Вирок
від 20.02.2015 по справі 607/21580/14-к
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.02.2015 Справа №607/21580/14-к

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області у складі:

головуючого - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Тернополі кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань №22014210000000032 від 02.10.2014 року про обвинувачення

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Губин, Бучацького району,Тернопільської області, жителя АДРЕСА_1 , непрацюючого, керівника громадської організації «Спілка гравців спортивного покеру м. Тернополя», освіта вища, одруженого, на утриманні одна малолітня дитина-донька ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , раніше не судимого,

у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора- ОСОБА_5

обвинуваченого - ОСОБА_3

захисника- ОСОБА_6

В С Т А Н О В И В:

Обвинувачений ОСОБА_3 будучи керівником громадської організації «Спілка гравців спортивного покеру м. Тернополя» (юридична адреса: м. Тернопіль, вул. Крушельницької, буд. 39, каб. 2, код ЄДРПОУ 37710834), всупереч вимогам Закону У країни «Про заборону грального бізнесу в Україні», усвідомлюючи та розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, направлених на зайняття гральним бізнесом з метою одержання прибутку, 01 січня 2014 року уклав із приватним підприємцем ОСОБА_7 договір оренди приміщення, що знаходиться за адресою, АДРЕСА_2 , з метою функціонування закладу під назвою «All-in», у якому для зайняття гральним бізнесом з метою отримання прибутку, встановив два ігрові столи, обладнав гральними фішками, гральними картами, а також забезпечив заклад кріслами, телевізором, тощо.

Після цього, діючи згідно свого злочинного задуму, щодо організації та проведення азартних ігор, обвинувачений ОСОБА_3 , всупереч вимогам Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», усвідомлюючи та розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, залучив до своєї діяльності свого знайомого ОСОБА_8 , якому повідомив, що він є керівником

громадської організації «Спілка гравців спортивного покеру м. Тернополя» і запевнив його, що гра є спортивною. ОСОБА_8 , відповідно до своїх обов`язків, відповідав за підтримання порядку в приміщенні, дотримання гравцями правил гри, узгодження часу початку ігор, а також по вказівці обвинуваченого ОСОБА_3 видавав ігрові фішки.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, обвинувачений ОСОБА_3 , будучи організатором грального бізнесу, працюючи адміністратором закладу «All-in», також надавав можливість доступу гравцям до участі у азартних іграх, а саме за грошові кошти видавав ігрові фішки, після цього пропонував їм пройти за ігровий столик, який знаходився в приміщенні грального закладу, де наймані ним особи працювали в ролі круп`є - роздавали учасникам, карти, ігрові фішки. Після завершення гри, обвинувачений ОСОБА_3 , у разі виграшу, обмінював ігрові фішки гравців на гроші.

Зокрема, під час проведення контролю за вчиненням злочину, 11 жовтня 2014 року, близько 00 год., в приміщенні клубу «All-in», що за адресою АДРЕСА_2 , ОСОБА_8 , виконуючи свої обов`язки з видачі гравцям ігрових фішок, перед грою в покер отримав в ОСОБА_9 300 грн. та передав останньому фішки в кількості, що еквівалентно наданим грошовим коштам.

Близько 01 год. 11 жовтня 2014 року ОСОБА_9 , зігравши декілька ігор, сказав круп`є, що бажає завершити гру та попросив віддати йому виграш, на що круп`є повідомив, що йому необхідно звернутися до обвинуваченого ОСОБА_3 .

Після цього, ОСОБА_9 передав виграні ним фішки, які еквівалентні 800 грн. обвинуваченому ОСОБА_3 , а останній обміняв їх на грошові кошти у сумі 800 грн., чим порушив вимоги Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні».

Крім цього, 15 жовтня 2014 року в приміщенні грального закладу, що за адресою АДРЕСА_2 , організованого обвинуваченим ОСОБА_3 , ним було отримано від ОСОБА_10 грошові кошти та поміняно їх на фішки в кількості, еквівалентній наданим грошовим коштам, чим надано ОСОБА_10 можливість доступу до участі в азартних іграх. Після виграшу ОСОБА_10 , обвинувачений ОСОБА_3 поміняв виграні ОСОБА_10 фішки на еквівалентну їм суму в розмірі 400 грн., чим порушив вимоги Закону України «Про заборону грального бізнесу».

Крім цього, 16 жовтня 2014 року в приміщенні грального закладу, що за адресою АДРЕСА_2 , організованого обвинуваченим ОСОБА_3 , ним було отримано від ОСОБА_10 та ОСОБА_11 грошові кошти в сумі 200 гривень від кожного та поміняно їх на фішки в кількості, еквівалентній наданим грошовим коштам, чим надано ОСОБА_10 та ОСОБА_11 можливість доступу до участі в азартних іграх.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 свою вину у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України визнав повністю та суду пояснив, що він являється керівником громадської організації «Спілка гравців спортивного покеру м. Тернополя» і 01 січня 2014 року уклав із приватним підприємцем ОСОБА_7 договір оренди приміщення, що знаходиться за адресою, АДРЕСА_2 , з метою функціонування закладу під назвою «All-in», у якому з метою зайняття гральним бізнесом встановив два ігрові столи, які обладнав гральними фішками, гральними картами, а також забезпечив заклад кріслами, телевізором, залучив до своєї діяльності свого знайомого ОСОБА_8 , який відповідав за підтримання порядку в приміщенні, дотримання гравцями правил гри, узгодження часу початку ігор, а також видавав ігрові фішки. Отримуючи від гравців, які приходили у заклад, грошові кошти він видавав їм ігрові фішки, після цього пропонував пройти за ігровий столик, який знаходився в приміщенні грального закладу, де круп`є роздавали учасникам карти. Після завершення гри, у разі виграшу, він обмінював ігрові фішки гравців на гроші. Так, 11 жовтня 2014 року, близько 00 год., в приміщенні клубу «All-in» з метою зіграти в покер знаходився ОСОБА_9 , який передав ОСОБА_8 гроші в сумі 300 грн. за що отримав від нього ігрові фішки на вказану суму, а після завершення гри він особисто обміняв виграні ОСОБА_9 фішки на грошові кошти у сумі 800 грн. Аналогічним чином, 15 жовтня 2014 року він обміняв ОСОБА_10 грошові кошти на фішки для участі у грі, а після виграшу обміняв фішки на гроші в сумі 400 грн. 16жовтня 2014 року з метою участі у грі він отримав від ОСОБА_10 та ОСОБА_11 грошові кошти в сумі 200 гривень від кожного, після чого видав їм фішки в кількості, еквівалентній наданим грошовим коштам. У вчиненому щиро розкаюється, просить його суворо не карати, врахувати його молодий вік.

Крім власного визнання вини, обвинувачений ОСОБА_3 повністю погодився зі всіма доказами по справі, що були зібрані в процесі досудового слідства і підтверджують його винність у вчиненні інкримінованого злочину, відмовившись від їх дослідження в ході судового розгляду.

Оскільки фактичні обставини справи не оспорюються учасниками судового провадження, показання обвинуваченого відповідають фактичним обставинам справи, з`ясувавши правильність розуміння обвинуваченим фактичних обставин справи, не маючи сумнівів у добровільності його позиції, суд приходить до висновку, що у відповідності до ч.3 ст. 349 КПК України дослідження фактичних обставин справи слід обмежити допитом обвинуваченого та дослідженням даних у справі, що характеризують його особу.

Таким чином, оцінивши в сукупності всі фактичні обставини справи, суд приходить до переконання про доведеність вини обвинуваченого ОСОБА_3 у вчиненні злочину, який слід кваліфікувати за ч.1 ст.203-2 КК України зайняття гральним бізнесом.

При призначенні покарання обвинуваченому ОСОБА_3 відповідно до статей 50, 65-67 КК України, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та вважає, що йому слід обрати покарання у виді штрафу з конфіскацією грального обладнання.

При цьому суд враховує повне визнання вини, щиросердечне каяття, активне сприяння розкриттю злочину, вперше притягується до кримінальної відповідальності, його молодий вік, має постійне місце проживання, позитивно характеризується, його сімейний стан-одружений, вчинення злочину внаслідок збігу тяжких особистих та сімейних обставин- не працює, на утриманні дружина, що перебуває у декретній відпустці, малолітня дитина донька- ОСОБА_4 ,21.01.2014 року, батьки, які ніде не працюють, та стан його здоров`я-страждає на остеохондроз та вважає, що наведені обставини з врахуванням конкретних умов, при яких вчинено злочин, наявності декількох обставин, що пом`якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, дають підставу застосувати ст. 69 КК України та призначити обвинуваченому ОСОБА_3 покарання нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією статті обвинувачення, у виді штрафу в доход держави з конфіскацією грального обладнання.

Суд вважає, що дане покарання є справедливим, необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого, попередження вчинення ним нових кримінальних правопорушень.

Речові докази:

-системний блок ПЕОМ сірого кольору(Intel( R ) Pentium (R ) 4 CPU 3, 00 GHz, 3, 00 ГГц, 512 МБ ОЗУ);

-два столи для гри в покер, адаптовані для гри десяти осіб та обладнані місцем круп`є; п`ятнадцять колод гральних карт з червоними та синіми сорочками;

-лоток з круглими фішками із логотипом «Poker Room ALL-IN» для гри в покер номіналами: 1000-55 шт.; 500-38 шт.; 100-58 шт.; 50-15 шт.; 25-2 шт.; 1-46 шт. та три круглі фішки-баттони з написом «Dealer»;

-грошові кошти в сумі 905 гривень;

-круглі фішки із логотипом «Poker Room ALL-IN» для гри в покер номіналами: 100-6 шт.; 25-5 шт.; 5-9 шт.;

-портфель чорного кольору із однією колодою гральних карт з червоною сорочкою та гральними фішками для покер « The ultimate poker chip» номіналами: 50-42 шт.; 100-53 шт.; 500-10 шт.; 25-33 шт.; 5-42 шт.; 1-52 шт.;

-портфель сірого кольору із однією фішкою-баттоном з написом «Dealer» та круглими гральними фішками для покеру «Dollarss» номіналами: 5000-34 шт.; 100-126 шт.; 25-124 шт.; 1000-26 шт.; 10000-19 шт.; 500-53 шт.;

-п`ять колод гральних карт з синіми та червоними сорочками;

-десять груглих фішок номіналом 25 і три номіналом 5;

-грошові кошти кошти в загальній сумі 300 Євро та 214 гривень;

-грошові кошти в сумі 100 доларів США та 1506 гривень;

-мобільний телефон з № НОМЕР_1 , марки «НТС», з пошкодженим тріснутим дисплеєм;

-одну колоду гральних карт із синього сорочкою;

-круглі фішки із логотипом ««Poker Room ALL-IN» для гри в покер номіналами: 500-3 шт.; 100-40 шт.; 25-41 шт.; 5-30 шт.;

-грошові кошти в сумі 800 гривень -конфіскувати в доход держави;

-зошит в клітинку із рукописними записами, виконаними кульковою ручкою від руки на 81 аркуші;

-блокнот із написом на обкладинці «Puppy» із рукописними записами, виконаними кульковою ручкою від руки на 25 аркушах;

-договір оренди приміщення від 01.01.2014 року між ОСОБА_7 та ОСОБА_3 та акт прийому-передачі приміщення від 01.01.2014 року на 4 аркушах;

-блокнот «Personal organizer» із рукописними записами, виконаними кульковою ручкою від руки на 186 аркушах-зберігати при матеріалах кримінального провадження.

Міру запобіжного заходу обвинуваченому ОСОБА_3 -застава, залишити попередньою до вступу вироку суду в законну силу.

Керуючись статтями 349 ч.3, 369, 373, 374, п.1 ч.1 ст.392, п.2 ч.2 ст.395 КПК України, суд,-

З А С У Д И В :

Визнати винним ОСОБА_3 у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України і призначити йому покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді штрафу у розмірі 8 000 (вісім тисяч)неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 136000(сто тридцять шість тисяч) гривень з конфіскацією грального обладнання.

Речові докази:

-системний блок ПЕОМ сірого кольору(Intel( R ) Pentium (R ) 4 CPU 3, 00 GHz, 3, 00 ГГц, 512 МБ ОЗУ);

-два столи для гри в покер, адаптовані для гри десяти осіб та обладнані місцем круп`є; п`ятнадцять колод гральних карт з червоними та синіми сорочками;

-лоток з круглими фішками із логотипом «Poker Room ALL-IN» для гри в покер номіналами: 1000-55 шт.; 500-38 шт.; 100-58 шт.; 50-15 шт.; 25-2 шт.; 1-46 шт. та три круглі фішки-баттони з написом «Dealer»;

-грошові кошти в сумі 905 гривень;

-круглі фішки із логотипом «Poker Room ALL-IN» для гри в покер номіналами: 100-6 шт.; 25-5 шт.; 5-9 шт.;

-портфель чорного кольору із однією колодою гральних карт з червоною сорочкою та гральними фішками для покер « The ultimate poker chip» номіналами: 50-42 шт.; 100-53 шт.; 500-10 шт.; 25-33 шт.; 5-42 шт.; 1-52 шт.;

-портфель сірого кольору із однією фішкою-баттоном з написом «Dealer» та круглими гральними фішками для покеру «Dollarss» номіналами: 5000-34 шт.; 100-126 шт.; 25-124 шт.; 1000-26 шт.; 10000-19 шт.; 500-53 шт.;

-п`ять колод гральних карт з синіми та червоними сорочками;

-десять груглих фішок номіналом 25 і три номіналом 5;

-грошові кошти кошти в загальній сумі 300 Євро та 214 гривень;

-грошові кошти в сумі 100 доларів США та 1506 гривень;

-мобільний телефон з № НОМЕР_1 , марки «НТС», з пошкодженим тріснутим дисплеєм;

-одну колоду гральних карт із синього сорочкою;

-круглі фішки із логотипом ««Poker Room ALL-IN» для гри в покер номіналами: 500-3 шт.; 100-40 шт.; 25-41 шт.; 5-30 шт.;

-грошові кошти в сумі 800 гривень -конфіскувати в доход держави;

-зошит в клітинку із рукописними записами, виконаними кульковою ручкою від руки на 81 аркуші;

-блокнот із написом на обкладинці «Puppy» із рукописними записами, виконаними кульковою ручкою від руки на 25 аркушах;

-договір оренди приміщення від 01.01.2014 року між ОСОБА_7 та ОСОБА_3 та акт прийому-передачі приміщення від 01.01.2014 року на 4 аркушах;

-блокнот «Personal organizer» із рукописними записами, виконаними кульковою ручкою від руки на 186 аркушах-зберігати при матеріалах кримінального провадження.

Міру запобіжного заходу обвинуваченому ОСОБА_3 -застава, залишити попередньою до вступу вироку суду в законну силу.

Апеляція на вирок може бути подана протягом тридцяти днів з моменту його проголошення до апеляційного суду Тернопільської області через Тернопільський міськрайонний суд, а обвинуваченим, який перебуває під вартою в той же строк з моменту вручення йому копії вироку.

Вирок, якщо інше не передбачено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Обвинуваченому та прокурору копія вироку вручається негайно після його проголошення. Учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні, копія судового рішення надсилається не пізніше наступного дня після ухвалення.

Головуючий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.02.2015
Оприлюднено17.03.2023

Судовий реєстр по справі —607/21580/14-к

Ухвала від 27.05.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Берегуляк Ф. Г.

Вирок від 20.02.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Берегуляк Ф. Г.

Ухвала від 23.01.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Берегуляк Ф. Г.

Ухвала від 05.01.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Берегуляк Ф. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні