Постанова
від 26.02.2015 по справі 815/846/15
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/846/15

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2015 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Харченко Ю.В., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Ізмаїльської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сев - Ізмаїл» про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Ізмаїльська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів в Одеській області звернулась до Одеського окружного адміністративного суду з позовною заявою, в якій просить суд припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Сев - Ізмаїл», посилаючись на порушення відповідачем вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2003р. №755-ІV та Податкового кодексу України вiд 02.12.2010року №2755-VI.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 05.02.2015р. було відкрито скорочене провадження у справі та запропоновано відповідачу у десятиденний строк з дня одержання копії ухвали подати до суду письмові заперечення на позов та докази, які спростовують заявлені позовні вимоги.

Розгляд справи проведено в порядку скороченого провадження відповідно зі ст. 183-2 КАС України без проведення судового засідання та виклику осіб які беруть участь у справі.

Відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю «Сев - Ізмаїл», про дату, час та місце розгляду справи повідомлялось належним чином та своєчасно, проте наявна у матеріалах справи судова кореспонденція, яка надсилалася на зазначену в реєстраційних документах адресу відповідача, повернулась до суду з відповідним поштовим повідомленням з відміткою органу зв'язку - "за зазначеною адресою не знаходиться".

При цьому, як вбачається з наявних у матеріалах справи документів, а саме: Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серії А00 №271542, Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю «Сев - Ізмаїл» є, зокрема, 68600, Одеська обл., м.Ізмаїл, вул.Лізи Чайкіної,12.

Згідно з ч.11 ст.35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Таким чином, з огляду на відсутність будь-яких заперечень з боку відповідача на адміністративний позов, справу розглянуто на підставі наявних у ній доказів відповідно до приписів ч.4 ст.128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши наявні у матеріалах справи письмові докази в сукупності та системно проаналізувавши вимоги чинного законодавства, суд встановив наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Сев - Ізмаїл» зареєстроване Виконавчим комітетом Ізмаїльської міської ради 18.08.2004р., про що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців зроблено запис №15531020000000039, що підтверджується наявними у матеріалах справи належним чином засвідченими копіями Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серії А00 №271542, Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. ТОВ «Сев - Ізмаїл» перебуває на обліку як платник податків у Ізмаїльській ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області з 03.09.2004р. за №2716, що підтверджується наявною у матеріалах справи Довідкою про взяття на облік платника податків №1415021400135 від 18.12.2014р.

16.01.2015р. головним державним інспектором відділу податку на прибуток, місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів управління оподаткування та контролю об'єктів і операцій Ізмаїльської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області Кульчицькою М.В., головним державним інспектором відділу податку на прибуток, місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів управління оподаткування та контролю об'єктів і операцій Ізмаїльської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області Каламан О.І., державним інспектором відділу податку на прибуток, місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів управління оподаткування та контролю об'єктів і операцій Ізмаїльської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області Максименко Н.О., встановлено факт неподання декларацій ТОВ «Сев - Ізмаїл», про що був складений акт №00491502150133113055 від 16.01.2015р., в якому встановлено, що ТОВ «Сев - Ізмаїл» з І кварталу 2013р. по теперішній час, не надає до Ізмаїльської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Одеській області податкові декларації, що передбачені законодавством. Тобто, відповідач в порушення Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15.05.2003р. №755-ІV та Податкового кодексу України вiд 02.12.2010року №2755-VI більше року не надавав до Ізмаїльської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Одеській області податкові декларації та документи бухгалтерської звітності згідно до законодавства, що відповідно є підставою для припинення діяльності ТОВ «Сев - Ізмаїл».

Згідно з Довідкою Ізмаїльської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Одеській області №159/9/15-02-18 від 13.01.2015р. Товариство з обмеженою відповідальністю «Сев - Ізмаїл» не має заборгованості перед бюджетом.

Підпунктом 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України встановлено, що платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до ч.2 ст.46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15.05.2003р. №755-ІV (зі змінами та доповненнями), неподання протягом року органам міндоходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для прийняття судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Пунктом 8 статті 19 Господарського кодексу України встановлено, що усі суб'єкти господарювання, відокремлені підрозділи юридичних осіб, виділені на окремий баланс, зобов'язані вести первинний (оперативний) облік результатів своєї роботи, складати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а також вести (крім громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які провадять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно із законодавством.

До того ж, припинення юридичної особи внаслідок неподання податкових декларацій та документів бухгалтерської звітності закон не ставить в залежність від причин неподання такої інформації до відповідного податкового органу.

За таких обставин, позовні вимоги Ізмаїльської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Одеській області обґрунтовані, документально підтверджені, відповідають чинному законодавству, отже підлягають задоволенню повністю.

Відповідно до ч. 1 ст. 49 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи, в день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Керуючись ч.4 ст.128, ст.183-2, ст.ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов Ізмаїльської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сев - Ізмаїл» про припинення юридичної особи, задовольнити.

2. Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Сев - Ізмаїл» (68600, Одеська обл., м.Ізмаїл, вул.Лізи Чайкіної,12, код ЄДРПОУ 33113055).

3. Після набрання чинності постановою суду направити її копію державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи.

Постанова може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили в порядку, передбаченому приписами ст.254 КАС України.

Суддя Харченко Ю.В.

Дата ухвалення рішення26.02.2015
Оприлюднено04.03.2015
Номер документу42883544
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/846/15

Постанова від 26.02.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

Ухвала від 05.02.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні