932606873).

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІДІС", вул. Князя Чорного, 4, м.Чернігів, 14000, код ЄДРПОУ 32824413, текст якого додається.

5. Зобов'язати ліквідатора виконати дії, передбачені ст.ст. 38, 41-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", в т.ч. надати господарському суду ліквідаційний баланс та звіт про проведену роботу в строк до 19 лютого 2016 року.

6. Копію даної постанови надіслати: боржнику, ліквідатору, Реєстраційній службі Чернігівського міського управління юстиції (вул. Рокосовського, 20-а, м. Чернігів, 14032), Новозаводському ВДВС Чернігівського міського управління юстиції (14030, м.Чернігів, вул. Шевченка, 118), ДПІ у м. Чернігові (вул. Кирпоноса, 28, м. Чернігів, 14000) та Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в Чернігівській області.

Суддя Белов С.В.

Дата ухвалення рішення19.02.2015
Оприлюднено19.02.2015
Номер документу42764919
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —927/110/15

Ухвала від 31.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 24.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Постанова від 19.02.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 05.02.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 27.01.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні