Ухвала
від 16.02.2015 по справі 1521/4122/12
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1521/4122/12

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 лютого 2015 року Овідіопольський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Кочко В.К.

при секретарі Шестопаловій О.Ю.,

розглянувши подання Відділу державної виконавчої служби Овідіопольського районного управління юстиції Одеської області про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України до моменту виконання рішення суду, -

ВСТАНОВИВ:

До Овідіопольського районного суду Одеської області надійшло подання Відділу державної виконавчої служби Овідіопольського районного управління юстиції Одеської області про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон громадянину України - ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, без вилучення паспортного документа, до виконання ним своїх зобов'язань, покладених на нього: рішенням Суворовського районного суду м.Одеси від 28.01.2011 року про стягнення боргу з ОСОБА_1 на користь ТОВ АТП «Південне» у сумі 21182,90 гривень; наказу Господарського суду Одеської області від 20.05.2009 року про стягнення боргу з ОСОБА_1 на користь Антимонопольного комітету України у сумі 18785 гривень; наказу Господарського суду Одеської області від 21.08.2009 року про стягнення боргу з ОСОБА_1 на користь Антимонопольного комітету України у сумі 12466 гривень; наказу Господарського суду Одеської області від 05.10.2009 року про стягнення боргу з ОСОБА_1 на користь Антимонопольного комітету України у сумі 13229 гривень.

Представник ВДВС Овідіопольського РУЮ у судове засідання не з'явився, його неявка не перешкоджає розгляду справи.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що подання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 6 Закону України В«Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадянам УкраїниВ» громадянину України тимчасово може бути відмовлено у видачі паспорту або громадянину України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема у випадках, якщо діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконанні зобов'язання - до виконання зобов'язань або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України або він ухиляється від виконання зобов'язань.

Подання державного виконавця Відділу ДВС Овідіопольського РУЮ не містить достатніх підстав для тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1, а саме, не вказано будь-яких доказів, що підтверджують ухилення від виконання рішення суду ОСОБА_1, тобто реальної можливості виконати зобов'язання, але натомість не виконувати його без поважних причин, у тому числі шляхом протидії особам, уповноваженим на примусове виконання рішення.

До подання державним виконавцем недодано жодної ксерокопії рекомендованих повідомлень щодо відправлення постанов про відкриття виконавчого провадження та копії подання про заборону виїзду за кордон на адресу ОСОБА_1 з позначенням дати отримання та підписом працівника поштового зв'язку, що викликає сумніви у реальному отриманні ОСОБА_1 вказаних вище документів.

Згідно ст.33 Конституції України, кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Відповідно до ст. 124 Конституції України, судові рішення ухвалюються судами України і є обов'язковими для виконання на всій території України.

Суд, керуючись Конституцією та законами України, вважає за доцільне відмовити в задоволенні подання Відділу ДВС Овідіопольського РУЮ щодо встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржнику, ОСОБА_1, з наведених вище підстав.

Керуючись ст. 33, 124 Конституції України, ст. 377-1 ЦПК України, ст. 6 Закону України В«Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадянам УкраїниВ» , -

УХВАЛИВ:

В задоволенні подання Відділу державної виконавчої служби Овідіопольського районного управління юстиції Одеської області про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України до моменту виконання рішення суду - відмовити.

Копію ухвали направити до Відділу державної виконавчої служби Овідіопольського районного управління юстиції Одеської області - для відому.

Ухвала може бути оскаржена до палати по цивільним справам Одеського апеляційного суду шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження на протязі п'яти днів з дня винесення ухвали та апеляційної скарги на протязі десяти днів з дня подачі заяви або відповідно до ч. 4 ст. 295 ЦПК України.

Суддя:ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення16.02.2015
Оприлюднено05.03.2015
Номер документу42922221
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України до моменту виконання рішення суду

Судовий реєстр по справі —1521/4122/12

Ухвала від 23.12.2014

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 16.02.2015

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Ухвала від 27.01.2015

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 22.12.2014

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 29.08.2012

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні